Az anyák tízparancsolata, amit tényleg érdemes lenne betartani!

Az anyák tízparancsolata, amit tényleg érdemes lenne betartani!

Az anyaságra nem lehet teljes mértékben felkészülni. Sőt! Egy anya éppen attól válik anyává, hogy a gyermeke megtanítja rá. Nem létezik olyan útmutató, amely pontról pontra megmondaná a nőknek, hogy mitől lesz egy anya tökéletes és hogyan lehet mindent a lehető legjobban csinálni.

A tökéletesség, mint olyan, nem létezik, ezért nem is kell megszállottan hajszolni azt. Természetesen minden nő törekszik arra, hogy jól helyt álljon az anya szerepben, ami rendjén is van. Ezért szeretnénk megosztani veletek néhány fontos szabályt, amelynek betartása ebben segíthet.

1# Ne engedd, hogy a gyerek vegye át az irányítást!

Könnyen elvész az ember türelme, amikor a gyerek már hosszú percek óta ordít és egyszerűbb a konfliktust a könnyebb végén megfogni egy idő után, de a következetességből nem jó alább adni. Ha megállapodtatok egy szabályban, akkor ahhoz tartanod kell magad, így a gyerek sem fog összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy mit lehet és mit nem és nem fogja átvenni az irányítást feletted.

2# A csend szent, kivéve, ha a gyerek 8 év alatti!

Ilyen esetben a csend nagyon is gyanús. Olyan dologban mesterkedik a csemete, ami nagy koncentrációt igényel, és általában sosem örvendezteti meg az anyukát a végeredmény. Ha a gyerek még nem érte el a kisiskolás kort, a csend mindig vészjelző. Azután persze igyekezz áldani a nyugalmas perceket.

3# Bébiszittert csak okosan!

Ha egy olyan szittert választasz, aki azonnal ágyba dugná a gyereket, ahogy a pároddal kiléptek a házból, nem túl jó üzlet. Ha a gyerek korán elalszik, akkor nagy rá az esély, hogy hajnalban már ott fog ugrálni a fejeteken. Próbálj egy olyan személyt felvenni, aki szeret gyerekekkel foglalkozni.

4# Egy héten egy szabad kimenőt tarts fenn magadnak!

Minden héten ajándékozd meg magad egy olyan alkalommal, amikor kedved szerint felöltözve, a lehető legszabadabban oda mész és azt csinálsz, amit akarsz. Ilyenkor nem kell gondolnod a nagy táskákra, amiket minden eshetőségre telepakolsz a lakás felével. Egy kis kikapcsolódás mindig aranyat ér.

5# Olyan ételt adj a gyereknek, amit valószínű nem a padlón vagy a ruhádon látsz viszont!

Próbáld meg mindig gondosan megválasztani, hogy mit adsz a kicsinek, ami neki is és neked is jó lehet.

6# A gyerek maradékát sokszor el kell fogadnod egy étkezésednek!

Hiába minden felkészülés, átgondolás, menő karrier, nagy sikerek az életben, minden anyuka eljut egyszer arra a pontra, hogy a gyerek maradékát falatozza főétkezés gyanánt, amit mellesleg már kétszer megrágott és összedágványolt a kicsi.

7# A gyerek játékait akkor szelektáld, amikor nincs otthon!

Ellenkező esetben a gyerek hirtelen rájön, hogy minden, amit már rég elfeledett, vagy amelynek a létezéséről lehet, hogy nem is tudott a legkedvencebb játéka lesz és kizárt, hogy megváljon tőle.

8# A rokonoktól ajándékba kapott ruhát a családi eseményeken legalább egyszer rá kell adnod!

Nagyon valószínű, hogy az ajándék egy hirtelen, sietségben kiválasztott mérethibás és ráadásul csúnya darab is, de mindenkit megkímélsz az összetűzésektől, ha egyszer egy évben ráadod a kicsire. Annyit ki lehet bírni.

9# Ne költs el ezreket a farsangi jelmezekre!

Próbálj meg kreatív lenni és otthon található holmikból kitalálni valamit a gyereknek, amíg óvodás. Ilyenkor még nincsenek olyan nagy elvárásai a minőséget illetően, csak az a fontos, hogy a fő karakterisztikák meglegyenek.

10# A csillámport soha ne engedd be az ajtódon!

Ha mégis megteszed, örök életedre bánni fogod. Egy olyan dologról van szó, amit szinte soha nem fogsz tudni teljesen kiirtani.

tudasfaja.com