Folytassuk jobban! 7 egyszerű dolog, ami javítja az életminőséget

Folytassuk jobban! 7 egyszerű dolog, ami javítja az életminőséget

Nincs olyan ember a világon, akinek tökéletes az élete. Mindenki fejlődhet, sokan azonban úgy gondolják, hogy a pozitív változások rendkívül időigényesek, és hatalmas erőfeszítést igényelnek. Ez azonban tévedés, semmilyen drasztikus lépésre nincs szükségünk ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és gyorsabban haladjunk céljaink felé. Íme 7 pofonegyszerű dolog, amit már holnaptól elkezdhetsz azért, hogy jobbá tedd az életed.

1. Minden nap írj le három dolgot, amiért hálás vagy!

Fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy mink van, és mik azok a dolgok, amiket már megvalósítottunk. Egy ilyen lista írása közben könnyen ráébredhetünk arra, hogy mennyi mindent sikerült már elérnünk az életben, vagy épp arra, hogy milyen nagyszerű emberek vesznek minket körül.

2. Mozogj minden nap!

Nem feltétlenül kell konditerembe járni, vagy versenyszerűen sportolni, sőt! Mindegy, hogyan, csak mozogjon az ember. Lehet gyaloglás, lépcsőzés, kertészkedés, súlyzózás, vagy épp lepedőakrobatika…A lényeg a rendszeres testmozgás, ami nem csak a fizikai, hanem a mentális állapotunkra is jó hatással van.

3. Szánj napi 10 percet takarításra, rendrakásra!

Nem mindenki van oda a takarításért és a pakolászásért, pedig az ilyen tevékenységeknek sok pozitív velejárójuk van. Például napi 10 perc takarítással csökkenthetjük a hosszú és fárasztó nagytakarítások számát. Vigyük ki a szemetet, töröljük le a port, tegyük vissza a dolgokat a helyükre. A rendből baj nem lehet!

4. Tartsd meg a szemkontaktust!

A szemkontaktus fontosabb, mint sokan gondolják. Egyszerűbb megtartani, ha éppen hallgatunk valakit, de ügyeljünk rá, hogy akkor is meglegyen, ha mi beszélünk a másikhoz. Ha a másik szemébe nézünk, azzal magabiztosságot sugárzunk, emellett segíti a bizalom kiépítését vagy erősítését a beszélgetőpartnerrel. Ráadásul így megbízhatóbbnak és határozottabbnak tűnünk majd.

5. Egyszerre csak egy dolgot csinálj!

Az úgynevezett multitasking (vagyis amikor több dolgot csinálunk egyszerre) rettenetesen túlértékelt, és káros is. Ha megosztjuk a figyelmünket, akkor semmire nem koncentrálunk igazán, ezért hatékonyságunk, teljesítményünk romlik, ráadásul stresszesebbé válunk. Akadnak persze olyan helyzetek, amikor muszáj több fronton teljesíteni egy időben, de a saját érdekünkben törekedjünk arra, hogy minél kevesebb ilyen forduljon elő.

6. Legyél kedves magadhoz!

Sokan annyira tartanak attól, hogy nagyképűvé, vagy önelégültté válnak, hogy átesnek a ló túloldalára. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, hogy reális legyen az önképünk. Bátran dicsérjük meg magunkat, ha valamit jól csináltunk, vagy helyesen cselekedtünk, ne kisebbítsük az érdemeinket! Ha pedig hibáztunk, hosszú önostorozás helyett próbáljuk meg levonni a tanulságokat, és tanulni a dologból.

7. Tölts több időt azokkal, akiket szeretsz!

Bármilyen elfoglalt is vagy, ne hanyagold el azokat, akik fontosak. Egy kellemes hétvégi ebéd a rokonokkal, vagy egy romantikus vacsora a pároddal remek hatással van az ember lelkére, de még a hétköznapok sűrűjében sem kell lemondanunk erről: Egy pár perces telefon, pár kedves üzenet mindenkinek belefér! Éreztesd a számodra fontos emberekkel, hogy szereted őket, és engedj időt és teret arra, hogy ők is kimutathassák ezt feléd.


forrás: https://bidista.com/folytassuk-jobban-7-egyszeru-dolog-ami-javitja-az-eletminoseget/


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL