11 működő módszer, hogy leküzdd a negatív energiákat az életedben

Az élet hullámvölgyek és magaslatok sorozata – ez része a világnak, és csak te döntöd el, hogyan reagálsz rá. Egyszer fel vagy villanyozódva, míg máskor békés vagy és nyugodt. Igen, a negatív energia valóban létezik, de ez nem azt jelenti, hogy ezzel kellene foglalkoznod, teremtsd meg inkább a bőséget és pozitív energiát magad körül.

Az élet tele van pozitív és negatív lehetőségekkel. Rajtad múlik, hogy melyik ajtón lépsz be. Az is rajtad áll, hogy melyik szobában meddig tartózkodsz, és mit engedsz meg. Olykor olyan érzés is kerülgethet, hogy némelyik ajtó zárva van, te pedig csapdába kerültél, de ez illúzió csupán. Néhány ember számára a pozitív gondolkodás egyszerű, ám a legtöbben gyakorlással tudják elsajátítani. Ne feledd, a lehetőség előtted áll. A jelenlegi mentális állapotodat a napi szokásaidon való apró változtatásokkal érheted el. Idővel ezek az új szokások válnak természetessé, és lehetővé teszik, hogy fejlődj emberileg. Íme, 11 tipp, hogyan küzdheted le a negatív energiát, és lehetsz pozitívabb:

Íme, 11 tökéletes módja annak, hogyan küzd le a negatív energiákat

1.    Kerüld ki a negatív dolgokat

Fordítsd az arcodat a Nap felé, és az összes árnyék mögötted lesz – Maori közmondás Ha valóban megelégelted a negatív energiákat, akkor hagyd a csudába azokat, és fordulj a pozitív dolgok felé. Bíráld felül ezeket a negatív gondolatokat. Arra összpontosíts, ahová el akarsz jutni, ne azon merengj, mit, hogyan lehetett volna tenned. A lelked fejlődni akar és jobbá válni.

2. Tudatosítsd magadban, hogy erősebb vagy, mint hinnéd

A félelem egy csúnya negatív érzelem. Rabságban tart, és megöli benned a boldogságot és az arra való törekvést. Azt sugallja, nem vagy elég jó és gyenge vagy – valljuk be, olykor hiszel is neki. Minél inkább hiszel ezeknek a negatív hangoknak, annál távolabb kerülsz az álmaidtól.

Küzdd le a negatív energiát, és ismerd fel, hogy erősebb vagy, mint gondolnád. Többre vagy képes, sokkal többre. Az első lépés, hogy bízz önmagadban. Engedd el a korábbi félelmeid, hogy bátorság léphessen a helyébe, légy erős, és az ajtók meg fognak nyílni előtted.

3. Gyakorold a másféle látásmódot

Minden helyzetben lehet pozitívan látni a dolgokat. Nem mindig könnyű, de még a traumatikus és negatív élethelyzetek is egyfajta lecke, ami segít előrelépni.
Ha úgy döntesz, hogy a fájdalom helyett a pozitív látásmódot alkalmazod, az életed meg fog változni. A harag és negatív érzelmek a háttérbe szorulnak, miközben az elme és a szív előtt új lehetőségek kapui nyílnak meg.
Nézd a pozitív oldalát mindennek, lásd meg a potenciált mindenben és kezdj cselekedni. – a dalai láma

4. Mosolyogj többet felemelt fejjel

Láttál már magadról véletlenszerűen készült képeket egy-egy eseményen vagy összejövetelen? Milyen is a normális viselkedés és testtartás? Boldognak vagy szomorúnak tűnsz? Mosolyogsz, ha igen, mi az, amit kifelé sugárzol?

Ha nem vagy ebben biztos, akkor figyeld tudatosan magad egész nap. Fontos, hogy felemelt fejjel és egyenes testtartással járj. Mosolyogj, ahányszor csak jólesik, látszólag akár minden ok nélkül, már persze, ha az nem elég ok, hogy élsz!

5. Összpontosíts az új dolgokra

A titok a változásban rejlik, fordítsd az energiáid új dolgok létrehozására a múltban történteken való kesergés helyett. – Szókratész

Változtass a gondolkodásmódodon, és ne rágódj a múlton. Tanulj a hibáidból, de ne ragadj le a múltnál, és ne ismételd meg ugyanazokat a hibákat, amiket a múltban elkövettél. A fejlődés akkor történik, ha kilépsz a komfortzónádból, és új távlatok nyílnak, ekkor elkezdheted megteremteni az álmaidat.

6. Arra gondolj, hogy minden nap jót hoz neked, fel a fejjel és nézz előre

A pozitív hozzáállás ugyan nem véd meg mindentől, ami negatív, de segít kiegyensúlyozottabbnak lenni. A kihívást tekintsd jó dolognak. Reagáld le a negatív helyzeteket békésen, türelmesen, nyitott szívvel.

Ha ébredéskor nem vagy a legjobb hangulatban, igyekezz pozitívan gondolkodni. Igazából éppen erre van most szükséged. Húzd ki magad, és máris boldogabbnak és magabiztosabbnak érzed majd magad. Legyél erős, és érezd a benned rejlő erőt és hatalmat.

7. Figyelj a saját hangodra, amely az erősségeidet sugallja neked

Az elmének olyan a belső hang, mint a testnek az étel. Ne hagyd, hogy a fölösleges és negatív gondolatok töltsék be elmédet. – Maddy Malhotra

Ahogyan éled az életet, az messze meghatározza a fejedben lévő „locsogást”. Ha az elmédben elindul ez a belső fecsegés, hallgattasd el, és gondolkodj pozitívan. Szeresd magad úgy, ahogyan másokat is szeretsz.

8. Kerülj kapcsolatba pozitív emberekkel

Nem tudsz mindent egyedül véghezvinni, hiszen mindenkinek szüksége van más emberekre, akik inspirálnak. Az idegsejtjeid szállítják az ingerületet, ezáltal a pozitív érzéseket is, vedd hát körbe magad pozitív emberekkel.

Állj meg egy pillanatra, és vizsgáld meg, hogy akik most körülötted vannak, mennyire segítik a te céljaidat és álmaidat. Ismerkedj meg több pozitív személlyel!

9. Tölts időt egyedül, de ne túl sokat

Az egyedüllét fiatalító. Meditálhatsz, olvashatsz, jógázhatsz, vagy épp pezsgőfürdőzhetsz. Nagyon fontos, hogy szánj magadra időt minden nap, de legalábbis egy héten többször.

A legfontosabb azonban az, hogy ne tölts túl sok időt egyedül. A túl gyakori egyedüllét alatt ugyanis túl sok időd marad önmarcangolásra. Mindenkinek szüksége van társas kapcsolatokra, azokkal, akiket igazán szeretsz.

10. Adj hálát, hogy élsz

Ki kel dolgoznod, hogy hálát érezz mindenért, adj hálát mindenért, ami történik veled, és tudd, hogy minden, ami épp történik körülötted, egy jobb dolgot vetít előre – Brian Tracy

Ha valami nem sikerül, az első, amit tehetsz, hogy a jó dolgokra koncentrálsz. Ha hálás vagy, akkor elkezdenek a dolgok is megváltozni körülötted. Amint elsajátítod ezt a hozzáállást, már nem is tudatosan csinálod majd.

Minden nap hálával a szívedben ébredj fel. A pozitív energia, ami belőled árad, másokat is inspirál. A hála a legjobb módja annak, hogy elűzd a negatív energiákat, és megváltoztasd az életed.

11. Légy aktív és fogyassz több nyers élelmiszert

A mozgás jót tesz a tudatnak, a testnek és a léleknek egyaránt. Lehetővé teszi, hogy az oxigén áramoljon a véredben, és ezáltal elűzi a negatív érzelmeket és a feszültséget. Koncentrálj arra, hogy nagyokat és mélyeket lélegezz.

A szervezet számára a nyers, növényi alapú élelmiszerek kiváló energiaforrás, amely nem vethető össze a főtt vagy feldolgozott élelmiszerekkel. Sokkal több pozitív fényenergiát tartalmaznak ezek az ételek, és a tested hálás lesz értük. Nem leszel lusta és fáradt – energikus leszel és elégedett!


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL