Csináld most! – hogyan ne halogass semmit? Siker alapelv

CSINÁLD MOST! Mától legyen ez a kulcsmondat!

A probléma gyökere abban rejlik, hogy az emberek alapvetően lusták, és nehezen szánják rá magukat, hogy új, erőfeszítést igénylő dolgokba vágjanak bele. Elrettenti őket az a rengeteg munka és időbefektetés ami ahhoz kell, hogy boldogan és elégedetten nézhessen önmagukkal szembe, bármikor amikor tükörbe néznek. Mindenkinek vannak nagyra törő álmai, elképzelései az élettel kapcsolatban, ám csak nagyon kevesen érik el mindazokat a dolgokat amiket szeretnének. Ennek részben a lustaság, részben pedig a motiváció hiány az oka.

Cselezd ki a homeosztázist!

A homeosztázis az élettan legfontosabb alapfogalma. Maga a szó görög eredetű. Jelentése: “hasonló állapot”.

homeo=azonos stasis=állapot

Definíció: Az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képessége, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják. (Wikipédia)

Egyszerűbben a homeosztázis egyfajta belső állandóság.

Vezesd be azt szokást, hogy valamit azonnal elvégzel. A halogatás a terv halála. Az oktatási tapasztalatok alapján: nem a tudás az, ami hiányzik. Ami igazán hiányzik, az a bátorság. Te is tudod, hogy a világ minden tudásával rendelkezhetsz, de ha félsz cselekedni, az egész nem ér semmit, igaz? Csináld meg most, azonnal!

Ne halogass…! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod!

Hagyd el a komfortzónádat! Ezzel kapcsolatban találtam egy jó írást itt: A komfortzóna

A komfortzóna azon viselkedésminták összessége, amelyek között az egyén szorongás-mentesen tud mozogni és anélkül tudja megválasztani cselekvéseit, hogy kockázatot vállalna. (Wikipédia)

Egy jó módszer erre, hogy emlékeztessük magunkat,hogy a saját dolgunkkal foglalkozzunk, ha felírjuk egy papírra hogy : CSINÁLD MOST! CSINÁLD MOST! … Ez legyen mindig kéznél, hogy emlékeztessen bennünket.

“Mégis, éppen a gondok fölismerésének és megoldásának folyamatában rejlik az élet értelme. A probléma a próba, mellyel elkülönítjük a sikert és a kudarcot. Gondjaink miatt van szükségünk bátorságra és bölcsességre, sőt gondjaink tesznek minket bátrakká és bölcsekké. Végső soron ezek felelősek lelki fejlődésünkért.”
M. Scott Peck

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL