6 módszer a fáradt lélek feltöltéséhez

6 módszer a fáradt lélek feltöltéséhez

Az életre különösen igaz a mondás, hogy „egyszer fent, egyszer lent”, de ha te inkább azok táborát erősíted, akik hajlamosak csak és kizárólag a rosszra összpontosítani, az kihatással van mindenre, amit csinálsz. Ha képes vagy a poharat félig telinek látni, nem csak képes leszel jobban élvezni a mindennapjaidat, de ez az egészségedre is rányomja a bélyegét, természetesen pozitív értelemben (a Harvard Egyetem tanulmánya szerint az optimistáknak alacsonyabb a vérnyomásuk, és ritkábban fordul elő körükben szívbetegség).

Szerencsére, mint minden rossz beidegződésen, a negatív életszemléleten is lehet változtatni, csak szívből kell akarni. Olvass tovább, ismerd meg tippjeinket, amelyekkel az élet napos oldalán járhatsz.

1. Tudd, hogy van miért hálásnak lenni!

Az optimizmus egyik legfontosabb „összetevője” a hála. Méltányolj minden pozitívumot az életben, és hogy semmiről se feledkezz meg, vezess „hála-naplót”, így mindig tudni fogod, hogy van miért köszönetet mondanod. Ha visszagondolsz ezekre a kellemes dolgokra, könnyedén leszámolhatsz a negatív hozzáállással.

2. Tettesd a boldogságot, amíg nem érzed!

Lehangolt vagy? Ahelyett, hogy életuntan várnád, hogy az univerzum végre kegyes legyen hozzád, inkább tégy úgy, mintha boldog lennél – akkor is, ha igazából nem vagy az. Egy szívből jövő, és egy erőltetett mosoly is ugyanazt a kémiai reakciót váltja ki az agyban, szóval, ha már csak megpróbálsz vidámabb lenni, azzal azt üzenetet közvetíted magad és a külvilág felé is, hogy minden rendben van, és ez előbb-utóbb tényleg valósággá válik.

3. Értékeld a jót!

Könnyű csak a rossz eseményekre fókuszálni, ilyenkor ezeket minden aspektusból megvizsgáljuk, hogy rájöjjünk, miben és hogyan hibáztunk. Viszont, ha ennek ellenkezőjét is végrehajtjuk, optimistábbá válhatunk. Ha kell, „kényszerítsd” magad arra, hogy lásd, miért történnek veled a jó dolgok!

4. Nagy ívben kerüld el a híradót!

Inkább nézz valami lélekemelőbbet, például természetfilmeket, vagy a kedvenc sorozatodat. Lehet, úgy vélekedsz, hogy a legfrissebb hírek ismeretével csak az információéhséged elégíted ki, de ez a sok tragédia, ami a világban történik, és a gazdasági nehézségekről szóló riportok is elvehetik a maradék életkedvedet.

5. Ellensúlyozd a rosszat jóval!

Amikor az élet súlyos akadályokat gördít eléd, fogadd el a kihívást, és keresd meg azt a jót, ami a rosszal egyidejűleg történik, mert a jó és a rossz kéz a kézben jár, csak meg kell tanulni a nehéz dolgok közepette is a jóra gondolni. Ha túl nagy feneket kerítesz a negatívumoknak, csak azt éred el, hogy egész nap kellemetlenül érzed magad. Ha sikerül a rosszban meglelni a jót, nem dől romba a jókedved, és rájössz, hogy ezek a negatív körülmények csak aprócska alkotóelemei egy különben csodás napnak.

6. A nagy célok helyett összpontosíts a kicsikre!

Az olyan célok kitűzése, mint az, hogy lefogysz tíz kilót, vagy lefutod a maratont biztos, hogy nagy boldogságot eredményeznek, de kivételt képeznek azok az emberek, akik az odáig vezető utat hihetetlenül nagy szenvedésnek élik meg. Értelemszerű, hogy a nagyobb életcélok teljesítése időbe telik, nem is kevésbe. Ám ha csak arra összpontosítasz, mi az, amit még nem tettél le az asztalra, akkor nem csoda, hogy folytonosan el vagy kenődve – és a végén az sem kizárt, hogy bedobod a törülközőt, így az életszemléleted még rosszabb lesz. De ha inkább az életedben felbukkanó kisebb mérföldkövekre figyelsz, pozitívabban tekintesz majd a saját fejlődésedre is, ennek köszönhetően pedig meglesz benned az erő a folytatáshoz is.

forrás:pszichologia.network.hu

Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője – Kívánjunk együtt!

Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL