Buddha nyolc tanítása

Siddharta Guatama az ősi indiai buddhizmus alapítója spirituális vezető volt. Fordításban a „Buddha” szó „ébredést” vagy „megvilágosodást” jelent. Tanításaiban semmi nincs, ami ellent mondana a harmónia alapjainak és más vallási vagy filozófiai gondolatoknak. Az élet leckéi egyetemesek és örökkévalók, azonban a megnyilvánulás formái mások és határtalanok.

Buddha értelmezése szerint az alábbiak:

1. Kezd kicsiben: ez normális. A kancsó apránként telik meg, egyik csepp a másik után. Minden mester amatőrként kezdte. Mindannyian kicsiben kezdjük. Ne vesd meg a kis dolgokat. Ha következetesek és türelmesek vagytok, sikerülni fog! Senkinek sem sikerül egy éjszaka alatt: a szerencse azokhoz szegődik, akik kicsiben kezdik és nehéz munka árán megtöltik a kancsót.

2. A gondolatok megvalósulnak. A tudatunk minden. Azzá válsz, amit gondolsz vagy megteremtesz. Ha rossz gondolatok tükröződnek a beszédedben vagy a cselekedeteidben, azok végig kísérik az életed. Ha tiszta szándékkal cselekszel vagy beszélsz, boldogság fog követni utadon. Ahhoz, hogy tiszta szándékkal élj, „tiszta gondolatokkal” kell megtöltsd a tudatod.  A jó gondolkodás megad neked mindent, a rossz – semmit, és csak elpusztít. Minden cselekedet a gondolatból fakad. Ha megváltozik a gondolkodás, vajon nem változnak meg a cselekedetek is?

3. Megbocsájtás. Mikor magadban tartod a haragod olyan, mint mikor egy égő szenet fogsz meg azzal a szándékkal, hogy valakinek sérülést okozz, azonban te leszel az, aki megsérül. Amikor a harag börtönéből szabadon engeded azt, aki feldühített, saját magad szabadítod ki. Soha nem fogsz tudni senkit úgy tönkretenni, hogy magad is ne pusztítanád el. Tanulj meg megbocsájtani. Tanulj meg megbocsájtani gyorsan!

4. A cselekedeteid nagy jelentőséggel bírnak. Ahhoz, hogy fejlődhess, cselekedned kell, cselekedni minden egyes nap. A dicsőség mindenkinek szól, azonban csak azok érik el, akik minden nap cselekednek. Egy közmondás szerint: Isten ad, de ne tedd zsákba. Buddha azt mondja: Én nem hiszek abban a sorsban, mely akkor következik be, amikor nem cselekszünk semmit, azonban abban a sorsban hiszek, ami a cselekedeteink után alakul.

5. Próbáld megérteni. Először te próbáld megérteni, és csak azután fognak téged érteni. Tegyél meg minden erőfeszítést annak érdekében, hogy megértsd más nézőpontját, mert csak akkor lesz lelki nyugalmad. Inkább arra koncentrálj, hogyan lehetnél boldog, mint arra, hogy legyen igazad.

6. Győzd le magad. Jobb, ha legyőzöd magad, mint ha megnyersz ezer csatát. Mert akkor a győzelem a tied. A győzelmed nem veheti el sem egy angyal, sem az ég, sem a pokol. Hogy nyerhess, le kell küzdjed tudatod. Tanuld meg irányítani a gondolataid. Nem kellene, hogy kísértsenek. Azt hiheted: „Én nem tudom irányítani a tudatom. A gondolatok akkor jönnek, amikor akarnak”. Amire én azt válaszolom: „Azt nem tudod megakadályozni, hogy a madarak a fejed fölött repkedjenek, de azt meg tudod, ha fészket akarnak építeni a fejed tetejére”.

7. Élj harmóniában. A harmónia belülről jön. Ne keresd magad körül. Ne keresd azt magad körül, ami csak a szívedből jöhet. Sokszor keressük a külvilágban, csak azért, hogy elvonjuk a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. A harmónia nem egy munkahely, nem egy új autó vagy házasság, hanem a belőled fakadó lelki békesség.

8. Légy hálás. Kelj fel és mondj köszönetet azért, hogy ha nem tanultál túl sokat, legalább valamit tanultál, ha pedig nem tanultál semmi, mondj köszönetet azért, hogy nem betegedtél le, ha pedig lebetegedtél, mondj köszönetet azért, hogy még életben vagy. Nem mindenkinek sikerült felkelni ma reggel. Valaki utoljára aludt tegnap éjjel. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk. Ne légy pesszimista. Egy hálás szív naggyá tesz.


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Pozitív energiával feltöltő, tisztító tibeti hangtál zene 10 perc

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Ez a zene 20 perc alatt feltölt pozitív energiával és levezeti a nap során felgyülemlett stresszt. Tökéletes elalvást segítő tenger hullámzással.


Nyugtató, 15 perces csakra hangoló meditáció, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

A Tibeti hangtál rezgései megszabadítanak Téged és az otthonodat a negatív energiáktól és feltölt pozitív energiával ?


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL