7 rendőrségi ügy, amit csak a legjobb nyomozók tudnak megoldani

7 rendőrségi ügy, amit csak a legjobb nyomozók tudnak megoldani

Most, hogy a legtöbb ember otthon van, otthonról dolgozik és tanul, illetve csak indokolt esetben hagyhatja el a házát, ezért fontos, hogy legyenek olyan programjai, amit számítógép előtt ülve is kivitelezhet. Az IQ tesztek elvégzése tökéletes elfoglaltság, mert nemcsak unaloműzésre lehet használni, hanem fejleszti is az elmét. A mostani posztunkban 7 rendőrségi ügyet hoztunk el, amit csak a legjobb nyomozók tudnak megoldani. Mindegyikben van egy nyom, ami lebuktatja az elkövetőket, ám nagyon szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy lásd. A cikk végén megtalálod a válaszokat, de ne azzal kezdj, hanem a feladványokkal. Vajon hányat sikerül megoldanod?

1, Szökési terv a börtönből

Jack egy olyan börtön fogja, melynek cellájában csupán egyetlen ablak van. Az ablakon nincs rács, ám nagyon magasan van így nem éri el. A zárkában se élelem, se ivóvíz nincs és egy lapáton kívül más sem található ott. 2 napja van, hogy kijusson különben meghal. Hogyan tudna megszökni két nap alatt? Az alagút ásás nem jó, mert két nap alatt nem tudja kivitelezni a munkát.

2, Elveszett nyaklánc

Egyik nap Mrs. Robinson bement a rendőrségre, hogy bejelentést tegyen ellopott nyaklánca ügyében. Mikor a nyomozók kiérkeztek a házába, akkor látták, hogy ablaka ki van törve, bútorai fel vannak döntve, és sáros lábnyomok vannak mindenütt.

Egy nappal később a rendőrség újra kiérkezett, ám akkor Mrs. Robinsont tartóztatták le. Szerinted miért?

3, Iskolai merénylet

A legelső tanítási napon a földrajz tanárt valaki titokzatos körülmények között eltette láb alól. A kiérkező nyomozók összesen 4 embert gyanúsítottak meg vele, viszont kiderült, hogy mindegyik rendelkezik alibivel.

A matektanár, diákjaival félévi dolgozatot íratott;

A tornatanár kosarazott;

A gondnok az irodában ült;

A kertész pedig az udvaron lévő bokrokat nyírta.

Akkor vajon ki lehetett az elkövető?

4, A magányos apó

A város kertvárosi részén élt egy szépkorú apó, aki nemigen hagyta magára otthonát huzamos időre. Mivel egyedül élt, nem is nagyon szerette volna, mert félt, hogy betörnek hozzá. Nyáron a postás egy pénteki napon megpróbált beszélni a bácsival, de nem reagált sem a kopogásra, sem a csengetésre. Mikor benézett az ablakán látta, hogy véresen fekszik a padlón. Felhívta a rendőrséget, hogy elmondja mit látott, majd a nyomozók alaposan megvizsgálták a helyet. A nyomozók egy keddi újságot valamint három üveg tejet találtak a ház előtt ebből kettő már forró volt.

Másnap a nyomozók letartóztatták a tettest. Szerinted, hogy találták meg ilyen gyorsan az elkövetőt?

5, Színes pirulák

A várost egy sorozatgyilkos tartja rettegés alatt, de senki sem tudja ki is ő. Több embert is elrabolt már és áldozatai elé mindig kettő gyógyszert tesz le. Arra kényszeríti őket, hogy válasszanak a pirulák közül ám előtte elmondja, hogy az egyik ártalmatlan, míg a másiktól meghalnak.

Az egyik áldozatnak azt mondja, hogy vegye be az egyiket ő meg a másikat. Az elrabolt egyén így is tesz, ám pár perc múlva holtan esik össze, míg a gyilkos megússza.

Szerinted, hogy lehet az, hogy a gyilkos mindig az ártalmatlan gyógyszert veszi be?

6, A párás ablak

John az egyik barátját holtan találta az otthonában, ezért egyből hívta a rendőrséget, hogy elmondja nekik mi történt:

Mondta, hogy egyik nap hazafelé tartott és barátja, Jack háza épp útba esett ezért úgy döntött beköszön hozzá. Jack sem a csengetésre, sem a kopogásra nem válaszolt. Látta, hogy az egyik ablakból fény szűrődik ki, de mivel be volt párásodva nem látott semmit. Gyorsan letörölte róla a párát és látta barátját a földön fekve. A rendőrség másnap őrizetbe vette Johnt, barátja meggyilkolásáért.

Vajon miért pont őt?

7, Vegyi anyagok

Az egyik leghíresebb vegyészt saját laborjában végzik ki, ám a rendőrség nem talált nyomra vezető bizonyítékot arra, hogy ki is követhette el a bűncselekményt, csak egy papírt találtak, amire különböző vegyi anyagok nevei szerepeltek. A tudóst három ember látogatta meg aznap, mikor a merénylet történt.

Felesége, Mary;

Barátja, Jonathan;

És unokaöccse, Nicolas.

A rendőrség ez alapján viszont már tudta, hogy ki a tettes és le is tartóztatták.

Szerinted honnan tudták meg ki volt?

Válaszok:

1, Jacknak nem kell mást tennie, mint annyi földet hordania az ablak alá, amin felmászhat és meg tud lógni az ablakon át.

2, A rendőrök abból jöttek rá, hogy Mrs. Robinson volt az elkövető, mert az ablaka nem kívülről, hanem belülről volt betörve. A legárulkodóbb jel az volt, hogy sehol nem volt egy üvegszilánk a padlóján. Pedig ha valaki kívülről töri be, akkor kellett volna lennie.

3, Az elkövető bizony a matektanár volt. Úgy jöttek rá, hogy a gyilkosság a tanév legelső napján történt, így nem írathatott félévi dolgozatot a diákokkal.

4, A postás végzett az idős bácsival. A nyomozók az újságból jöttek rá, ugyanis a szerdai és a csütörtöki nem volt kirakva, mivel a postás tudta, hogy azt már úgysem fogja elolvasni.

5, Mind a kettő gyógyszer ártalmatlan volt. A méreg nem bennük, hanem a pohár vízben volt, amivel bevették a pirulát.

6, Onnan tudták, hogy John volt, mert kívülről nem törölhette le a párát, hiszen az legtöbbször a házon belül alakul ki.

7, A nyomozók helyes sorrendbe állították a kémiai anyagok nevét, és kijött, hogy Ni-C-O-La-S.

Neked mennyit sikerült megfejteni?


forrás:https://vilagunk.hu/7-rendorsegi-ugy-amit-csak-a-legjobb-nyomozok-tudnak-megoldani/

Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “áldás” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL