„Az emberi agy nem tűri a zsíros ételeket, az alkoholt és a dohányt!” – az idegsebész most elárulja, hogyan élnek az okos emberek!

„Az emberi agy nem tűri a zsíros ételeket, az alkoholt és a dohányt!” – az idegsebész most elárulja, hogyan élnek az okos emberek!

Az agyunk szenved akkor, amikor rossz reggelit ettünk (vagy nem is volt időnk reggelizni), amikor az autóban ülve kapunk be valamit, miközben a telefonon beszélgetünk, amikor dohányzunk, amikor alkoholos italokat fogyasztunk, illetve amikor folyamatosan stresszes helyzetekben vagyunk.

Folyamatosan feszegetjük agyunk tűrőképességének határait, miközben nem adunk neki semmi jót.

„Az agynak szüksége van tiszta, egészséges és nem zsíros ételekre. De ez nem jelenti azt, hogy nem szabad édeset ennünk, viszont ekkor együnk mézet! Az agyra jótékonyan hat a csokoládé, vízre is szüksége van, de leginkább a mosolyt szereti” – mondja Vlad Ciurea, aki több mint 50 éve idegsebészként dolgozik.

Professzor és tapasztalt orvos, aki évekig a bukaresti Bagdasar-Arseni sürgősségi kórház, idegsebészetén osztályvezető főorvosa volt.

Idegsebészként közel 2300 agyi műtétet végezett már el, legfiatalabb páciense mindössze két napos volt.

Ha valaki, ő igazán tudja, hogy mi miatt betegszik meg az agyunk: saját magunk miatt. Sajnos nagyon kevesen vannak, akik meg tudják és akarják védeni, erősíteni az agyukat.

„Ha minden nap a táblagépedet/telefonodat nyomkodod, ne várd, hogy az agyad köszönetet mondjon neked. Manapság az emberek szinte csak a közösségi oldalakon keresztül kommunikálnak. Ez egyértelműen rossz. Az ember, jellegéből és biológiájából fakadóan társas lény, tehát szeret egy csoportban élni, és nem külön-külön”- folytatta Vlad Ciurea.

Az egészséges agyhoz vezető út első lépései nagyon egyszerűek és mindenki számára könnyedén végrehajthatóak. Ehhez korán keljünk fel, legalább egyszerű gyakorlatokkal indítsuk a napot, igyunk meg két pohár szoba hőmérsékletű vizet.

„Reggel, lehetőleg minél korábban keljünk fel, nyissuk ki az ablakot, és lélegezzünk be minél több friss levegőt. És ne felejtsük el a két pohár vizet sem!

Az első pohár víz beindítja a teljes gyomor- és bélrendszer működését. A második pohár pedig azért hasznos, mert beindítja a „mozdonyt”. Egyszerűen fogalmazva, segít felkelni.” – mondja az idegsebész.

Alvás közben az agy nem alszik, keményen dolgozik, hogy a belső szervek munkáját segítse. De ezenkívül végez még egy nagyon fontos tevékenységet is.

Ha egy személy úgy aludt el, hogy egy nehéz kérdés ott motoszkált megválaszolatlanul a fejében, és elalvásig nem tudta megválaszolni azt, másnap reggel megkapja a választ.

„Másnap meglesz a megoldás. Tehát az agy összekapcsolta a feladatot (kérdést), a gondolatmenetet és a memóriát, így a következő reggelre kész megoldással szolgál. Éppen ezért felejtsük el az álmatlan éjszakákat” – mondta a professzor.

Az agy nem szereti a zsíros ételeket, a dohányt és az alkoholt, ellenben szereti az étcsokoládét.

A cigarettázás ugyanolyan negatív hatást gyakorol az agyra, mint a szívünkre.

A reggelizés idejekor minden legyen csendes és nyugodt. Ne együnk reggelit sietve vagy az úton, munkába menet.

„A reggeli körülményeinek nyugodtnak kell lenniük úgy, hogy élvezzük mindegyik falatot. Ne legyenek zavaró tényezők, zaj, problémák, vagy „cigiszünet”.

Minél nyugodtabb környezetben fogyasztjuk el a reggelit, annál kellemesebb lesz az saját magunk számára is.

A reggeli azért fontos, mert ekkor szerezzük be azt az energiamennyiséget és azokat a nyomelemeket, amelyekre szükségünk van, mert ezek segítik szervezetünk hatékony működését a nap folyamán. Ez nagyon fontos!”- hangsúlyozza Vlad Ciurea.

Az agy nem szereti a húst és a zsíros ételeket sem.

Az idegsebész azt mondja, hogy ha már húst eszünk, ne ezen spóroljunk, fizessük meg a minőséget, az egészségesebbet.

„Igen, a húsnak nincs semmilyen pozitív hatása az agyra. Viszont kis mennyiségben a hús hasznos a testünk számára. A legjobb az alacsony kalóriatartalmú hús. Ilyen például a pulykahús és a hal. Ez a kettő a leghasznosabb a szervezet számára, ha már húsról van szó.

Az agy nem szereti se a zsírt, se a sót. Évente egyszer-kétszer lehetséges persze ilyeneket fogyasztani, főleg az ünnepek során. De az év többi részében lehetőleg mellőzzük étrendünkből a sós, illetve zsíros ételeket.” – mondja az orvos.

És mi a helyzet az édességekkel? Nem mindegyik jótékony, különösen, ha sok cukrot tartalmaz.

„Természetes alapanyagokból készült étcsokoládé, valódi kakaó és méz. Ezek azok, amelyek hasznosak az agy számára.” – magyarázza az idegsebész.

– Az ebéd legyen kiegyensúlyozott. Nem kell túlterhelni a gyomrunkat! Tudjunk mértéket tartani. Ezenkívül részesítsük előnyben a sima vizet a gyümölcslevekkel szemben.

Az agynak egy nap alatt két maximális aktivitási pontja van: 10.00-12.00 között és 16.00-18.00 óra között. Ha elfárad, segíthetünk neki egy csésze kávéval, de ez esetben igyuk azt lassan.

Az agyunk legjobb barátja a mosoly!

Az orvos azt mondja, hogy az emberi agy legjobb barátja a természetes mosoly, amely minden ember számára elérhető és megvalósítható. Ezért nagyon fontos, hogy képesek legyünk hamar megszabadulni a szomorúságtól, a monotonitástól, és képesek legyünk örülni a kis dolgoknak is.

A memóriát fejleszteni is kell!

Sokan nem gondolnák, de a feledékenység nem csak a felnőtteknél jelentkezik, hanem az egészen fiatalok körében is megnyilvánul. Az Alzheimer-kór megakadályozása érdekében fejleszteni kell a memóriánkat!

„Az agyunk fejlesztése, a kommunikáció, a nyitottság; mindez nagyon fontos. Szintén nagyon hasznos agyunk frissen tartása szempontjából a séta, az utazás, új dolgok megtanulása, filmek és tévéműsorok megtekintése, amelyek nem csak érdekesek, hanem hasznosak is, a keresztrejtvényfejtés, fejtörők megoldása, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy agyunkat formában tartsuk.

A rendszeres mozgás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet: ez az agy számára is kiemelkedően fontos. Ha mozgunk, létezünk. Három fontos dolog létezik az agy szempontjából: a beszéd, az írás és a mozgás. Sokan elfelejtik, hogy mi is az a zene, hogy azt is lehet szeretni és élvezni, sőt, még rosszabb, hogy sokan nem is akarnak táncolni. A tánc bizonyítottan segít az Alzheimer-kór megelőzésében.

A valóban pihentető éjszakai alvásnak legalább hat órán át kell tartania. Ezen hat óra alatt agyunk kitisztul, megszabadítja magát minden felesleges „szeméttől”.

Feküdjünk le 22:00-kor, kapcsoljuk ki a TV-t és a számítógépet egy vagy akár kettő órával lefekvés előtt. Ehelyett olvassunk inkább könyveket. A könyv is lehet olyan szórakoztató, mint a televízió, vagy a számítógép.

Ezekben az ajánlásokban nincs semmi ördögi. A legfontosabb, hogy érezzük át annak fontosságát, hogy az agyunk az egyik legfontosabb szervünk, és ezért óvni kell.

Egyetértesz ezzel?


forrás:https://ketkes.com/az-emberi-agy-nem-turi-a-zsiros-eteleket-az-alkoholt-es-a-dohanyt-az-idegsebesz-most-elarulja-hogyan-elnek-az-okos-emberek/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “BÉKE” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL