A megbocsátás ereje

A megbocsátás ereje

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy fiatal lány, akit Eszternek hívtak. Eszter egy kisvárosban nőtt fel, és egész életében hordozta szívében azt a fájdalmat, amit apja okozott neki. Eszter apja ugyanis elhagyta a családot, amikor a lány még kicsi volt, és soha többé nem kereste velük a kapcsolatot.

Ahogy Eszter felnőtt, a harag és a keserűség egyre mélyebb gyökeret vert a szívében. Nem tudott megbocsátani apjának, és ez a seb megmérgezte az életét. Nem tudott igazán boldog lenni, és a kapcsolataiban is mindig falakat épített maga köré.

Egy nap Eszter találkozott egy idős, bölcs asszonnyal, aki a város templomában szolgált. Az asszony látta Eszter fájdalmát, és szelíden így szólt hozzá:

“Lányom, látom a szívedben a sebeket, amiket édesapád okozott. De tudnod kell, hogy a megbocsátás nem azt jelenti, hogy elfogadod vagy helyesled, amit tett. A megbocsátás azt jelenti, hogy elengeded a haragot és a keserűséget, ami megmérgezi a lelkedet. Csak akkor tudsz valóban szabad és boldog lenni, ha megtanulsz megbocsátani.”

Eszter elgondolkodott az asszony szavain, és rádöbbent, hogy egész életében a múlt fogságában élt. Elhatározta, hogy megpróbál megbocsátani apjának, még ha az nem is kér bocsánatot.

Eszter elkezdte Isten elé vinni a fájdalmát, és kérte az Urat, hogy segítsen neki elengedni a haragot. Ahogy telt az idő, Eszter szívéből lassan eltűnt a keserűség, és helyét a békesség és a szabadság vette át.

Egy napon Eszter véletlenül találkozott apjával az utcán. A férfi megöregedett és megtört volt. Eszter ekkor döbbent rá, hogy apja is szenvedett a saját döntései miatt. A lány odalépett hozzá, és így szólt:

“Apám, megbocsátok neked. Nem a saját erőmből, hanem azért, mert Isten szeretete és megbocsátása megváltoztatta a szívemet. Kívánom, hogy te is megtapasztald ezt a szabadságot.”

Ezzel Eszter sarkon fordult, és könnyű szívvel távozott. Tudta, hogy a megbocsátás nem változtatja meg a múltat, de egy új jövő lehetőségét adja. Attól a naptól kezdve Eszter a megbocsátás erejével élt, és segített másoknak is szabaddá válni a harag és a keserűség rabságából.

Így szól a történet Eszterről, aki megtanulta, hogy a megbocsátás a lélek legnagyobb szabadsága. Mert bizony igaz, hogy “egymásnak megbocsátva, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban” (Efézus 4:32). Bocsássunk hát meg egymásnak, és engedjük, hogy Isten szeretete gyógyítsa be sebeinket.

Gábor

pozitív gondolatok blog


“Drága Olvasónk! Amennyiben az általad olvasott angyali üzenet a szívedhez szólt és úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd oldalunkat, lehetőséged van adományt küldeni a PayPalon keresztül. Keresd a ‘DONATE’ gombot weboldalunkon, és kövesd az egyszerű lépéseket. Minden támogatásért mély hálával és köszönettel tartozunk!”

 
http://kellenifog.hu/index.php/365-nap-pozitiv-gondolatokkal/

Üdvözöllek ebben az inspiráló hanganyagban, amely 20 erőteljes bőségteremtő mantrát tartalmaz, hogy segítsen neked a gazdagság és jólét bevonzásában. Ezek a mondatok úgy vannak megalkotva, hogy megerősítsék a bőség iránti nyitottságodat, és segítsenek abban, hogy harmóniában legyél a gazdagság természetes áramlásával. Minden mondatot úgy válogattunk össze, hogy az segítse a pozitív gondolkodást és az anyagi jólét megnyilvánulását az életedben!

Szükséged van egy kis lelki békére? Fedezd fel új videónkat, amely 20 gyönyörű lelki béke mantrát tartalmaz!

Ezek a mondatok segítenek ellazulni, megnyugtatni az elmédet és helyreállítani a belső harmóniádat a mindennapok kihívásai közepette. Ideális meditációhoz, relaxációhoz vagy akár háttérzajként a munka vagy pihenés során!

Hallgasd meg őket itt:

20 Önbizalom-növelő mantra a mindennapokra

Használd ezt a hanganyagot minden nap, az önbizalmad növelésére, legyen szó munkahelyi vagy iskolai feladatokról, akár személyes kapcsolataid építéséről. Hallgasd őket reggel, hogy erőteljesen kezdd a napot, vagy bármikor, amikor úgy érzed, szükséged van egy kis segítségre!

Amikor a csoda beteljesedik: Angyalok útmutatása a tiszta tudatosság ösvényén

Így kérj, hogy meghallgatásra találjon az imád!

A Fény Könyve – A mennyei bölcsesség és az angyali útmutatás titkos kincsei

A Fény Könyve


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


 

Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot

7 jel, amiről tudhatod, hogy őrangyal van a közeledben

Gyógyító ima! Mondd el ezt az imádságot minden nap és meggyógyítja a lelked!

http://www.napiuzenet.hu/2023/02/23/szent-rita-a-lehetetlen-kivansagok-szentje-aki-segit-megtalalni-a-belso-beket-es-boldogsagot/

http://www.napiuzenet.hu/2024/05/21/angyali-uzenetek-es-halaadas-kartya/