Január 28: Újhold, új gondolatok

Az év első újholdja segít letisztítani gondolatainkat és érzelmeinket.
Ha megnézzük az elmúlt hetek történéseit, érezhetjük, hogy óriási szükség van erre.
Év elején rengeteg emberen óriási pánik és félelem uralkodott el a körülőttük lévő események miatt.

Az élet újabb próbatételeket állított elénk, és döbbenten figyeltük saját reakcióinkat. Néhány esemény kapcsán meglepődtünk, hiszen azt gondoltuk, ezen már régen túl vagyunk. És mégsem! Újra feltépte a fájó sebeket, újra kimozdított egyensúlyunkból. Ennek egyértelmű oka, hogy nem begyógyítottuk a sebet a múltban, csak betakargattuk, mert nem akartuk, hogy fájjon. De a tapasz alatt tovább mélyült, és most utat tört magának.

Célszerű tudomást venni mindenről, ami fáj… mindenről, ami kimozdít egyensúlyunkból. Ha újra befedjük, egyre nagyobb erővel fogja felhívni magára a figyelmet.

Itt van a megoldások ideje!

Még mindig érvényes, hogy nem baj, ha függőségekbe menekültél és másoktól tetted függővé a boldogságod! Sosem késő meglátni a valóságot. Ismerd be, hogy beleragadtál egy kényelmi zónába, még akkor is, ha már régen kényelmetlen a helyzeted. Mert változtatni mindig nehéz. A változással azt kockáztatod, hogy szembenézel önmagaddal, és esetleg nem tetszik, amit ott látsz. De Neked van egy álmod! És ennek az álomnak szüksége van Rád!! Ezért elhatározod, hogy mostantól nem a múltban élsz, és nem a jövő vízióit kergeted, hanem minden nap teszel lépéseket azért, hogy Önmagad légy.
Ha úgy érzed, hogy teljesen beszippantottak az elmúlt időszak nehézségei, gondolj arra kérlek, hogy a Földön semmi sem örök… a nehézségek sem. De az, hogy mikor süt Rád a felhők mögül a nap, csupán a Te döntésed.

A test és a lélek egyre erőteljesebben jelez. A gyorskarma idején elég egy rossz érzés vagy gondolat, a tünet máris megjelenik.
Ezt kezelhetjük adományként is, hiszen van lehetőségünk az azonnali megoldásra, nem kell évtizedekig cipelni a terhét.

A hetekben magányosnak érezzük magunkat még akkor is, ha társkapcsolatban élünk, hiszen annyi a megoldandó feladat, hogy alig jut időnk egymásra.

Nehezen tudunk kikapcsolni, állandóan szaladnak a gondolatok. Nem tudjuk hirtelen, hova kapjunk, nehezen alakítjuk ki a fontossági sorrendet. Egyszerre akarunk megoldani mindent. Mégis azt érezzük, nem jutunk egyről a kettőre.

A lehetőségek jönnek, mégis nehezen alakul ki bennünk elégedettség-érzés. Este fáradtan esünk be az ágyba, és rendkívül gyorsan telnek a napok. A következő 6-8 hét még ebben a ritmusban telik.

Az idei év történései alapján előbb-utóbb mindenkinek előjön a valódi ÉNje. A válsághelyzetek azt eredményezik, hogy egyre több álarc lehull, s bizony meglepődhetünk a hozzánk közel állók reakcióin. Néha azt érezzük, nem ismertük az emberek igazi arcát.

Szép lassan felismerjük, hogy ha változásra van szükség életünkben, akkor elsőként meg kell változtatni gondolatainkat, a hozzáállásunkat, és ehhez kapcsolódóan az érzéseinket.

Ne feledjünk! A teremtő erőnk sokkal nagyobb, mint bármikor!
Teremtésünk irányát pedig az határozza meg, ami egész nap kisugárzik belőlünk gondolatok, tettek, szavak és érzések formájában. Csak akkor emelkedhetünk, ha mindezeket felemeljük magunkban.
Azonban ugyanolyan könnyen és gyorsan teremtjük meg a nehéz helyzeteket is félelmeinkkel, fájdalmainkkal, megbocsátásra- és elengedésre való képtelenségünkkel.

Használjuk hát ezt az időszakot arra, hogy értékeljünk… Nézzünk szembe gyengeségeinkkel, félelmeinkkel, és kovácsoljunk belőlük erőt! Hidd el, odafent azt szeretnék, amit Te! Senki nem ítélkezik feletted! Te vagy a belső bírád. Ha elengeded az önbüntetéseket, megjelenik a vágyott harmónia az életedben.

Békés napokat kívánok Mindenkinek!

Mohácsi Viktória engedélyével (http://elozoeletek.blogspot.hu)

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/