A hosszan tartó párkapcsolatok titka

Talán Veled is történt életed során, amikor nem csupán 2 test, hanem 2 lélek találkozott. Úgy érezted, ismered a másikat, pedig most hozott össze Benneteket először a sors. Igen, a sors.

A találkozások odafent dőlnek el. Előre megbeszéljük, kivel, mikor és hol kapcsolódunk a földi létben.

Viszont óriási tévedés azt hinni, hogy onnantól kezdve sorsunk összefonódik, és semmi nincs, ami elválasztana bennünket egymástól. Tévedés azt gondolni, hogy az eleve elrendelt találkozások örökké tartanak.
Sokan nem tesznek semmit, csak azt hangoztatják, ha az enyém, akkor úgyis mellettem marad. Pedig egy kapcsolat nem azért tart hosszú ideig, mert elrendeltetett. A találkozás valóban sorsszerű, de a szabad akarat megakadályozhatja, sőt felülírhatja a kapcsolatot.
A feltétel nélküli szeretetre meg kell érni. Hiába hisszük, hogy mi már makulátlanok vagyunk és csak a másiknak kell változni, ez nem így van. A tiszta szerelemre fel kell készülni. Hiszen ha két játszmákkal teli lélek találkozik, képesek rengeteg karmát gyártani a meglévők mellé, és hamar zátonyra fut a kapcsolat. Hiába az erős érzelem.
Meg kell tanulni a másikat szabadon hagyni. Meg kell tanulni nem befolyásolni, nem birtokolni. Az őszinteség mestereivé kell válnunk ahhoz, hogy működjön a kapcsolat. Tudni kell elengedni, megbocsátani, elfogadni. A legfontosabb dolgokat tudjuk megtanítani egymásnak.
Igen, valóban! A találkozás sorsszerű. De egy párkapcsolat azért lesz hosszútávú és szeretettel teljes, mert a két ember úgy dönt, hogy hajlandó tenni azért, hogy működjön a kapcsolat. Nem beleülnek a langyos vízbe, hanem felismerik a tanítást abban, amit a másik tükörként tart eléjük.
Egy kapcsolatban is mindig lesznek megoldandó feladatok. Aki azt mondja, hogy létezik olyan párkapcsolat, melyben mindig mindenben egyetértenek, az nem hiszem, hogy valóban őszinte. Két ember egyesüléséről van szó, akik más körülmények között nőttek fel, más neveltetésben részesültek. Egészen biztosan vannak dolgok, amiket másképpen látunk. A szeretet lényege éppen az, hogy meglássuk a tükörben, miben kell fejlődnünk tovább. Ahol nincsenek nézeteltérések, ott elfojtások vannak. Pedig a hosszútávú tiszta kapcsolat egyik alap pillére az őszinte kommunikáció.
Az “IGAZI”-val is folyamatosan kell dolgozni a kapcsolaton, hogy működőképes legyen. Erre azonban csak akkor vagyunk képesek, ha lelkünk érzi, hogy érdemes…
Egy jól működő párkapcsolat két ember felelőssége. És hiába a lélektársad valaki, ha a fizikai szinten képtelenek vagytok az együttműködésre. Ne feledjük, fizikai testben élünk, tanulnivalókkal születtünk. A szerelem kevés. Az érzésnek és a folyamatosan változásra való hajlandóságnak bizony együtt kell járnia. Így lesz egy kapcsolat örök és halhatatlan, folyamatosan megújuló, feltétel nélküli szeretettel teli.
Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu)

Mohácsi Viktória engedélyével közzétéve Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!