Íme 8 tipp, ha a gyermeked nem akar enni

Minden anya tudja, hogy gyermeke fejlődéséhez elengedhetetlen az egészséges, és sokoldalú táplálkozás. De hiába minden íratlan szabály, hogy mennyire egészséges és laktató az a valami, amit anya ad, a gyermek sokszor az ételt undorítónak tartja, és esze ágában sincs megenni.

Általában, ha a gyerek nem akarja megenni a répafőzeléket (khmm..), akkor a szülő el kezdi „zsarolni” őt, hogy „nem kapsz akkor csokoládét, meg ezt és azt…”.

Legújabb kutatások szerint ez a módszer egyre kevésbé hoz eredményt, de szerencsére van néhány egyéb stratégia, amit a szülők be tudnak vetni:

1. Hagyd, hogy a gyermeked segítsen elkészíteni az ételt. A 2-3 éves korú gyermekek rettentően élvezni tudják, hogy rendetlenség van a konyhában az ételek készítése közben, és ha ez így van, akkor hagyjuk, hogy így vegyenek részt benne.

2. A gyermeket hagyni kell, hogy elkalandozzon evés közben valami más, érdekes dolog felé, és ekkor esély van arra, hogy néhány falat lecsúszik, anélkül hogy tudatosan átgondolta volna azt előtte.

3. Ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egyen akkor és ott, ha fáradt. Hagyjuk kicsit pihenni majd azután kínáljunk neki ételt.

4. Ha makacsul elutasítja az ennivalót, akkor vegyük el a szeme elől az asztalról. Így nem érzi az ételt közvetlen „fenyegetettségnek”, és hajlamosabb belekezdeni.

5. Próbáld úgy elkészíteni az ételt, hogy az látványában térjen el a megszokottól. Pl. a zöldségek legyenek más alakban feltálalva, és a gyerek nagyobb eséllyel fog érdeklődést mutatni irányukba.

6. Ha a gyermek nem akarja megenni a répát, vagy brokkolit, ne ajánljunk fel jutalmul valamit neki, mert így könnyen megtanulja, hogyan tudja anyát manipulálni.

7. Anyaként legyünk mindig kitartóak és következetesek. Csak így érhetjük el a kívánt célt. Nagy türelemre van szükség, de megéri.

8. Végezetül az étkezéskor vigyünk bele egy kis mókát a történetbe. Ez nem azt jelenti, hogy pakoljuk tele az asztalt játékokkal, hanem ezt az időt töltsük meg zenével, mesékkel, énekkel, és szeretetteljes kapcsolattal a gyermekünk és köztünk. Még az is lehet, hogy jutalmul, azon kívül, hogy enni fog a gyermeked, még sok puszit is fog adni neked, amivel a napodat igazán varázslatosabbá fogja tenni.

forras: http://utosmagazin.eu/


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL