Japán módszer a lustaság ellen, avagy “Az Egy Perc Alapelve”!

Ugye ismerős az a helyzet, amikor semmihez sincs kedvünk, inkább csak ülnénk a takaró alatt egész nap? Ez mindenkivel előfordul, a baj akkor kezdődik, amikor kóros lustaság telepszik ránk. Ha mindenre azt mondjuk, hogy majd holnap, vagy egy kicsit később… – itt az ideje cselekedni.

Tapasztalatból tudhatjuk, hogy a “majd holnapokból” soha semmi jó nem sül ki. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogy mit jelent a japán kaizen módszer, és hogy hogyan alkalmazhatjuk az életünkben.

A kaizen módszer szerint az ember sok mindent meg tud tenni mindössze egy perc alatt, a fontos az, hogy következetesen minden nap legyen egy ilyen határozott “cselekvési” egy perc az életünkben. Az egy perc nagyon rövid idő, ezért még azok is megterhelés nélkül kihasználhatják ezt az időt, akik lustasággal küzdenek.

Gondoljuk csak arra, ahelyett, hogy kifogásokkal terhelnénk a lelkiismeretünket, mennyivel hasznosabb lenne, ha minden nap egy percet tornásznánk, meditálnánk, vagy nyelvet tanulnánk.

Rövid időnek tűnik, de idővel hozzászokik a szervezetünk, és a tudatunk, és igényelni fogjuk, hogy hosszabb ideig végezzük a tevékenységet. A kis lépések egyre nagyobb lépéseket vonzanak maguk után. A legfontosabb, hogy közben higgyük önmagunkban, a terveinkben, és abban, hogy képesek vagyunk végigcsinálni.

A japán Masaaki Imai által fejlesztett kaizen módszer a folyamatos jobbításra, fejlődésre törekszik. Masaaki szerint a kaizen a versenybeli sikeresség kulcsa.

A kaizen szó a kai (változtatás), és a zen (jó) irányába összetételéből jött létre. A japánok hisznek abban, hogy a folyamatos fejlődés alapja a standardizálás, veszteségeinket csak úgy tudjuk kiküszöbölni.

Az üzleti világ fejlesztésére is használatos módszer szerint a problémák, mint lehetőségek vannak jelen az életünkben. Ha felmerül egy helyzet, olyan intézkedéseket kell hozni, mely hatására többé egészen biztosan nem fordul elő a probléma.

forrás: twice.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT