Holdhatások testre és lélekre

A legkorábbi időkben egyes vallások istenségnek tekintették a Holdat. Az ókorban a sumérok, a görögök és a rómaiak is megneveztek holdistenségeket, s mivel nőnek tartották, a görögök például Szelénének, a rómaiak Lunának nevezték el.

Máshol a holdisten férfialakot öltött, így Mezopotámiában Mannát, Egyiptomban Thotot imádták. Akkor még csupán a természeti hatalomtól való félelem keltett tiszteletet az égitest iránt, de ma már számtalan olyan hatását ismerjük, amely testi, lelki, fizikai állapotunkat befolyásolva gyakorol ránk kedvező vagy épp kellemetlen hatást.

AZ ÚJHOLD az első fázis, a megtisztulás, újrakezdés, újjáéledés időszaka. Amikor a Hold éppen a Nap és a Föld közé áll, arca teljes sötétségbe borul. 2-3 napig ugyanabban az állatövi jegyben áll, mint a Nap, s különlegesen erős hatással van minden élő szervezetre, akkor is ha erejét nem érezzük olyan átütőnek, mint telihold idején.

Ekkor fizikai síkon javul a test teljesítő ereje, erősebbnek, kreatívabbnak érezzük magunkat, akaratunk és kitartásunk is fokozottabb, mint máskor. Aki azt tervezi, hogy leszokik a dohányzásról, vagy egyéb káros szenvedélyéről, akkor lehet a legeredményesebb, ha ezen a napon kezd új életet. Újholdkor minden teher különös gyorsasággal távozik tőlünk, beleértve a lelki és fizikai salakokat is. Ilyenkor érdemes a félelmekre, a titkokra, a vágyakra összpontosítani. Feltárni magunkban a rejtett oldalunkat, és elűzni az esetleges rosszat.

A kiválasztás időszakaként ezen a napon a legnagyobb a szervezet méregtelenítési készsége. Kiváló indítás egy böjt megkezdésére, vagy egynapos tisztítókúrára, hiszen ekkor csökken az éhségérzet, könnyebben mondunk le bármilyen ételről, italról, a nassokról, és a víz is gyorsabban távozik a szervezetünkből. Újhold ideje, illetve az azt megelőző egy-két nap a legjobb a bőr mélytisztításához, szőrtelenítéshez, vagy az aktuális narancsbőr elleni kezeléshez is. Ha valaki arra vállalkozik, hogy sós fürdőt vesz, ez alkalommal olyan hatást érhet el a kezeléssel, mintha három napos léböjt kúrát teljesített volna.

A kapcsolatokra is áment mond ez a nap, aki ekkor ismerkedik, vagy házasodik, hosszú és boldog együttélésre számíthat az aktuális partnerrel, mint ahogy az is sikerrel járhat, aki ezen a napon próbálja feléleszteni kihűlt vagy megszakadt kapcsolatát régi kedvesével.

A NÖVEKVŐ HOLD a második szakasz, amelyben a Hold egy része a Nap felé fordult, és a növő hold megkezdi erőteljes működését. Ez az időszak fokozatosan teret enged az újhold befolyásának, így annak ránk gyakorolt hatása egyre erőteljesebb. Mindaz, ami ebben a két hétben történik, építés, megerősítés érdekében, kétszeres erővel hat. A teliholdig eltelő idő kedvez minden változtatásnak, újításnak, reformnak, régóta halogatott lépés megtételének. Ekkor célszerű olyan tetteket véghezvinni, amelyekhez különösen fontos a bátorság és a szerencse támogatása. Érdemes üzleti, anyagi, érzelmi változásokat létrehozni, gyarapítani. Ha új kapcsolatra, lakóhelyre, munkahelyre vágyunk, most érdemes keresni azt, esetleg véghezvinni egy költözést vagy munkahely változtatást. Amennyiben olyan terveket dédelgetünk, hogy az eddigiektől merőben eltérő életstílust, vagy életmódot szeretnénk követni a későbbiekben, úgy ezt a lépést is ezekben a napokban érdemes megtenni ahhoz, hogy minél maradandóbb lehessen a váltás.

Fizikai síkon már baljósabb a képlet, hiszen a Hold növekedésével párhuzamosan, a hízásra hajlamos emberek is kikerekedhetnek. Egészségügyileg pedig, ahogyan növekszik a Hold, úgy csökken az operációk sikerességének és a hegek gyógyulásának esélye.

A TELIHOLD a harmadik periódus, számos hiedelem és babona főszereplője, s mint ilyen, a négy fázis közül a legismertebb hatásokkal bír. Teliholdkor a Hold a Nap a Föld átellenes oldalain vannak, így a Hold az adott hónap jegyével átellenes jegyben tartózkodik.

Tagadhatatlan, hogy ekkor érünk testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsára, ugyanakkor ezen a napon megnő az erőszakos bűncselekmények száma is. (Nem összemosandó a kettő, de ekkor szintén csúcson jár a fogamzáskészség…) Szellemi értelemben ez a szakasz az önmegvalósítás ideje, így olyan vágyaink valóra váltását érdemes erre a napra időzíteni, amelyek esetében tarthatunk némi buktatótól, így különösen sok tartást és energiát igényelnek részünkről. Remekül működhet ezen a napon minden jóslás, de akár drágaköveink is különös erőt szívhatnak magukba, ha kitesszük azokat a telihold fényében fürdőzni. Ezen a napon meggondolatlanná válhatunk, így nem érdemes komoly döntéseket hozni (ilyenkor gyakoribbak a szakítások is). A holdkórosok sétára indulnak ezen az éjszakán, a hold befolyása alá tartozó csillagjegyek szülöttei pedig álmatlanul forgolódhatnak. Ennek legjobb ellenszere, ha kiteszünk egy tál vizet az ablakba, amely elnyeli a zavaró hatásokat. Testi síkon javul az ásványi anyag felszívódás, így ekkor érdemes például sófürdőt venni, ugyanakkor a vérzékenység ilyenkor fokozódik, azaz a sebek erősebben véreznek.

(Megfigyelték, hogy a madarak főként ebben a holdfázisban gyűjtenek fészekanyagot, talán, mert akkor tartósabbnak remélik építményüket, mint ahogy anno a füvesasszonyok is ekkor szedtek gyógynövényeket, mert azok a telihold energiájával feltöltődve hatékonyabbnak bizonyultak.)

A FOGYÓ HOLD az utolsó fázis, az elme lecsillapodásának ideje, a megpihenés, töltődés, befelé fordulás és önvizsgálat szakasza. Ebben az időszakban van alkalmunk feltöltődni energiával, új terveket szőni, a negatív rezgéseket, káros energiákat száműzni, elengedni. Törekedni arra, hogy újholdig feltöltődjünk energiával, nagyszerű alkalmak kínálkozhatnak számunkra a nagytakarítás, lomtalanítás, selejtezés, érzelmi vagy fizikai szennyesünktől való megszabadulás véghezvitelére. Ilyenkor a rontáslevétel is eredményesebb, mint a hónap egyéb napjain.

A fogyó hold időszaka tökéletes lehet a diéta megkezdésére. Ilyenkor a kilók gyorsabban és könnyebben tűnnek el rólunk, mint máskor. Testünk méregtelenítési képessége ekkor a legintenzívebb, ezért ebben a két hétben ajánlott szaunával is ráerősíteni a salaktalanításra. A műtétek, operációk is sikeresebbek ebben az időszakban, azaz a betegségektől és kínzó panaszoktól is könnyebben megszabadulhatunk.

Hippokratész elmélete

Az ókori bölcs arra hívta fel a gyógyítók figyelmét, hogy a Hold állása jelzi egyes műtéti beavatkozások veszélyeit, és kihat a gyógyulás folyamatára is. Elmélete szerint az egyes csillagjegyekhez tartozó testrészek fokozottan érzékenyek abban az időszakban, amikor a Hold az adott zodiákusban tartózkodik. Javaslata szerint azokat nem szabad akkor operálni, mert nagyobb a komplikációk veszélye, és romlanak a gyógyulás esélyei.

Csillagjegyek és testrészek:

Kos – fej; koponya, arc, agy, epehólyag, mellékvese

Bika – nyak, tarkó, torok, mandula, gége, hangszalag, pajzsmirigy, középfül

Ikrek – váll, kar, légcső, tüdő felső része, csecsemőmirigy

Rák – nyelőcső, gyomor, máj, hasnyálmirigy, nyálkahártya, tüdő alsó része, női mell, méh

Oroszlán – szív, hát, gerinc, alkar, csukló, szem

Szűz – has, vékonybél, lép, rekeszizom, kézfej

Mérleg – derék, vese, bőr, női nemi szervek

Skorpió – alhas, vastag- és végbél, húgycső és -hólyag, férfi nemi szervek, belső elválasztású mirigyek, verejtékmirigyek, orr

Nyilas – csípő, comb, medence, keresztcsont, vénák, máj

Bak – térd, csontok, fogak, ízületek

Vízöntő – alsó lábszár, boka, gerincvelő, központi idegrendszer

Halak – lábfej, nyirokrendszer, tobozmirigy

 


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT