A pozitivitás mantrája

Be kell vallanunk, hogy néha túlműködik a negatív elménk, és van, hogy elemésztenek a negatív gondolatok.

Van, amikor egyszerűen úgy érezzük, hogy nem tudunk szabadulni tőlük. Ilyenkor vagy nem tudjuk elengedni a múltat vagy a jövőtől való félelem vezérel minket. Esetleg magunkat hibáztatjuk, vagy olyan gondolatokat generálunk, hogy nem vagyunk elegek valamihez, vagy az áldozat szerepébe állítjuk be magunkat. Neked is ismerős mindez?

És még ha tudatában is vagyunk negativitásunknak, néha akkor is nagyon nehéz leállítani ezeket az elme trükköket. Különösen akkor, ha sok világi hatás ér minket.

Pont ezért érdemes meghúzni a határainkat abban az értelemben, hogy mennyi negatív információt fogadunk be saját terünkbe naponta. Nézzük a Tv-t, olvassuk a híreket, hallgatjuk a rádiót és folyamatosan találkozunk a semmitmondó, de tudatalattira hatást gyakorló reklámokkal?! Nos, ha így van, lehet, hogy itt az ideje egy picit változtatnunk. Ugyanis, ha az elménknek táptalajt adunk a negativitáshoz, ő úgy fog reagálni rá, hogy megragadja a negatív gondolatokat, mint egy kutya a csontot, s nem engedi…

Azonban minél többet meditálunk vagy használjuk a mantrákat – akár leülve meditációként recitálva, akár csak bizonyos tevékenységek alatt hallgatva – annál inkább tisztítjuk tudatalattinkat, s leszünk képesek lekapcsolódni a zűrzavarról. A szemetet is kivisszük néhány naponta, akkor miért ne tennénk ezt meg az elménkkel?

Szerencsére, a kundalini jógában létezik egy mantra, amely képes leállítani a fejünkben zakatoló negatív gondolatokat és erősíteni a pozitív elmét.

A mantra így hangzik:

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad Ek Ong Kar

Jelentése:

Minden Teremtésnek egy a Teremtője,  áldás az Egy Teremtőre, ez a felismerés a Guru kegyelméből érkezik

“Ezt a mantrát Guru Nanak (a 10 szikh guru közül az első) fiának, Baba Siri Chandnak tanította, és azt tartják róla, hogy az egész Siri Guru Grant Sahib (a szikhek élő Guruja, a szentírás) esszenciája benne van. Yogi Bhajan „Indra szemének” is hívta ezt a mantrát, ami alapján a tested a templom, amin keresztül beárad életedbe a tudás és a boldogság.”

Figyelmeztetés: Ez a mantra olyan erős, hogy figyelmeztetés is tartozik hozzá! Miután recitálod, énekeled, hallgatod, figyelned kell a gondolataidat és a tetteidet. Ezután a mantra után igazán erős teremtő képességgel rendelkezel majd, így ügyelj arra, hogy mire gondolsz, és ezáltal mit teremtesz!

Szerencsére a mantra energiája alapvetően pozitívabb vágányra helyet, mivel megállítja a negatív gondolatokat és azokat átformálja pozitívvá. Ennek ellenére mégis ügyelj arra, hogy mit kívánsz, és ne feledd: “Legyen úgy, ahogy mindenki számára a legjobb!”

Énekeld, recitáld, hallgasd bármikor, amikor úgy érzed, hogy elemésztenek a negatív gondolatok, vagy ha nem vagy jól érzelmileg. Tartsd kordában a negativitásodat, megteheted! Érezd, ahogy a mantra recitálása alatt eláraszt a pozitív energia, ahogy megnyílsz a Végtelenre. Csak add át magad  az érzésnek!

Szerző: Domján Mária (www.satnamjoga.hu)


Hét év szerencse vár, ha a cikk megosztása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL