A hát, a váll és a könyök energiapontjainak kezelése

A hát, a váll és a könyök energiapontjainak kezelése

A kínai akupunktúra rendszere és az indiai marmapunktúra és marmapresszúra tudománya egy tőről fakad, de az idők folyamán mindkettő fejlődése eltérő irányt vett. A két tanítás módszertana, holisz- tikus szemlélete, filozófiai háttere, az életenergia irányításának technikája, az 5 őselem és a – biológiai energiákat, alkati és pszichés tulajdonságokat hordozó őselem-kombináció – 3 dosha azonos.

Az ájurvéda az asztrológia által képessé válik kijavítani a bolygók káros pozícióiból eredő, megbetegítő hatásokat, kiküszöbölni vagy csökkenteni a bolygók ártó fényszögeiből adódó betegséghajlamok manifesztálódását.

A megbetegedett szerv dosháját harmonizáló bolygónak, holdháznak, csillagnak megfelelő (azok alaprezgésével azonos) gyógynövényeket, ételeket, nemesköveket, mantrákat, színeket stb. alkalmaznak.

A gyógyító tevékenységet a bolygónak, holdháznak megfelelő időpontban végzik, és az orvosi rendelő bolygóval, holdházzal analógiában álló égtájú szegletében (vasztu).

Az  energiapontok és (terápiájuk) ismeretében irányítható a prána valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.    

A marmapresszúra 3000 éves gyógyító technika, a test energiáinak irányítása. A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

A marmapresszúrát bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható.

Menete:Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot.

A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen. Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több pontot. Hagyjon időt, hogy a beteg teste feldolgozza a kapott ingert, bioinformációt! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pontok, amelyeknél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás. A kezelés időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától is. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) fél percig szabad kezelni.

Fontos! Ha a páciens szervezete azt jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a kezelést. Általában naponta egyszer-kétszer végezzen marmapresszúrát. Egyes pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelhet. A nyomás intenzitása mindig a kezelt személytől függ!

Most bemutatjuk a hát, a váll és a könyök energiapontjait:
kurpara

Kurpara

 

Elhelyezkedése: könyökízület (mindkét karon)

A pont mérete: 3 angula (3 ujjnyi, kb. 6 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: karok merevsége, karbizsergés, könyöktáji fájdalom, te- niszkönyök, golfkönyök, dobó könyök, íngyulladás, nyáktömlőgyulladás, izomrándulás, ínrándulás, ficam, könyökarthritis, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, könyökbe kisugárzó nyaki ideggyökfájdalom, hasnyálmirigy-gyulladás, hasnyálmirigy hormontermelési zavara, hasnyálmirigy-elégtelenség, mérgezések, májzsugor, lépnagyobbodás, léptályog, májelégtelenség, májgyulladás, epefájdalmak, epegörcs, epés visszafolyás a gyomorba, gyomorhurut, bélgyulladás.

A pont napi aktivitási ideje: bal: 8 26 44 másodperc- 8 40; jobb: 9 06 44 másodperc -9 20

Masszázstechnika: a hüvelykujj és a mutatóujj körmével végzett csipkedés.

Testgyertya: kamilla, borsmenta.

Kakshadhara

kakshadara

Elhelyezkedése: vállízület (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (félujjnyi)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: vállízületi problémák, kéz gyengesége, bénulása, zsibbadása, válltáji fájdalom, vállmerevség, váll-kar szindróma, vállízületi tok gyulladása, vállízület-fájdalom, vállízület rándulása, vállízület gyulladása, váll ínhüvelygyulladása, váll bursitise, váll arthritise

Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjbeggyel végzett gyengéd nyomás.

A pont napi aktivitási ideje: bal: 23 49 20 másodperc -24 00;jobb: 1 49 12 másodperc -2 00

Testgyertya: mirha.

 

Ansaphalak

lapcka marma

Elhelyezkedése: lapocka (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (fél ujjnyi, kb. 1 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: vállfájdalom, izommerevség, lapocka elváltozásai, lapockarándulás, lapos hát szindróma, vállhúzódás, válldeformitás, váll gyengesége, zsibbadása és nehezen mozgathatósága, szívelégtelenség, szív-és érrendszeri megbetegedés, szívgyengeség, szívszorulás, nyirokérgyulladás, nyiroknedv szaporulat, nyirokpangás, nyiroködéma.

A pont napi aktivitási ideje: bal: 8 40 4 másodperc- 8 53 24 másodperc; jobb: 13 30 4 másodperc- 13 45

Masszázstechnika: gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozni belülről kifelé.

Testgyertya:kubeba.
háti

Vrihati

 

Elhelyezkedése: hátsó alsó fűrészizom (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (fél ujjnyi, kb. 1 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: derékfájás, reggeli derékmerevség, deréktáji fájdalom, izmok és szalagok feszülése, húzódása, gerincelhajlás, gerincfájdalom, gerinc melletti kisízületi belhártya becsípődése az ízület felszínei közé, gerinc idült gyulladása, gerinc instabilitása.

A pont napi aktivitási ideje: bal: 16 00 -16 20; jobb: 16 40 4 másodperc-17 00

Masszázstechnika: gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozni belülről kifelé.

Testgyertya:tömjén.

 

Parswasandhi

 

Elhelyezkedése: közös csípőverőér (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (fél ujjnyi, kb. 1 cm).

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: mellékvese eredetű nemi működési zavarok, fokozott szőrnövekedés, kopaszság, pattanásos bőr, hang elmélyülése, elmaradó havi vérzés, a méh elsorvadása, a csikló megnagyobbodása, a mellméret csökkenése, mellékvesekéreg-alulműködés, mellékvesekéreg-túlműködés, mellékvesepanaszok, bordafájdalom, bordaközi neuralgia.

A pont napi aktivitási ideje: bal: 13 00 4 másodperc-13 15; jobb: 13 45 perc 4 másodperc-14 00

Masszázstechnika: gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozni belülről kifelé

Testgyertya: rózsa, rózsafa.

 

A testgyertyázás menete: A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszíro- zásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.

A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt oko- zó, összes testi, lelki és mentális méreg!

A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt.

Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el. A meleg füst és a vákuum a marma pontnál szereplő Javallat masszázs és test- gyertyázás esetén című részben felsorolt betegségeknél alkalmazható energiablokkot oldó, egyensúly- teremtő, a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindító hatásának köszönhetően.

A kezelés időtartama: 15 perc

Késmárki László:Ájurvédikus asztrológia és marmapunktúra Ankh Kiadó 2012.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Ajurvedikus_asztrologia_es_marmapunktura&id=113498&type=22

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!