6 dolog, amiről nem érdemes az ismerősöknek beszélned!

6 dolog, amiről nem érdemes az ismerősöknek beszélned!

Amikor boldog vagy azt szeretnéd, hogy az egész világ tudja, pedig a boldogság tudjuk jól a csöndben növekszik, távol az irigy szemektől. Vannak dolgok, amiket csak a párodnak, a családtagjaidnak érdemes elmondanod. Lássuk, melyek ezek:

1. Tervünk a jövőről

A hosszútávú terveinkről ne beszéljünk az ismerőseinknek, főleg akkor, ha még készülőben vannak. Elsősorban azért mert egyes tervek már az elején füstbe mennek, azért mert túl kritikusak vagyunk.

2. Jócselekedet

A kereszténység azt vallja, hogy bármilyen jócselekedetet titokban kell tartani, mert csak akkor kapunk jutalmat érte. Azok az emberek akik elmondják mindenkinek, hogy mennyi jó dolgot cselekednek és készek arra, hogy mindig segítsenek másokon, nem az emberek csodálkozását váltják ki, hanem megvetést. Még a legjobb cselekedet is, amelyet ezek az emberek tesznek, csak táplálék lesz a saját egójuk számára. Az okos indiai emberek azt mondják, hogy semmi nem rombolja annyira a jócselekedetet mint a büszkeség.

3. Életvitel

Nem kell beszélnünk a szigorú életvitelünkről sem, a kevés alvásról, az étkezésünkről és a párkapcsolatunkról sem.

4. Lelki tudás

Az amit egyes emberek tudnak, nem adatott meg mindenki számára, de nem kell dicsekednünk. Amit belül érzünk az úgyis látszani fog a külsőnkön.

5. Családi problémák

Ha feleség vagy, akkor ne beszélj a férjed hiányosságairól a rokonok és az ismerősök társaságában. Ha férj vagy, akkor pedig ne mondj semmi rosszat a feleségedről. Ha így cselekedtek, akkor megtudjátok oldani a problémáitokat, de ha valaki beleszól az életetekbe akkor lehet, hogy megváltozik a ti véleményetek is a partneretekről. A család akkor erős, ha minden dolog a családon belül marad.

6. Mások tettei

Bepiszkolhatjuk a cipőnket és bepiszkolhatjuk a lelkünket is. A lelkünk akkor lesz piszkos, ha pletykálunk, ha a másik ember sikertelenségéről beszélünk, ha vádaskodunk, ha csúnya szavakat használunk. Ha tanúi vagyunk egy ilyen fajta beszélgetésnek, akkor hagyjuk ezt a negatív dolgot leülepedni a lelkünkben, ne adjuk tovább. A hallgatás jó, biztonságos és szép dolog.


FORRÁS: https://ketkes.com/6-dolog-amirol-nem-erdemes-az-ismerosoknek-beszelned-erdemes-megjegyezni/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL