Az orvosok ajánlásával, 18 óra után a következő élelmiszereket fogyasszuk, szinte kötelező módon!

Az orvosok ajánlásával, 18 óra után a következő élelmiszereket fogyasszuk, szinte kötelező módon!

Talán mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor este 18 óra után kinyitjuk a hűtőajtót egy kis gyümölcsért, aztán szinte észre sem vesszük, hová tűnt el egy egész szendvics és egy megmaradt tortaszelet. De ezek a „bűnözések” olyan jól esnek az esti órákban, az egész napi hajtás után, hogy néha úgy érezzük, megérdemeljük ezt a kényeztetést.

Ezután aztán rendszerint jön a bűntudat, és ha sorozatosan beleesünk ebbe a „bűnbe”, akkor egy idő után ez meg is látszik rajtunk. A közelmúltban a táplálkozásszakértők azonban zöld utat engedtek a 18 óra utáni étkezés számára. A szakemberek szerint ugyanis fölösleges kemény diétával sanyargatni magunkat, iebben az órában olyan egészséges ételeket válasszunk, amelyek elősegítik a pihentető alvást.

A továbbiakban nézzük, melyek ezek az élelmiszerek, melyeket következmények nélkül fogyaszthatunk az esti órákban!

1. Keserű csokoládé – sokáig a tiltott élelmiszerek listáján volt, de ez változott, hiszen ez az édesség minimális cukrot tartalmaz a mogyorós tejcsokoládé társához viszonyítva, és nem utolsó sorban normalizálja a vér koleszterinszintjét.

2. Levesek – nagyon ajánlott a lefekvés előtti fogyasztásuk, mivel mindenféle folyadék, nyugtató hatással van a szervezetre. Természetesen nem a lencse, bab, vagy borsó levest ajánlják e célra, hanem a zöldségekből készült változatát.

4. Tökmag – inkább javasolt a fogyasztása, mint hogy chipset és pattogatott kukoricát együnk helyette. Nagyon jól csillapítja az éhséget, köztudottan gazdag magnéziumban és jó hatással van az alvásra is.

5. Rizs – a kutatók szerint egy rizs alapú diéta 48%-ban hozzájárul az álmatlanság elkerüléséhez, mivel egy magas glikémiás indexel rendelkező élelmiszerről beszélünk, ami növeli a szervezet melatonin termelését, mely a pihentető alvás záloga.

Mindezen trükkök mellett, legyünk mindig figyelmesek szervezetünk jelzéseire, mert lehet, hogy az éhségérzetünk nem másból fakad, minthogy egyszerűen csak szomjasak vagyunk, ezért első körben próbálkozzunk egy bögre meleg, gyömbéres tea elfogyasztásával.


forrás: https://www.minden-egyben.com/eletmod-egeszseg/a-szakember-ajanlja-18-ora-utan-kotelezo/2


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Suttogás, vagy bizonyos hangok olyan érzést keltenek, mint amikor egy jó alapos relaxációs masszázst kapunk. Csak ezt az ingeráradatot az agyunkkal érzékeljük, és ez az egész testünkből kellemes bizsergést vált ki. Ez az OM Namah Sivayah mantra átjárja a testet és a lelket ❤️ ? jó pihenést ?

10 perces energia feltöltés! Ez a zene 10 perc alatt megszabadít a negatív blokkoktól és feltölt pozitív energiával!

https://youtu.be/F_pc0xH_Y-0

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Egy órás csakra hangoló és gyógyító zene, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

Egy órás nyugtató hangfürdő

Ez a zene 20 perc alatt feltölt pozitív energiával és levezeti a nap során felgyülemlett stresszt. Tökéletes elalvást segítő tenger hullámzással.


Nyugtató, 15 perces csakra hangoló meditáció, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

A Tibeti hangtál rezgései megszabadítanak Téged és az otthonodat a negatív energiáktól és feltölt pozitív energiával ?


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL