Alkosd meg a saját mantrádat 5 lépésben, és érd el a céljaidat!

A mantrák olyan szavak, vagy szótagok, amelyeket azért ismételgetünk, hogy speciális hatást érjünk el velük. Azonban nem csak a már ismert szent szövegek léteznek, te is megalkothatod a saját mantrádat. Nézd meg, hogyan, és változtasd meg pozitív irányba az egész életedet!

Varázsszó, amely köt és old

A mantra szanszkrit eredetű szó, jelentése, szó szerint: A gondolkodás eszköze. A mantrázás szokása azonban Indiában kezdődött, és innen jutott el Tibetbe, Kínába, és Japánba. Bár a keletiek szerint csak a szent szövegek hatásosak, de azok is csak akkor, ha egy hiteles guru adja át, számos bizonyíték van már arra, hogy akár saját mantrát alkotva, ismételgetve is jelentős változást érhetsz el az életedben. Szepes Mária szerint: „A mantra olyan varázsszó, olyan varázsige, amely köt és old.” Ezáltal tehát, ha tudatosan alkalmazod, jobbá (is) teheted az életedet, elérheted a céljaidat.

A hétköznapokban is használod

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a mindennapokban is használsz mantrát, persze nem tudatosan. A beszédedben is megtalálhatóak a mantrák, és nem csak nálad, mindenkinél. Hiszen azok a szavak, amelyeket sokszor ismételsz, programozásként működnek, beépülnek a tudatalattidba, és alakítják az életedet! Ez igaz a pozitív és a negatív szófordulataidra is. Saját magadon nehezebb ezeket észrevenni, de ha elkezded figyelni az ismerőseid, barátaid megnyilvánulásait, egy idő után rájössz, mik azok a kifejezések, amelyeket előszeretettel használnak. Kezdd el megfigyelni önmagadat is, immár tudatosan, és fejezd ki magad úgy, ahogy szeretnéd, hogy néhány hónap múlva alakuljon az életed!

Legyen pozitív

Ha a mantrát életed szolgálatába szeretnéd állítani, akkor fontos, hogy pozitívan fogalmazd meg a vágyadat. A NEM szót ne alkalmazd, mert nem érti a tudatalatti, és pont az ellenkezőjét fogja megvalósítani annak, mint amit szeretnél. Tehát a „Nem vagyok beteg” helyett, mondd azt például, hogy „Tökéletesen egészséges vagyok.” Nincs már adósságom helyett, mondhatod azt: „Bőségben élek, mindig több pénzem van, mint amit el tudok költeni.” Fontos, hogy mindig jelen időben fogalmazz, úgy mintha a vágyott célod már meglenne. A mantrákat nem csak szóban ismételgetheted, le is írhatod, hiszen, ha leírsz valamit, akkor még erősebb hatást tudsz elérni. Ha még ezt is fokozni akarod, írd fel a mantrádat néhány cetlire, hordj egyet a pénztárcádban, otthonodban tedd ki jól látható helyekre, ahol gyakran ránézel.

Érzelemmel töltve

Az érzelem minden technikában kulcsszerepet játszik, miért lenne ez itt másképp? Egyébként ez nem annyira nehéz, mint amennyire elsőnek tűnik, gondolj csak vissza, mekkora érzelmekkel tudsz mesélni egy-egy élményről, legyen ez akár negatív, vagy pozitív esemény. Tedd hát ezt tudatosan, alkosd meg a mantrádat körültekintéssel. Ízlelgesd a pozitív szavakat, milyen érzést keltenek benned? Azt tedd bele a mantrába, amelyik a leginkább felemel téged.

Mennyi ideig?

A mantrák, pozitív megerősítések nem működnek azonnal. Nem elég egyszer elmondani, és várni a csodára. A tapasztalatok szerint az, ami ma az életedben jelen van, az elmúlt hat hónap gondolatainak, érzéseinek köszönhető. Tehát, ha elkezded a mantrázást, és kitartó vagy, akkor fél év múlva várható a gyökeres változás. Természetesen már korábban is megmutatkoznak majd azok a jelek, amelyek az elmozdulást mutatják, de az igazi eredmény fél év után várható. Ha most azt gondolod, hogy ez sok, akkor gondold végig, hányszor fél évet éltél már úgy le az életedből, hogy csak sodródtál az árral! Kezdd el már most tudatosan alakítani az életedet, hogy a jövőd olyan legyen, amilyennek szeretnéd! Egyszerre, csak egy mantrát ismételgess, a nap bármely szakában megteheted, ajánlott azonban elalvás előtt is megtenni. Nyolcas szakaszokban, ahányszor csak kedved tartja. Lényeges, hogy hangosan mantrázz, persze ha nap közben eszedbe jut a varázsszöveged, néhányszor elismételheted gondolatban is, hiszen itt különösen igaz az a mondás, hogy „ismétlés a tudás anyja.”

noiportal.hu


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL