10 dolog, amit a pozitív emberek soha nem tesznek!

A pozitív személyiségű emberek nem égből pottyant, különleges képességekkel rendelkező csodabogarak. Egyszerűen csak ahelyett, hogy a stressz irányítaná az életüket, arra törekednek, hogy minden nappal kicsit >>előrébb>> még előrébb >> és még előrébb >> legyenek, mint tegnap voltak, ehhez persze óvniuk kell magukat a hátráltató, negatív tényezőktől.

Nézd meg, hogy mi az, amit a pozitív emberek soha nem tesznek!

1. Messziről kerülik a mérgező emberek társaságát

A pozitív emberek nem hagyják, hogy a negatív, mérgező az emberek lehúzzák őket. Ehelyett olyan más pozitív beállítottságú emberekkel veszik magukat körül, akik szórakoztatóak és inspirálóak.

Mi értelme is lenne mások kipletykálására, panaszkodásra, kritizálásra fecsérelni az időt? A pozitív emberek tudják, hogy erre a kérdésre nem is lehet igazából rendes választ adni.

2. Nem a legrosszabbra számítanak

Egy csomó probléma nem is létezne ma, ha a negatív emberek nem találták volna ki őket. A pozitív emberek tudják, hogy a rossz kimenetelt várni szerencsétlenséget okoz. Nem aggódnak előre megválaszolhatatlan kérdések miatt, mint pl.: “Mi van ha nem fog kedvelni?”. Ha ilyen gondolatuk van, maximum a vállukat rántják meg: “Hm… ezzel ő fog sokat veszíteni!”. Vagy mielőtt bárkit is megbízhatatlannak ítélnének meg, őszintén  megpróbálnak róla mindent megtudni.

3. Nem engedik, hogy a negatív gondolatok eltérítsék a gondolkodásukat

A pozitív emberek nem engednek utat a kórus önpusztító, negatív gondolatoknak. Amikor egy negatív gondolat halad át a fejükön, akkor emlékeztetik magukat erre: “nem akadályozhatom meg, hogy egy madár a fejem felett elrepüljön, de azt igen, hogy fészket rakjon rá”.

4. Nem kínozzák magukat minden kis hiba miatt

A pozitív emberek nem tartanak minden kis hibát szörnyű, végzetes kudarcnak. Amikor valami újat próbálnak meg, tudják, hogy nem biztos a siker. Viszont a hibák felismerése (ugyanis a hiba csak egy tanulási lehetőség, semmi több) segíti a pozitív embereket a hatalmas sikerek elérésében, mert szeretnek tanulni és fejlődni.

5. Nem felejtik el az apró emlékeket sem

Könnyű elfelejteni a kis dolgokat? Természetesen. De a pozitív emberek nem teszik a felejtést szokásukká. Ehelyett hálát éreznek minden áldásért, nem számít, milyen nagy vagy éppen kicsi is az. Tudják, hogy ha nem képesek boldognak lenni azzal, amijük most van, akkor több dolog birtoklásától sem lesznek boldogabbak.

6. Nem mutogatnak másra

A pozitív emberek már rég rájöttek, hogy az életüket csak és kizárólag ők irányítják, így a felelősséget sem teszik át mások vállára. Nem hibáztatják a rossz közlekedést, ha elkésnek; ha pedig valamit elfelejtettek, nem találnak ki mindenféle kifogásokat. A pozitív emberek nem állítják azt sem, hogy nem tudnak segíteni, ha ez nem igaz.

7. Nem mondanak le a terveikről a “realitások” miatt

A “realitás” (vagy valóság) a legtöbb ember számára úgy hangzik, mint egy szörnyű hely, ahol az álmok meghalnak. A pozitív emberek tudják, hogy bármi lehetséges, ha következetesek és folyamatosan haladnak előre. Ezért képesek arra, hogy megírják saját valóságukat, és az álmaikat megéljék.

8. Nem hiszik, hogy az élet tökéletes

A pozitív emberek nem görcsölnek a tökéletesség elérésére, mert tudják, hogy azt elérni egyszerűen nem lehetséges. Amikor négy éve otthagytam az utolsó állásomat (azóta teljesen a saját magam ura vagyok), úgy éreztem: “Ez életem egyik legszebb, legtökéletesebb napja!”.

Az a nap, ami a szenvedélyem megtalálásának és a kitartó tanulás gyümölcseként ért be, valóban hihetelen volt. Tökéletes volt? Vissza nézve koránt sem, de akkor, abban a pillanatban igenis az volt. Meg mertem tenni, amit mások nem, és megérte. A pozitív emberek tudják, hogy ha nem tesznek meg minden nap egy lépést előre, még a pillanatnyi tökéletességet is elmulasztják.

9. Nem unatkoznak

Az unalom az a hely, ahol a kreativitás, az inspiráció, és a termelékenység meghal. A pozitív emberek képesek lenyűgözni mindenkit maguk körül. Felfedezik a világot, képesek mindig lelkesedni valamiért, és annyi kérdésre választ keresni, amennyire csak lehet. Hogyan is unatkozhat valaki, ha még arra sem talált választ, hogy a testét alkotó atomok hogyan jöttek létre sok milliárd évvel ezelőtt? Az élet tele van megfejtésre váró csodákkal!

10. Nem várnak “valami”-t a “semmi”-ért

A pozitív emberek nem esnek áldozatául az “így tudsz gyorsan lefogyni” vagy az “ezzel a módszerre gazdagodhatsz meg gyorsan” ámításának. Tudják, hogy ahhoz, hogy valamit elérjenek, valóban tenni is kell (akár sokszor és sokat). Azonban a pozitív emberek ezt a munkát nem nyűgnek, vagy kötelező robotnak érzik, hanem a siker érdekében szükséges teendőnek. A pozitív emberek tudják, hogy a siker néha gyorsan jön, máskor kicsit várat magára, de megéri. Tényleg megéri.

Sok sikert, és légy pozitív!

Ha pedig tetszett a poszt, akkor kérlek oszd meg az ismerőseiddel is és nyomj egy lájkot! (Lifehack nyomán)

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL