Egyetlen egyszerű tipp, hogyan tűnj ki a párkeresők tengeréből

Mindez virtuálisan és elhanyagolható információ birtokában. Egy fotó, egy rövid leírás nem az igazi ahhoz, hogy megfelelő első benyomást szerezzünk, és egyben tegyünk a másik emberre.

Hogyan lehetséges kitűnni ebből az arctengerből?

Az első benyomás igen gyorsan kialakul, ezért fontos, hogy a részletek is helyén legyenek. Egy-egy fénykép akaratlanul is olyan vonásainkat emelheti ki, amit nem szeretnénk, és esetleg elbizonytalanítja a potenciális partnereket. A trükk lényege, hogy elég érdeklődést kell kelteni a másikban, hogy motivált legyen arra, hogy újra megnézzen minket.

A kutatások rámutattak, hogy az arckifejezés nagyon fontos (barátságos, mosolygós fénykép, ami a pozitív érzelmeket támogatja), ugyanakkor a figyelem az utóbbi időben más, kevésbé feltűnő tulajdonságokra és nonverbális kommunikációs jelzésekre hegyeződött ki.
Például, milyen gyakran gondolkozol el a megjelenített pózon, amikor profilképet választasz?

Az új kutatások szerint a nyitott, lelkes és őszinte pózok sokkal vonzóbbak romantikus környezetben. Ahelyett, hogy visszafogottan és feszülten uralkodsz magadon egy képen, mutasd meg milyen vagy. Ez az apró változtatás azonnal kihat, a fizikai jelenlétedre is. Magabiztosság és dominancia benyomását kelted, ami mind férfiak, mind nők számára vonzó.

A közgondolkodásban a magabiztosság és dominancia a férfiakban egy igen vonzó tulajdonság, ugyanakkor nők esetén is hasonló vonzalmat gerjeszt. Nemtől függetlenül a nyílt és magabiztos beállás azt sugallja, hogy jó társas kapcsolatokkal és befolyással rendelkezik az illető, ami segíti a túlélési és szaporodási célokat.

Honnan tudjuk, hogy nyílt pózok jótékony hatással vannak az első benyomásra?

A kutatók az ötletet két különböző környezetben tesztelték. Az első egy villámrandi kutatás volt, ahol az őszinte és nyílt képeken szereplőket gyakrabban értékelték dominánsnak, miközben barátságosabbnak és élettel telinek érezték őket. Ezek az emberek sokkal gyakrabban kaptak “igen” választ a párkeresőktől, mint más randizók. Az eredmény azért nagyon érdekes, mert a kutatók kontrollálták a többi hatótényezőt, beleértve más pozitív és szimpátiát keltő megjelenést, hogy alátámaszthassák, hogy pusztán a nyílt testtartásnak mennyire nagy szerepe van a párkeresésben.

A másik környezet a randi applikációk terepe volt, ahol a kutatók hamis profilokat hoztak létre nyílt és visszahúzódó pózokkal. 48 órás időtartam alatt figyelték, hogy hány választ kapnak ezek a profilok, majd összehasonlították az érdeklődési szintet. Mind a nők, mind a férfiak esetén (de a sztereotípiáknak megfelelően, több férfi) kapott “igen” választ amikor nyílt testtartásban látták őket, mint akik visszahúzódónak mutatták magukat.

Hogy megértsék ezt a mintázatot, a kutatók megvizsgálták egy harmadik fél benyomásait ezekről a képekről. A résztvevők dominancia szerint értékeltek minden egyes fotót. A kutatók így hozták összefüggésbe, hogy a dominánsabbnak értékelt képek több igen választ eredményeztek.

Mit is jelent mindez az online randizók esetében? Rámutathat arra, mennyire fontos egy jól kiválasztott kép a megfelelő partner megtalálásában. Ez persze eddig is sejthető volt, viszont az nem, hogy függetlenül a személyiségedtől vagy a kedvességedtől visszahúzódó testtartás nagyban rontja a pártalálási esélyeidet. Hogy jó eséllyel maradj a ringben, válassz olyan képeket, ahol nyílt és közlékeny a testtartásod.