A szemed színéből kiolvashatod a legalapvetőbb jellemvonásaidat!

A szemed színe többet elárul a személyiségedről, mint azt gondolnád. Napjainkban is fontos testi sajátosság a szem színe, főleg a párválasztás során szokott előkerülni a téma, van, akinek a kék szemű férfiak, nők tetszenek, másokat meg egy barna szempár vesz le a lábukról.

A svédországi Orebro Egyetem kutatói végeztek felmérést, ami a szem színe és az illető jellembeli tulajdonságai közötti összefüggéseket illette. Az derült ki, hogy ugyanaz a gén határozza meg a szem színét, mint amelyik a homloklebeny fejlődéséért is felelős.

1. Sötét barna, fekete szemek

Született vezető vagy, aki gyakran misztikus, titokzatos. A felmérések szerint nagyon barátságos, és jóindulatú vagy. Mivel a sötét szemszín a melanin magas koncentrációjának köszönhető, ez azzal is jár, hogy gyorsan vág az eszed, jó a reakciód, és kevesebb az esélye annak is, hogy alkoholizmusban fogsz szenvedni.

2. Barna szemek

Hűséges, méltóságteljes, megbízható, tiszteletreméltő, szelíd ember vagy. A Chronobiology International szaklap szerint a barna szeműek átlagosan 2 órával kevesebbet alszanak, mint a világosabb árnyalatú szemű emberek, és reggelente nehezen tudnak felkelni.
3. Kék szemek

Erős ember vagy, úgy belül, mint kívül. Ennek ellenére a The Daily Mail brit lap egy 2006-ban végzett német kutatásra alapozva azt közölte, hogy a kék szemű gyermekek jobban félnek az ismeretlen dolgoktól, mint a barna szemű társaik, kevésbé barátkozósak és a gondolkodásuk sem annyira rugalmas.

4. Szürke szeműek

Ez ritkaság, de ha neked mégis szürkés árnyalatú a szemed, az azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott vagy, de ugyanakkor kétszínű is, egyesekkel így viselkedsz, másokkal meg másképp nyilvánulsz meg. Ha világos szürke szemed van, akkor nagyon keményen meg kell dolgozz a céljaidért, inkább visszafogott életet élsz. Idővel azonban megtalálod az utadat, és szabad ember leszel, a barátaiddal együtt.

5. Zöld szemek

Titokzatos, csábító, misztikus vagy. A melanin szinted egyensúlyban van, ezért egyszerre vagy kedves és domináns, óvatos és kalandvágyó.

Hamadi Kallel szemsebész szerint a zöld szemű emberek kreatívak, hitelesek, eredetiek és feszült helyzetben is meg tudják őrizni a nyugalmukat.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL