Így vigyünk energiát az otthonunkba!

A Feng Shui egy kínai hagyomány, mely szerint egy személy környezete hatással van élete fontos eseményeire, például a boldogságára, a vitalitására, a jólétére és a szerencséjére.

Variációk zöldre –  dekoráljunk Feng Shuival!

Ha a környezetünket a Feng Shui elvei szerint rendezzük be, vonzzuk a pozitív életenergiát, az úgynevezett Chit. A Chi pedig lehetőséget teremt a jóléthez, a boldogsághoz, a szerelemhez, az egészséghez és a karrierhez.

Sokféle módja van annak, hogy a pozitív Chi energiát bevonzzuk az otthonunkba vagy az irodánkba. AFeng Shuiban minden tárgy a térben pozitív vagy negatív energiát teremt. A kínai Feng Shuiban fontos az is, hogy a tárgyak hol vannak elhelyezve. Még a Feng Shui-környezetek színe is kihat a Chi energiára. A bútor kiválasztása, a falak, sőt még a kiegészítők színének megválasztása is mind fontos a Feng Shui elveken alapuló lakberendezésen.

A Feng Shui színek

A Feng Shui színeket az elemek szerint csoportosítják. Mindegyik Feng Shui elem egy jellemző tulajdonságot képvisel úgy, mint egészség, jólét, szeretet vagy kapcsolat. A zöld a fa elemhez tartozik. AFeng Shuiban a fa a vitalitást, az újjászületést és a jó egészséget jelképezi.

Feng Shui színeket felosztják, még yin és yang színekre is. A yin színek gyógyító, nyugtató, békés energiák. A yang színek motiváló és felvillanyozó hatásúak. A zöld a Feng Shuiban egy yin szín.

Green-Interior-Design-Gallery-e1305928110338

Miért használjunk zöldet Feng Shui típusú lakberendezés alkalmával? 

 

A Feng Shui szerint a zöld sajátos tulajdonságai az egyensúly, a derű, a szellemi és érzelmi gyarapodás, valamint az egészség. Használjunk zöldet, ha a gyógyulást, a nyugalmat, a motivációt és az inspirációt akarjuk serkenteni. A zöld használatára alkalmas Feng Shui helyiségek természetesen az irodák, a betegszobák, a háló- és a gyerekszobák.

lányszoba

Vannak az otthonunkban vagy az irodában bizonyos helyek, ahol a Feng Shui elveit alkalmazva a zöld szín teljesen kifejti hatását. A legjobb hely, ahova zöldet tehetünk a szoba vagy az iroda középső része (ha a főbejáraton lépünk be, egy kissé balra). Ez a hely a Feng Shui szerint a család helyének a központja az otthonunkban. Mivel a zöld gyarapodást jelent, nagyszerű választás erre a helyre.

Egy másik jó hely a zöldnek az otthonunk elülső bal fele. Továbbá a zöld jó választás a Pénz sarokba, ami az otthonunk leghátsó bal sarkában helyezkedik el.

Mivel a zöld a fa elem színe, mindenütt alkalmazható, ahova a fából készült tárgyak ajánlottak. A legjobb helyek a fából készült tárgyaknak az épület keleti vagy délkeleti részei.

Jobb, ha a kis hangsúlyok kivételével kerüljük a zöld sötét árnyalatait az otthonunkban. Továbbá jobbFeng Shui eredményeket érünk el, ha a zöld több árnyalatát használjuk.

nappali22

Lakberendezés a zöld segítségével 

Több módja van annak, hogy zölddel dobjuk fel az otthonunkat. Nem szükséges a falakat zöldre festeni, vagy nagyméretű zöld bútorokat vásárolni. Ha mégis zöld színűre festjük a falakat, ne használjunk sötétzöldet. Ez túl erős és felborítja az egyensúlyt. Inkább párnák, edények, függönyök, műtárgyak, fényképek, szobrocskák és szőnyegek által hozzuk be a színt az otthonunkba.

feng shui2

Még a zöld szobanövények vagy vágott virágok is fokozzák a Chi energiát és a fa-elem tulajdonságait. Ha vannak szobanövényeink, bizonyosodjunk meg róla, hogy egészségesek. Ha a növény megsárgul, elhervad vagy elpusztul, rögtön távolítsuk el. A beteg növények bevonzzák a negatív energiát a környezetünkbe.

Természetesen, a lakás berendezésekor a legfontosabb szempont a személyes ízlés. Még a Feng Shui-dekorálás kedvéért se válasszunk olyan színt, ami nem tetszik nekünk. Legfeljebb használjuk a nem igazán kedvelt színeket kis mennyiségekben. Ez is alkalmas a Chi energia képzésére. A pozitív Feng Shui hatásért nem kell magunkat egy olyan színnel körülvennünk, ami nem tetszik.

forrás: http://napidoktor.hu/


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT