Influenzajárvány: egy fontos dologra figyelmeztet az ÁNTSZ – add tovább!

Az oltás mellett van még egy kiemelkedő fontosságú tennivaló. Olvasd el a szakember ajánlását.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosai Szolgálat szerint járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő. Ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

A szervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kétszer annyian fordultak orvoshoz az influenzás panaszokkal, mint az előző héten. Az Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegeknél influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az oltás mellett a higiénia is fontos

Az influenza megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás, beadatásának még ilyenkor is lehet szerepe a betegség elkerülésében. Az ebben az időszakban végzett oltások esetén már fennáll a lehetősége annak, hogy az oltott személy azelőtt megbetegszik, hogy a védőoltás kifejtené hatását.
Influenzajárvány idején a fertőződés esélye csökkenthető a zsúfolt helyek elkerülésével és az általános személyi higiénés szabályok betartásával.

Ez leginkább a kézhigiénére és a köhögéssel-tüsszentéssel kapcsolatos etikettre vonatkozik. Az ÁNTSZ gyakori, meleg vizes-szappanos kézmosást javasol. Tüsszentés és köhögés esetén ajánlott a zsebkendő használata. Emellett érdemes a zsúfolt helyektől távol maradni és a kézfogást mellőzni az influenzás időszakban.

forrás: internet, MTI, femina.hu

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
 KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/