6 ok, amiért a szeder igazi, gyógyító csodagyümölcs!

A szeder gyógyhatásairól már Hippokratész is írt. Ismerjük meg ezt a finom, és gyógynövényként is kedvelt gyümölcsöt!

Visszér ellen

A visszér sokszor kellemetlen és fájdalmas tüneteit a szeder segítségével enyhíthetjük. Seprűérre és visszérre remek megoldást kínál a gyümölcs leveléből készült tea.

Méregtelenítő

A szeder kiváló méregtelenítő, de nemcsak a gyümölcs, hanem a levele is segít megszabadulni a szervezetünkben felhalmozódott toxinoktól: vízhajtó, béltisztító és izzasztó hatásának köszönhetően jó szolgálatot tehet méregtelenítés idején.

Aranyér ellen

Aranyér ellen is jól használható a szeder. Ha a szeder leveléből készült főzetet egy kád fürdővízbe önti, és 20 percig abban relaxál, a fürdő jó eséllyel segítségére lesz az aranyér tüneteinek enyhítésében.

Immunerősítő

A sötétlila színű gyümölcs kiemelkedő C- és B-vitamin-tartalmú, de cink, foszfor magnézium, kálium, kalcium és vas raktárainkat is remekül utántölthetjük a szederrel.

Vértisztító

A szeder nemcsak a bélrendszerünket pucolja ki, hanem vérünk tisztántartásában is nagy szerepet játszik. Segít kordában tartani a vércukorszintet, vérnyomáscsökkentő és értisztító hatása pedig csak tovább növeli értékét, méregtelenítő program alkalmazása idején kifejezetten jó szolgálatot tehet!

Gyulladáscsökkentő

A gyulladásnak számos oka lehet, így mindig konzultáljunk orvosunkkal, azonban a szájüreg és a garat gyulladásos megbetegedésinél a szeder zsályával keverve hatékony segítőnk lehet.

http://www.pikanteri.hu/2016/07/25/6-ok-amiert-a-szeder-igazi-gyogyito-csodagyumolcs/

Amennyiben tetszett a cikk, úgy a Facebook poszt alatt hozzá is szólhatsz, elmondhatod a véleményedet. Ha gondolod, oszd meg másokkal is 🙂

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
GONDOLATOK FACEBOOK OLDAL

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/