Az elengedés segítségével helyet engedünk az újnak – Minden amihez ragaszkodunk, megakadályozza előrejutásunkat

A elengedés az egyik legtermészetesebb folyamat a világon: az elfogyasztott táplálékot is elengedjük, miután feldolgoztuk. A természet is a legpompásabb színekben pompázik, télen azonban minden szépségét elengedi.

A kínaiak már évezredek óta tudják, hogy az elengedés több erőt igényel, mint a ragaszkodás. A hagyományos kínai orvoslásban ezért az “elengedetten áramló víz” a legerősebb, a kemény fém azonban a leggyengébb minden jelkép közül.
A keménység és a merevség az ember életében is a halált jelképezi .

A lágy, az elengedő és a rugalmas ezzel szemben az életet szimbolizálja.Minden amihez ragaszkodunk, megakadályozza előrejutásunkat.Ha ragaszkodunk,

– …az érzelmi és lelki terhet ró ránk,
– …leragadunk a múltban,
– …nem a kornak megfelelően élünk,
– …múltunkat tesszük felelőssé a jövőnkért,
– …eltávolodunk az élettől,
– …megfosztjuk életünket az elevenségtől,
– …felmelegítjük a tegnapi “levest”,
– …a tegnapban élünk,
– …fogságban tartjuk partnerünket, aki így nem lesz képes szabadon mozogni.
– …éretlen gyerekként viselkedünk,
– …görcsösek vagyunk,
– …külsőleg és belsőleg is “teleszemeteljük” magunkat,
– …új üvegbe töltjük a romlott bort,
– …félelemmel viseltetünk a változásokkal szemben.Egy bajor mondás szerint: “Lépj fel szilárdan, nyisd ki a szád és hagyd abba.” Ez azt jelenti, ismerd fel, mikor jött el az idő a változásra.

Az elengedés segítségével helyet engedünk az újnak. Ha valami újjal szeretnénk feltölteni életünket, először EL KELL ENGEDNÜNK A RÉGIT, AMELY KÍVÜL-BELÜL ELFOGLALJA AZ ÚJ ELŐL A HELYET.Ha elengedünk,

– …aktivizáljuk a bennünk lévő elevenséget,
– …semmit nem vetítünk ki másokra,
– …megengedjük, hogy az élet megérintsen bennünket,
– …fejlesztjük kreativitásunkat,
– …tisztelettel fordulunk a múlt felé, és elengedjük,
– …az ITT és MOST-ban élünk,
– …megszabadulunk mások kivetítéseitől,
– …nyitottá válunk az újra,
– …fittek vagyunk,
– …újra felfedezzük ártatlanságunkat.Elengedésen elsősorban belső elengedésre gondolok, de az elengedést a külvilágban is meg kell valósítani. Mindaz, amihez a külvilágban ragaszkodunk, olyan dolgot szimbolizál, melyet belsőleg nem tudunk elengedni. Ha a lakás tele van kacattal, az arra utal, hogy gondolatainkban is rendet kellene tenni. Ha régi, kimerült kapcsolatokat cipel magával, az azt mutatja, hogy a saját magához fűződő kapcsolata is megújulást igényel.

Számtalan benyomás ér bennünket nap mint nap, és életünk napról napra változatosabbá és színesebbé válik. Ha nem vigyázunk, minden sarkon telepakolják lelkünket “szeméttel”, méghozzá külsőleg és belsőleg egyaránt. Pszichénk gyakran nem képes feldolgozni mindazt, amit tapasztalunk.Új típusú függőség van kialakulóban, az úgynevezett “gyűjtő szindróma”, ami azt jelenti, hogy mindent meg akarunk szerezni, amihez csak hozzáérünk. Az úgynevezett “gyűjtők”, olyan emberek, akik idővel ki sem látszanak a sok szemétből, semmit sem képesek elengedni.

A pszichés gyűjtő-szindrómánál azonban még rosszabb a LELKI, amikor az ember rég elmúlt eseményekhez, traumákhoz ragaszkodik, és így elszalasztja a pillanat csodáját.Gyakorlat:

1. Gondold át, milyen előnyökkel járna a számodra, ha elengednéd a ….?
2. Gondold át, mihez ragaszkodsz és milyen hátrányokat jelent ez a számodra?
3. Jegyezzed fel, mik azok a külső dolgok, amelyektől meg szeretnél szabadulni. Árverezze el az interneten azokat a tárgyakat, amelyekre már nincs szükséged, és szelektáljad a kapcsolataidat is.

Kurt Tepperwein

AZ ELENGEDÉS RENGETEG ELŐNNYEL JÁR”Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszerűen csak végigüljük.” – Franz A. Koch

forrás: internet

Amennyiben tetszett a cikk, úgy a Facebook poszt alatt hozzá is szólhatsz, elmondhatod a véleményedet. Ha gondolod, oszd meg másokkal is 🙂

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
GONDOLATOK FACEBOOK OLDAL

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/