Hat fájó igazság

Van egy cikk, ami annyira tetszik, hogy újra meg újra elolvasom. Nem kell 100%-ig komolyan venni, de biztos találsz benne hasznos dolgot. A kedvetekért lefordítottam magyarra, David Wong írása a cracked.com-ról.

Ha tökéletesen elégedett vagy az életeddel, jól megy a karriered és boldog kapcsolataid vannak, akkor abba is hagyhatod az olvasást. Jól csinálod, büszkék vagyunk rád, legyen szép napod, e cikk nem hozzád szól. Hogy ne érezd elpazaroltnak az idekattintást, itt egy kép Lenny Kravitzről egy óriási sállal.
buzzfeed

Ha a többiek közé tartozol, próbálj ki valamit: mondj öt lenyűgöző dolgot magadról. Írd le vagy mondd ki hangosan. De itt a kihívás: nem említhetsz olyat, ami vagy (pl. őszinte vagyok), hanem csak olyat, amit csinálsz (pl. nyertem egy sakkbajnokságot, szuper pörköltet tudok csinálni). Ha ez nehezen ment, akkor ez a cikk hozzád szól és kurvára nem fog tetszeni. Az egyetlen mentségem az, hogy írtó jó lett volna, ha valaki elmondja nekem ezeket úgy 1995 körül.

Megjegyzés: A cikket 2012 decemberében írtam és azóta több mint 20 millióan olvasták, félmillióan osztották meg Facebookon. Úgy döntöttem, hogy folyamatosan frissítem, ezért minden évben átírtam a dátumot a cikk tetején.

6) A világot csak az érdekli, hogy mit kaphat tőled

Getty

Képzeld el, hogy a földön fekszik az, akit a legjobban szeretsz, mert éppen meglőtték. Fekszik, vérzik és üvölt. Egy fickó jelenik meg és azt mondja ‘Lépj félre.’ Ránéz a szeretted lőtt sebére és elővesz egy bicskát — rögtön operálni fog, az utca kellős közepén.

Oké, hol van a sebesült?                            Getty

Az kérdezed ‘Maga orvos?’

A srác így felel ‘Nem én.’
Mondod te ‘De tudja mit csinál, ugye? Egy leszerelt katonai mentős vagy ilyesmi…?’
Ezen a ponton a fickó morcos lesz. Elmondja, hogy ő egy rendes srác, mindig őszinte és sosem késik. Nagyon kedves az anyjához és gazdag élete van tartalmas hobbikkal, valamint büszkén mondja, hogy sosem beszél csúnyán.
Zavartan azt kérded ‘Mindez hol a picsába számít most, amikor a feleségem/nővérem/apám itt fekszik vérbefagyva? Olyan kell, aki lőtt sebet tud operálni! Értesz ehhez vagy nem?!’
Most már ideges a fickó – miért vagy ilyen felszínes és önző? A többi jó tulajdonsága nem érdekel? Nem hallottad, hogy mindig emlékszik a barátnője szülinapjára? A sok jó oldala mellett tényleg számít az, hogy tud-e operálni?
Ebben a feszült helyzetben megragadod őt a véres kezeiddel, megrázod a vállait és azt üvöltöd, hogy ‘Igen, ez a többi szar most nem számít, mert ebben a konkrét helyzetben csak olyan kell, aki meg tudja állítani a vérzést, te idióta seggfej!’
Segítene, ha felvennék egy fehér köpenyt? Oké, máris…     Getty
Itt a szomorú valóság a felnőtt világról: Ebben a helyzetben vagy minden áldott nap. Csak éppenséggel te vagy a zavart srác a bicskával. Az egész társadalom pedig az áldozat a lőtt sebbel.
Ha tudni akarod, hogy látszólag miért kerül téged a társadalom, miért nem tisztel téged, az azért van, mert a világ tele van emberekkel, akiknek szükségük van valamire. Házat kell építeni, enni kell, szórakozni kell és egy szexuálisan kielégítő kapcsolat is kell. Születésed pillanatában megérkeztél ebbe a vészhelyzetbe a bicskáddal és rögtön része lettél egy rendszernek, ami az emberek szükségeire van kihegyezve.
Itt van a szar, amit kértél. Na húzz a picsába!

Vagy megtanulsz segíteni az emberek igényein úgy, hogy felszedsz konkrét hasznos képességeket, vagy a világ el fog utasítani téged függetlenül attól, hogy milyen kedves, odaadó és tisztelettudó vagy. Szegény leszel, magányos, egyedül ülsz majd kint a hidegben.

Gonoszan hangzik, nyersen és materialisztikusan? A szeretet és a kedvesség nem is számítanak? Persze, hogy számítanak. Amíg az jön belőlük, hogy megteszel embereknek dolgokat, amit máshol nem tudnak megkapni. Ugyanis…

5) A hippik tévedtek

Itt a filmtörténelem egyik legjobb jelenete (durva nyelvezet, NSFW)
Ez Alec Baldwin híres beszéde a mozis mesterműben, a Glengarry Glen Ross-ban. Baldwin karaktere, aki vélhetően nem a pozitív főhős, egy tucatnyi férfihoz szól és letépi a fejüket, hogy vagy eladnak vagy ki vannak rúgva.
 
“Rendes fickó? Szarok rá. Jó apa vagy? Kabbe! Menj haza és legózz a kölkeiddel. Ha itt akarsz dolgozni, köss üzletet!”
Brutális és kissé szociopata, de a legőszintébb és legpontosabb leírása annak, hogy a világ mit vár tőled. Csak a való világban annyira nem szabad ilyen stílusban beszélni, hogy inkább csendben hagyják, hogy kudarcot vallj.
Elsősök, üdvözlünk Mr. Baldwin osztályában – mindenki itt van? Nem? Akkor is elkezdem.

Ez a jelenet megváltoztatta az életem. Beprogramoznám a vekkeremet, hogy minden reggel lejátssza, ha tudnám hogyan kell. Alec Baldwint Oscar-díjra jelölték ezért a filmért és ez az egyetlen jeleneteOkosabb emberek már megírták, hogy a monológ zsenialitása az, hogy míg az emberek fele azt hiszi arról szól, hogy ‘Wow, szar lehet ha ilyen seggfej főnököd van’ addig a másik fele azt gondolja, hogy ‘Adjuk el ezeket a rohadt ingatlanokat, de kurva gyorsan!’

Ahogy a Last Psychiatrist blogja írja:
“Ha abban a teremben lennétek, néhányan felvennétek a coach energiáját, örülnétek a vulgaritásának, “Ez a faszi állati jó!”, míg mások személyesen vennék, ez egy idióta, nem beszélhet így velem, vagy -az alap reakció amikor a önimádat találkozik egy hatalmasabb erővel- csendben megveti és arról fantáziál, hátha talál egy gondolatot, ami álnokként lebuktatja.”
Esküszöm, ha megemlíti a hajam, akkor olyat bemo… Figyelek uram, elnézést!    Getty
Ez a részlet egy feltáró kritikája a hipsztereknek, ezert találnak olyan nehezen munkát (ez meg se karcolja a valóságot, olvasd el az egészet) és a lényeg az, hogy a hozzáállásbeli különbség (motivált vagy sértődött) határozza meg azt, hogy sikeres leszel-e az életben. Egyesek pl. úgy válaszolnának erre a jelenetre, mint Tyler Durden a Fight Clubból: “Nem a munkád vagy.”
Csak hogy valójában tökre az vagy. A “munkád” és a megélhetésed nem feltétlenül ugyanaz, de egyik esetben sem vagy több, mint a hasznos képességeid összessége. Valami hasznos, amit meg tudsz tenni a társadalom többi tagja számára. Ne áltasd magad: A “munkád”, az a hasznos dolog amit csinálsz, az az egyetlen, ami vagy.
Nem véletlenül tisztelik jobban a sebészeket a humoristáknál. Nem véletlenül tisztelik jobban az autószerelőket a munkanélkuli hipsztereknél. Nem véletlenül lesz a munkád a címkéd, amikor a halálhíred az újságba kerül (“Megölték a válogatott focistát”). Tyler szerint “Nem a munkád vagy”, de közben alapított és vezetett egy sikeres szappancéget és a feje lett egy nemzetközi társadalmi és politikai mozgalomnak. Tyler tökre a munkája volt.
Ez az irónia sokaknak nem tűnt fel a filmben      Getty

Nem kell szeretni. Utálom, ha esik az eső a szülinapomon és mégis esik. Felhők formálódnak és kicsapódik a nedvesség. Az embereknek igényeik vannak és pontozzák azokat, akik ki tudják elégíteni ezeket. Az univezum egyszerű mozgatórugói ezek és nem úgy táncolnak, ahogy szeretném.

Ez faszság! Hibátlan az erkölcsi bizonyítványom és ezt kapom érte?    Getty
Ha most tiltakozol, hogy te nem vagy egy felszínes kapitalista érdekember és hogy a pénz nem minden, akkor azt mondom: Ki beszélt pénzről? Nem látod a tágabb értelmet.

4) Nem kell pénzt termeljen, amit csinálsz, de hasznos kell legyen mások számára

Getty
Vegyünk egy pénz nélkuli példát, hogy ne akadj fenn ezen. A Cracked weboldal olvasótábora főleg húszéves fiúkból áll. Ezért a kommentárokban és egy csomó levélben évente többször arról olvasok, hogy szomorú, magányos srác és a közelébe se mennek a csajok annak ellenére, hogy ők a legjobb arcok a világon. Elmondhatom mi a baj ezzel a felfogással, de Alec Baldwin már megtette helyettem.
Itt Alec játssza az attraktív nőket az életedben. Ők nem mondják ki ilyen nyersen -a társadalom megtanított nem ennyire őszintének lenni az emberekkel- de a lényeg ugyanaz. “Rendes fickó? Ki nem szarja le! Ha itt akarsz dolgozni, adj el.”
Szóval mit hozol a buliba? Mert a Zooey Deschanel hasonmás a könyvesboltban, akiről álmodozol, minden este hidratálóval keni az arcát egy órán át és bűnösnek érzi magát, ha egy salátánál többet eszik ebédre. Tíz év múlva orvos lesz. És te mit csinálsz?
Hát én kurvajó vagyok capture-the-flagben       Getty

“Azt mondod, hogy nem kaphatom meg a jó csajokat, ha nincs jó melóm és sok pénzem?”

Nem, te jutsz erre a következtetésre azért, hogy legyen kifogásod leírni mindenkit felületesnek és önzőnek, aki elutasít téged. Azt kérdeztem mit tudsz ajánlani? Intelligens vagy? Vicces? Érdekes? Tehetséges? Céltudatos? Kreatív? Oké, és mit csinálsz, hogy demonstráld a világnak e tulajdonságaid? Ne mondd, hogy rendes gyerek vagy – ez az abszolút minimum. A csinos lányoknak minden ujjára jut egy rendes pasi napi háromszor. A páciens vérzik a járdán. Tudsz operálni vagy nem?
“Nem vagyok rasszista, nőellenes, kapzsi, felszínes vagy agresszív – nem úgy, mint a többi köcsög!”
Sajnálom, ezt most biztos rossz hallani, de ha csak felsorolsz egy listát, hogy mely negatív tulajdonságokkal nem rendelkezel, akkor közelébe ne merj lépni a páciensnek. Itt egy kedves, jóképű srác egy ígéretes karrierrel, aki készen áll operálni.
Várj, hiszen azt mondtam sosem ütnélek meg!     Getty

Összetört a szíved? Oké, és akkor mi lesz? Duzzogsz rajta vagy megtanulsz operálni? Te dolgod, de ne panaszkodj, hogy a csajok a köcsögökre buknak, mert azok a köcsögök tudnak pár extra dolgot nyújtani. “De én remek beszélgetőtárs vagyok!” Igen? Csak mert hajlandó vagy csendben ülni, hogy egy csinos lány közelében lehess (és minden percben arról fantáziálni, vajon milyen puha a bőre)? Képzeld, a csaj ismer egy másik csávót, aki szintén képes erre és még gitározik is. Azt mondani, hogy rendes srác vagy, az olyan mint egy étterem, ami azzal reklámozza az ételt, hogy nem leszel rosszul tőle. Mint egy új film, aminek címe ‘A film magyarul beszél’ és a plakáton alatta azt írja “A színészek tisztán láthatóak”.

Szerintem ezért érezheted magad szarul a bőrödben jó srácként is. Konkrétabban…

3) Utálod magad, mert nem csinálsz semmit

Getty

“Mi van, azt mondod, hogy vegyek egy könyvet, hogy hogyan kell csajozni?”

Csak akkor, ha az első oldal azt mondja, hogy “Kezdj olyan emberré válni, akivel szívesen lógnak a csajok”
Mert ezt a lépést szokták kihagyni. Mindig az van “Hogyan lesz jó melóm?” és nem az “Hogyan válhatok olyan emberré, akire a cégeknek szüksége van?” Az van “Hogyan fognak a csajok megszeretni?” ahelyett, hogy “Hogyan válhatok olyanná, akit csípnek a jó csajok?” Nos az utóbbi könnyen jelentheti azt, hogy fel kell adnod pár kedvenc hobbidat, jobban kell odafigyelned a megjelenésedre és még Isten tudja mi mást. A végén lehet megváltoztatod a személyisegedet is.
“De miért nem találok olyat, aki úgy szeret, amilyen vagyok?” kérdezed. A válasz, mert az embereknek igényeik vannak. Az áldozat vérzik a földön és te azon sopánkodsz, hogy miért nincs több lőtt seb, ami csak magától begyógyul?
Itt egy másik videó (óvatosan, tényleg NSFW):
Aki csak látta a videót, egy kicsit boldogabb lett tőle, bár nem mindenki ugyanabból az okból. Te tudsz ilyet? Miért nem? Mi tart vissza attól, hogy a felhúzd a jelképes tangádat, fellépj a jelképes színpadra és rázd a jelképes péniszed az emberek felé? Ez a fickó tudja, mitől döglik a légy, hogy alkotni valamit… bárminek is hívjuk azt, mindig jobb, mint semmit se csinálni.
“De én nem vagyok jó semmiben!” Nos, jó hírem van – vess be kellő órányi gyakorlást és elég jó lehetsz bérmiben. Gyerekként a vilég legszarabb írója voltam. Huszonöt évesen se voltam sokkal jobb. Romokban volt a karrierem, a szabadidőmben írtam nyolc éven át heti egy cikket, mielőtt pénzt láttam belőle. 13 évembe telt a New York Times bestseller listájára kerülnöm. Esélyes, hogy 20.000 óra gyakorlás kellett ahhoz, hogy lecsiszoljam a bénázásom sarkait.
Nem csábító a kilátás ennyi órát önteni egy képességbe? Van egy jó és egy rossz hírem. A jó hír, hogy maga a gyakorlás segíteni fog, hogy kilépj a bezárkózottságodból. Én túléltem több évnyi unalmas irodamunkát azért, mert közben mellette egy új tehetségemen dolgoztam. Az emberek feladják, mert túl sokáig tart eredményt elérni és nem látják, hogy a folyamat maga az eredmény.
A rossz hírem, hogy nincs más választásod. Ha itt akarsz dolgozni, adj el.
Az én amatőr véleményem szerint nem azért utálod magad, mert nincs önbizalmad vagy mert mások gonoszak voltak veled. Azért utálod magad, mert nem csinálsz semmit. Még te sem tudod szeretni magad “pusztán azért, amilyen vagy”. Ezért érzed szarul magad és írsz nekem leveleket, hogy szerintem mit kéne csinálnod az életeddel.
Első lépés: kelj fel!         Getty
Számold ki: mennyi időt töltesz mások termékeinek fogyasztásával (TV, zene, videójátékok, weboldalak) és mennyit termelsz te? A kettő közül csak az egyik növeli az értéked, mint emberi lény.

2) A belső értékeid csak annyiban számítanak, hogy milyen cselekvésre késztetnek

Getty

A szakmámban nem meglepő, hogy tucatnyi tehetséges írót ismerek. Írónak gondolják magukat, íróként mutatkoznak be partikon, érzik, hogy legbelül egy író szíve dobog bennük. Csak azt az utolsó apró lépést felejtik el, hogy bazmeg írjanak is valamit.

Most számít? Az, hogy írsz is valamit, tényleg befolyásolja, hogy ki számít írónak és ki nem?
Az Isten szerelmére, igen.
Ismertem írókat, akik kevesebb tartalmat produkáltak ennél.  Getty

Van egy bevett védekezés mindennel szemben, amit eddig mondtam és minden kritikus hanggal szemben az életedben. Az egód szól hozzád, nehogy bele kelljen tenned a kemény munkát a fejlődés felé: “Én egy jó ember vagyok legbelül” vagy néha úgy fogalmaz, hogy “Én tudom ki vagyok” vagy “Csak légy önmagad.”

Ne érts félre: aki vagy legbelül, az a legfontosabb. A fickó, aki egy házat épített a semmiből, az azért tette, mert valami hajtotta belülről. Minden rossz, amit valaha tettél egy belső negatív impulzussal kezdődött, ami addig pattogott össze-vissza a koponyád belsejében, amíg muszáj volt cselekedned. És minden jó tetted ugyanígy jött létre, aki legbelül vagy, az a jelképes sötét föld, amiből a gyümölcsöd kinő.
Feltűnik, hogy a kamera felfelé néz és nem a földre?   Getty
De ez az, amit mindenkinek tudni kell és sokan nem tudják elfogadni: “Te” csak a gyümölcs vagy. 
Senkit sem érdekel a sötét földed. Aki vagy legbelül, az értelmezhetetlen azon túl, hogy mit állít elő a többieknek.
Mélyen együttérzel a szegényekkel? Szuper. Teszel is értük valamit? Hallasz valamilyen szörnyű tragédiáról a közösségedben és azt mondod, hogy “Óó azok a szegény gyerekek. Remélem tudják, hogy gondolok rájuk”? Mert akkor BASZD MEG! Derítsd ki, mi kell nekik és segíts. Százmillió ember nézte azt a Kony videót és ők mind “gondoltak rájuk”. Mit használt a sok pozitív gondolat együttes ereje? Lófaszt se. Gyerekek halnak meg minden nap, mert milliók azt mondják maguknak, hogy aggódni ugyanolyan jó, mint tenni. Ez az agyad lusta felének egy belső trükkje, nehogy dolgoznod kelljen.
“Remélem tudja, hogy gondolok magára. Sok sikert!
Majd szóljon, hogy meggyógyult-e.”   Getty
Hányan közületek gondolkoznak most azon, hogy “Biztos szeretne a nagy Ő, ha tudná milyen érdekes ember vagyok!” Tényleg? És hogyan nyilvánulnak meg az érdekes gondolataid a világ számára? Milyen cselekvésre késztetnek? Ha álmaid nője vagy pasija követne egy rejtett kamerával egy hónapon át, lenyűgözné a felvétel? Ne feledd, nem tudják olvasni a gondolataid, csak megfigyelni, amit csinálsz. Szeretnének része lenni ennek az életnek?
Csak annyit kérek, hogy ugyanazzal a léccel mérd magad, mint mindenki mást. Nincs egy idegesítő hívő barátod, aki mindig csak annyit tud segíteni, hogy “imádkozik érted?” Nem őrjít meg? Nem is arról beszélek, hogy segít-e az imádkozás vagy nem. Attól még a segítésnek az egyetlen olyan módját választotta, amihez nem kell felkelni a kanapéról. Lehet, hogy bűntelen és minden gondolata teljesen tiszta, de milyen gyümölcs nő ebből? Márpedig nekik tudniuk kell, mert a gyümölcs hasonlatot a Bibliából vettem. Jézus mondá, hogy “gyümölcséről ismerik meg a fát” újra, meg újra és újra. Az tény, hogy Jézus sosem mondta “Ha itt akarsz dolgozni, akkor adj el.” Valóban, ő azt mondta “Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzre dobnak.
Nem veszik jó néven az emberek, amikor ezt hallják, ahogy az ügynökök sem vették jó néven Alec Baldwintől, hogy legyenek tökösek vagy pucolhatják a cipőjét. És ezzel eljutottunk az utolsó ponthoz…

1) Minden legbelső porcikád küzd a fejlődés ellen

Getty

Az emberi elme egy csodálatos dolog és sosem látni szebben akcióba lendülni, mint amikor harcolni kezd a bizonyítékok ellen, amelyek szerint változnia kellene. Az agyad fel van vértezve vastagon védőrétegekkel, melyek célja kinyírni mindent, ami esetleg kibillentheti a jelenlegi állapotából. Kérdezd bármelyik függőt.

Még most olvasás közben is lehet érzed, ahogy az agyad bombázni kezd szánalmas elutasító gondolatokkal, nagyjából ilyen formában:
* Szándékosan sértésnek venni minden kritikát
“Hogy merészel engem lustának és haszontalannak nevezni? Egy igazán jó ember sosem beszélne így! Csak azért írta ezt az egészet, hogy felsőbbrendűnek érezhesse magát és hogy én szarul érezzem magam! Kitalálok valami ellen-sértést és kvittek leszünk!”
* A hírnökre koncentrálni a hír helyett
“Ki ez a fickó, hogy kioktasson az életemről? Mert ő olyan menő gyerek! Csak egy hülye író az Interneten! Keresek valamit róla, amiből kiderül mekkora barom és onnantól minden, amit mond, az baromság! Találtam ezt a régi rap-videót YouTube-on és a rímei irtó szarok!”
Akkor adhatsz tanácsokat, ha ott tartasz az életben, ahol én!  Getty
* A hangnemre koncentrálni az üzenet helyett
“Addig fogok kutatni, amíg nem taláalok egy kontextusból kiragadott durva viccet és onnantól csak arról beszélek! Azt mondják, egy kiragadott durva szó érvényteleníteni tud egy egész könyvet!”
* Átnézni a saját múltad
“Egész jól mennek a dolgok. Bár a múlt hónapban öngyilkos akartam lenni, de már sokkal jobban vagyok! Simán elképzelhető, hogy ha ugyanazt csinálom, mint eddig, végül rendbejönnek a dolgok! Jönni fog a nagy áttörés és ha még több apró szívességet teszek annak a lánynak, tuti belém szeret!”
* Úgy tenni, mintha bármilyen önfejlesztés önmagad elárulása lenne
“Gondolom akkor el kéne adnom a manga-gyűjteményemet és helyette napi 6 órát kondiznom és szoliznom, mint a Villalakók, mi? Mint ha MÁS OPCIÓ NEM IS LÉTEZNE.”
“Ez az, kiszabadultál a lakótelepről! Új ház ide vagy oda, akkor is egy panelproli maradsz.”
És így tovább. Ne feledd, a nyomorúság kényelmes. Ezért preferálják sokan. A boldogság melós.
Na és a bátorság. Nagyon kényelmes a tudat, hogy amíg nem alkotsz semmit, addig nincs mibe belekötni.
Sokkal kényelmesebb mások termékeit fikázni. Ez a film szar. Annak a párnak bunkók a kölkei. Annak a másik párnak egy csőd a házassága. Az a gazdag pasi felületes. Ez az étterem pocsék. Az a blogger egy seggfej. Hagyok is egy rosszmáju kommentet, követelem, hogy rúgják ki. Látod, máris alkottam valamit.
Ja várj, ezt nem mondtam? Bármit építesz vagy alkotsz, legyen az egy vers, egy új képesség, egy új kapcsolat, azonnal körülvesznek a semmit-sem-alkotók, hogy lefikázzák. Talán nem az arcodba, de fikázni fogják. A kocsmás haverjaid nem akarják, hogy józan legyél. A dagadt barátaid nem akarják, hogy elkezdj edzeni. Munkanélküli barátaid nem szeretnék látni, ahogy nekiveselkedsz a karrierépítesnek.
Ne feledd, csak a saját félelmüknek adnak hangot, mert mások munkáját fikázni kiváló kifogás, hogy csináljanak bármit is. “Miért alkossak valamit, ha mások dolgai tök bénák? Már rég írhattam volna egy regényt, de várok valami jóra, csak nem írok egy újabb Twilight-ot!” Amíg nem alkotnak semmit, addig ők tökéletesek és kritikán felüliek maradnak. Vagy ha mégis alkotnak valamit, biztosítanak arról, hogy ezt ironikusan gondolták. Direkt csinálnak szart és mindenkivel tudatják, hogy ez nem az igazi munkájuk. Az igazi természetesen őrült jó lenne. Nem olyan szar, mint a tiéd.
Nézd meg a cikkeink alatti kommenteket, amikor eldurvulnak, mindig ugyanonnan fúj a szél: A Cracked rúgja ki ezt az írót. Ne csináljatok több szar videót. Ugyanaz a lényeg: “Ne alkoss többet. Én nem ilyet csináltam volna és a népszerűségetek rosszul esik nekem.”
Ne legyél ez a figura. Ha ilyen vagy, akkor hagyd abba. Emiatt utálnak az emberek. Emiatt utálod magad.
Mihez kezdesz vele? Boszorkányokat égetsz vagy megnyitod az olimpiát? Getty
Mit szólnál ehhez: egy év. A határidő 2017 vége. Vagy egy év onnantól, amikor ezt olvasod. Míg mások újévi fogadalma leadni 10 kilót, addig én azt fogadom meg, hogy bazmeg alkotok valamit, bármit! Bővítsd képességeid raktárát bármivel és legyél benne elég jó ahhoz, hogy lenyűgözz vele valakit. Ne én mondjam meg, hogy mi legyen az, felőlem válassz vaktában. Tanulj meg karatézni, táncolni, festeni. Tanulj meg sütni. Építs egy madárházat. Masszírozz. Tanulj meg programozni. Forgass egy pornót. Változz át szuperhőssé és harcolj a bűnözés ellen. Indíts egy vlog-ot. Írj a Cracked-en.
De a lényeg, hogy ne olyanon pörögj, ami neked okoz majd örömet (Szerzek egy barátnőt, sok lóvét fogok lapátolni). Olyan dologra koncentrálj, amivel elsajátítasz egy új képességet, ami által egy picit is érdekesebb és hasznosabb ember leszel mások számára.

Megáll az ész, megtanultam spanyolul és most megértek 400 millió embert. Getty
“De nincs pénzem főzőtanfolyamokra.” Akkor guglizz rá bazmeg: “hogyan főzzünk”. Már a pornót is kiszűrik, könnyebb mint valaha. Az ég szerelmére, törd össze a kifogásokat vagy ők törnek össze téged.
Akár írhatsz egy kommentet a projektedről e cikk alá, hogy egy év múlva visszajöhess ellenőrizni. Kiváncsi volnék, hogy akár egyetlen ember megteszi-e, de ha igen, akkor egy év mulva meg fogom kérdezni tőle, hogy megcsinálta-e a projektjét, de főleg azt, hogy miért. Nincs vesztenivalód, a világnak szüksége van rád.
Ha tetszett, akkor erősen ajánlom a ‘Hogyan tette tönkre a Karate Kid a modern világot‘ című cikket is.
http://doncii.blogspot.hu

 

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL