A kék szemű emberek rejtélye, amelyről csak kevesen tudnak!

A kék szemű emberek rejtélye, amelyről csak kevesen tudnak!

A tudomány embereit mindig is kíváncsivá tették a szemszínek jelentése, hiszen vannak olyan vélekedések, amely szerint a szem színe befolyással lehet a fájdalomérzékelésre, a cukorbetegségre való hajlamra, a kognitív agyi funkciókra, de a mozgásra is.

A Pittsburgh-i Egyetem kutatói nemrég arra jöttek rá, hogy a kaukázusi, világos, azaz kék szemű nők jobban bírják a fizikai és lelki fájdalmakat, megpróbáltatásokat, mint a sötétbarna szemű társaik.

Emellett Inna Belfer, az említett egyetem professzora azt is közölte, hogy 58 terhes nőt is megfigyeltek, és megállapították, hogy a világosabb szemű nők jobban bírták a szülési fájdalmakat. Emellett a kék és zöld szemű nők kevésbé szenvednek a szorongástól, és esetükben a szülés utáni depresszió is ritkábban fordul elő, derült ki az American Pain Society éves beszámolójából.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy még számos vizsgálatra lesz szükségük ahhoz, hogy a vélhetőleg genetikai eredetű titkot megfejtsék.

Az, hogy miért lehetséges, hogy a kék szemű emberek jobban bírják például a fájdalmat, a szakértők egyelőre úgy vélik, hogy a szem színét meghatározó gén multifunkcionális feladatot is ellát, tehát amellett, hogy általa kialakul a szem színe, még arra is hatással van, hogy az illető személy fájdalomküszöbe milyen arányú legyen.

De ott vannak a barna szemű emberek, akikről egy kísérlet során kiderült, hogy magasabb intelligenciahányadossal rendelkeznek, mint a kék szemű társaik, azonban, ahogyan az az USA-beli Louisville Egyetem kutatásából kiderült, a kék szemű emberek viszont jobb stratégák, jobban képesek beosztani az idejüket, így ha IQ-juk alacsonyabb is, a tanulás terén hatékony módszerek kidolgozásával beérhetik a barna szemű társaikat.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy 2011-ben olasz kutatók megállapították, hogy a kék szemű emberek hajlamosabbak az 1-es típusú cukorbetegségre, valamint a hallászavarok kialakulása is gyakoribb esetükben.


FORRÁS: http://filantropikum.com/a-kek-szemu-emberek-rejtelye-amelyrol-csak-kevesen-tudnak/


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL