A Hold hatása testre-lélekre

A Holdnak már kezdetektől misztikus erőt tulajdonítottak az emberek, és egész életüket hozzá igazították.
A Hold folyamatosan változtatja alakját, 29,5 naponta megújul. Ez az állandó alakváltoztatás és körforgás nemcsak a természetre, hanem az életünkre és a szervezetünkre is hatást gyakorol, valamint cselekedeteinket is befolyásolja (serkenti vagy gátolja).
Ha figyelembe veszed az egyes holdfázisok hatásait, és életedet, teendőidet ehhez igazítod, harmonikusabbá teheted életedet.

Hogyan és mire használd a Hold erejét?

Telihold
Telihold idején a holdat nagy fényes korongnak látjuk, mivel a Nap az egész felületét megvilágítja.
Ilyenkor sokkal fogékonyabbak, érzelmesebbek és érzékenyebbek vagyunk. Türelmetlenebbül, ingerültebben reagálunk a helyzetekre, nehezebben alszunk, mint általában. Nem csoda, ha teliholdkor sokkal több a baleset.
Ilyenkor a sebek nehezebben gyógyulnak, erősebben és hosszabban véreznek, ezért lehetőleg ne erre az időpontra tedd a tervezett műtétek.
Ugyanakkor a népi gyógyászat a telihold idején szedett gyógynövényeket sokkal hatásosabbnak találta.
Teliholdkor hirtelen felbukkannak az addig szőnyeg alá söpört problémák, ám ha nem halogatunk tovább, akkor végre pontot tehetünk a régóta húzódó ügyek, kérdések végére.

Fogyó hold
Telihold után csökkenni kezd a Hold, míg egészen vékony C alakú sarlóvá nem válik.
A fogyó hold az elengedés, a tisztulás időszaka. Olyan, mint egy nagy kilégzés, amikor megszabadulhatunk a vállunkat nyomó terhektől. Kiváló alkalom tehát a gondolat- vagy érzelmi nagytakarítás megkezdésére, mivel könnyebben megszabadulunk a kétségektől, a félelmektől, és egyszerűbben levethetjük régi, korlátozó szokásainkat. Nemcsak lelkünk, de környezetünk lomtalanítása, takarítása is eredményesebb ilyenkor.
Fogyó holdkor érdemes tisztító-, lé böjt- vagy fogyókúrába, diétába kezdeni, mert hamarabb lemennek a kilók, hamarabb távoznak a méreganyagok a szervezetből. A szaunázás, a kozmetikai, tisztító és szőrtelenítő kezelések is tartósabbak. Az orvosi beavatkozásokat érdemes fogyó időzíteni, mivel gyorsabb és fájdalom-mentesebb a gyógyulás.

Újhold
Ebben a 2-3 napos fázisban a Hold a Nap és a Föld között áll, sötétbe burkolózik, vagyis egy fekete korongot látunk.
Ha lehetőségünk van rá, ilyenkor ajánlatos nyugalmas pihenésre elvonulni, befelé figyelni, relaxálni, meditálni.
Az újhold ideje jó alkalom arra is, hogy új célokat tűzzünk ki, illetve a régi terveinket és a kitűzött feladatainkat felülvizsgáljuk, mert jó ötleteink támadhatnak, és később a megvalósítás is könnyebb lesz.
Ha eddig nem tettük meg, most még itt a lehetőség a méregtelenítésre, salaktalanításra vagy rossz szokások felszámolásába, életmódváltásra.

Növõ hold
Újhold után lassan dagadni kezd a Hold, egyre gömbölyűbb D betűt formáz.
Az újhold a befogadás, a növekedés ideje. Testünk inkább a felhalmozásra összpontosít, így könnyebben hízunk, viszont a vitaminok, ásványi anyagok beépülése, pótlása is hatékonyabb.
Az öngyógyító erők erősebbek, érdemes hát bevetni a masszázst, az aromaterápiás kezeléseket, illetve kipróbálni az energiagyűjtést segítő mozgásformákat, mint a jóga, tai-chi. A friss levegőn tett séta, kirándulás, sport is sokkal hatásosabb, energetizálóbb ebben a holdfázisban.
Növő hold idején megélénkül a társasági élet, könnyebben kötünk új ismeretségeket, ezért érdemes ezt az időszakot a kapcsolatépítésre, a kapcsolatok ápolására szánni.

forrás: internet

 

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL