5 egyszerű lépés, hogy megjavítsd a karmádat

„Ki mint vet, úgy arat.”   A karma szanszkrit szó, amelynek egyszerűen ‘cselekvés’ a jelentése, ezzel együtt mindenki tudja, hogy jelentés-tartalma mégis sokkal mélyebb, amely a cselekedetekből eredő ‘következményeket’ takarja. Arra utal, hogy minden cselekedetünk meghozza a maga gyümölcsét. A cselekedetek következményeit az indiaiak is a szó szerint gyümölcsözőnek vagy terméketlennek hívja, ami arra utal, hogy tetteink egy része jó irányba terel bennünket, míg más cselekedeteink rossz irányba visznek. Az irányvételt pedig alapvetően a szellemi felébredés, a létforgatagból való megszabadulás, a megvilágosodás iránya szabja meg.

De igaz ez fordítva is, hiszen minél több pozitív energiát sugárzunk kifelé, úgy annál több száll ránk is vissza a jóból. A jó karmát megteremteni tehát nem egy bonyolult feladat. Most 5 egyszerű, ugyanakkor roppant hatásos módját osztják meg veled annak, hogyan biztosíthatod te is be magadnak a JÓ KARMÁT.

1. Gyakorold a tudatos jelenlétet
Nagyon fontos mindannyiunk számára, hogy megtanuljunk teljes figyelemmel lenni mások felé. Nem mindenkinek adatik meg a luxus, és a fényűző életmód, míg egyeseknek semmi okuk nincs panaszra, addig másoknak kemény küzdelmet kell folytatni a mindennapi életért is. Éppen ezért legyünk figyelmesek egymással, és próbáljunk meg kedvességgel és szeretettel viszonyulni mindenkihez. Ha ugyanis odafigyelünk a minket körülvevő emberekre, akkor ők is oda fognak figyelni ránk.

2. Meditálj
A meditáció lehetőséget teremt számunkra arra, hogy megtaláljuk magunkban azokat a területeket és tulajdonságokat, amelyek még fejlesztésre szorulnak. A meditálással ugyanis rendkívül mélyre áshatunk magunkban, ezért ha eddig nem is rajongtál különösebben az ilyen dolgokért, mindenképp érdemes adnod neki egy esélyt. Hidd el, egyszer csak azt fogod tapasztalni, hogy egyensúlyba kerülsz saját magaddal. Azt sem árt tudnod, hogy a meditációnak több formája is létezik, amelyből válogathatsz, így, ha nem tudod, hogy számodra melyik lenne a legmegfelelőbb, bátran kérj segítséget tanácsadóinktól!

3. Mindig segíts másoknak
Ha bármikor is lehetőséged nyílik segíteni olyanoknak, akiknek szüksége van rád, ragadd meg az alkalmat és segíts! Valószínűleg ez a legegyszerűbb módja a jó karma megteremtésének. Ez egy olyan dolog ugyanis, amire csak nagyon kevesek képesek. Pedig meglátni és átérezni más emberek problémáját igazán csodálatra méltó tulajdonság!

4. Gyakorold az őszinteséget
Őszintének lenni az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy jó karmánk lehessen. Ha olyasvalaki vagy, aki úton-útfélen hazudik, az előbb-utóbb a környezeted számára is kiderül, így te sem igazán számíthatsz rá, hogy igazat mondanak majd neked. Mindenkinek joga van tudni ugyanis az igazságot, bármennyire is rosszul essék.

5. Találd meg az életcélod
Végül, de nem utolsó sorban, amit mindenképp meg kell tenned azért, hogy jó karmád lehessen, hogy találsz valamit, ami értelmet ad az életednek. Ez a cél lehet bármi egészen addig, amíg segítesz vele másokon és magadon. A mai világban számtalan célt találhatunk magunknak, akár nagyobbakat, akár kisebbeket, a lényeg, hogy soha ne üljünk ölbe tett kézzel!


 

Amennyiben hasznosnak találtad a cikkünket, másoknak is segíthetsz vele, ha megosztod az itt olvasott tudást.


Lelki megtisztulásért, megbocsátásért, az alábbi cikkünkben kaphatsz útmutatást:

kattints ide–> Csodálatos ima a megbocsátásért… a lelki megtisztulásért <– kattints ide

Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

9 jól működő módszer, amellyel a vonzás és teremés folyamatát indíthatod be életedben:

kattints ide–> 9 működő módszer, amely neked is segít! <– kattints ide


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL