Így vitáznak a csillagjegyek szülöttei!

Könnyebben rövidre zárható egy-egy konfliktus, ha a felek ismerik egymás asztrológiai adottságait.
A vita hevében nem árt képben lenni vitapartnerünk temperamentumával, azaz, egész máshogy állunk a problémához, ha tudjuk, hogy a másik születése okán a tüzes jegyhez tartozik (meglehetősen harcias a vita során), vagy földjegyű (türelmes, kompromisszum kész), netán levegő jegyű (könnyen kibillenthető lelki egyensúlyából), vagy víz jegyű (áldozatként eltűri a másik minden kitörését).

Kos

Élete során ahhoz szokott, hogy amit mond, azt környezete ellentmondás nélkül elfogadja – talán ezért is húzza fel magát, ha ellenállásba ütközik. Amikor élessé válik a vita, gyorsan le akarja zárni az ügyet. Vallja, hogy a veszekedések építő jellegűek, közelebb hozzák egymáshoz a nézeteket. Nem haragtartó és nem is bosszúálló, hamar lehiggad és igyekszik békejobbot nyújtani.

Bika

Nyugodt, békés habitusa lévén nehezen lehet kihozni a sodrából. Sokáig nyel, és csak akkor kezd vitát, ha tűrhetetlennek érzi a feszültséget. Az erőszakot nem bírja, inkább elhagyja a terepet és kihátrál a további „csörte” elől. Ha mégis sikerül felhúzni valamivel, jobb, ha nem gondolunk bele, mi lesz a tombolás következménye. Ha lehiggadt, igyekszik kiengesztelni a másik felet.

Ikrek

A jegy szülötte a szavak embere, bárkit, bármiről meg tud győzni, ezért nem kell „erőszakhoz” folyamodnia, ritkán kerül sor vitára. Ugyanakkor, ha valakivel nem ért egyet, kemény vitapartnerré válhat: szóhoz sem hagyja jutni a másikat. Lehengerlő modorával könnyen a sarokba szoríthatja ellenfelét.

Rák

Rendkívül érzékeny, ha oka van rá, ha nincs, szeretne minél több megértést, együttérzést kapni a környezetéről, és már attól kiborul, ha ez nem sikerül. És veszekedést provokál. Érveket azonban már nem igazán tud felsorakoztatni, ugyanis az észérvek helyett az érzelme vezérli, és ritkán még a keze is eljár. Hajlamos az önsajnálatra, és képes hónapokig kerülni azt, akire haragszik.

Oroszlán

Önmagához méltatlannak tartja a vitát, ezért, ha teheti, átsiklik sok minden fölött. Ha valami nem tetszik neki, elmondja, mi a gondja, aztán részéről az ügy le is zárult, nem kíváncsi a másik véleményére. De reszkessen, aki az önérzetében sérti meg! Akkor nem ismer tréfát, úgy „harap”, akár az állatok királya. Ha megszabadul az indulatoktól, hamar lehiggad.

Szűz

Igen kemény vitapartner, aki akkor is elevenébe talál kritikájával, ha csak véleményének ad hangot. Ritkán fojtja el indulatait, ezért gyakori életében a veszekedés. Hajlamos arra, hogy egy-egy vita alkalmával korábbi sérelmeit is felhánytorgassa. Természetesen mindig ő kerül ki „győztesen”.

Mérleg

Nagyon nem szereti a vitát, ezért igazi békebíró. Diplomáciai érzéke általában mások ügyében működik kiválóan, a saját dolgaiban nem ilyen simulékony. Könnyen ki lehet hozni a sodrából és a másikat meg sem hallgatva csak fújja a magáét. Még napokkal később is úgy mesél a vitáról, mintha neki lett volna igaza.

Skorpió

Felül tud emelkedni a kicsinyes vitákon, ezért nehéz kihozni a sodrából. De nem lehetetlen. Ha önérzetében sérti meg valaki, akkor annak vége – vitriolos szavaival végzi ki a másikat. Ennyivel azonban nem elégszik meg, megtalálja a módját, hogy méltó bosszút álljon az őt ért sérelmekért.

Nyilas

Ő az örök optimista, aki hisz a békés megoldásokban, nehéz elképzelni veszekedősnek. Nem is gyakran lehet kihozni a sodrából. A küldő szemlélőnek talán nemtörődömnek tűnhet, de ő csak megpróbálja filozofikusan nézni a dolgokat. Egy valami miatt azonban képes kikelni magából: nem bírja az igazságtalanságot. Ilyenkor hangos szóval támasztja alá az érveit.

Bak

Alapjában egy kicsit befelé forduló alkat, ami egyfajta védőpajzsként szolgál – a viták ellen is. Eleve úgy áll a dolgokhoz, hogy azok balul üthetnek ki, ezért az élet nehézségeit is zokszó nélkül viseli el. Csak ritkán veszti el a fejét, és ilyenkor is lehetőleg mindent azonnal tisztáz, és higgadtságával lehűti a forrófejűeket.

Vízöntő

Általában kívülállóként szemléli az eseményeket, mégis könnyen ideges lesz, ha a dolgok kellemetlenségeket okoznak számár. Általában nem is a nagy, hanem az apró dolgok miatt keveredik vitába, leginkább a tehetetlenség és az emberi gyarlóság hozza ki a sodrából. Habár a veszekedést nem is háríthatja el, szégyelli, hogy elvesztette a fejét.

Halak

Érzékeny lénye miatt könnyen megbántható. Nem szeret szembesülni a problémákkal, inkább igyekszik, szemet hunyni a kellemetlenségek fölött. Általában nem veszekszik, inkább visszavonul és duzzog, vagy úgy tesz, mintha semmi nem történt volna, de magában rágódik. Sokszor éppen ezzel a viselkedésével húzza ki a gyufát a párjánál.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL