Jobb ha nem használod a legnépszerűbb mobilalkalmazást!

Jobb lesz vigyázni az új őrülettel: lopkodhatja a fotóinkat az öregítős applikáció

a cikk eredetileg itt jelent meg: https://www.blikk.hu/eletmod/tech/jobb-lesz-vigyazni-az-uj-orulettel-lopkodhatja-fotoinkat-az-oregitos-applikacio/0vk69f6

Végigsöpört a magyar interneten a FaceApp nevű alkalmazás, amivel saját képmásainkat öregíthetjük, szépíthetjük, de akár nemet vagy rasszt is válthatunk. Használatával viszont önként adjuk át a telefonunkon tárolt fotókat az alkalmazás készítőinek.

Az alkalmazást rengetegen használják, a sztárok öregre maszkírozott arcairól már a Blikk is közölt egy összeállítást. Az “öregítő” filter mellett számos más eszközt is bevethetünk: kipróbálhatunk új hajszíneket, sminkeket, vagy megnézhetjük, hogyan festenénk, ha a másik nembe tartoznánk.

A probléma ott kezdődik, hogy az alkalmazás használatával hozzáférést adunk a FaceAppnak az eszközünkön tárolt fotóinkhoz. A fotók feldolgozása pedig nem a telefonon, hanem egy közös felhőben történik – azaz privát képeinket az app feltölti egy szerverre.

Mindezt egy Joshua Nozzi nevű felhasználó vette észre, akinek feltűnt, hogy ha az alkalmazáson belül böngészi képeit, azok sokkal lassabban töltődnek be, mintha a galériában tenné mindezt. Ez arra enged következtetni, hogy a fotókat nem is az eszközön, hanem hálózaton keresztül böngészi. Repülő módba tette a telefonját, hogy ellenőrizze elméletét, és azt tapasztalta, hogy a képei így nem töltődnek be az alkalmazáson belül. Ez alapján azt feltételezi, hogy az alkalmazás a telefonján lévő összes fotót feltölthette egy felhőbe.

24.hu gondosan átnézte a felhasználási feltételeket, ahogy azt találták, hogy az alkalmazás „fotókat és más tartalmakat gyűjt, amelyeket a FaceAppal megosztanak”. Ez nem teljesen egyértelmű megfogalmazás: lehet, hogy csak a retusált fotókat tárolják el, de az is lehet, hogy az eszközön található összes fotót szabadon újrafelhasználják. Utóbbi esetben megtörténhet, hogy egy magánjellegű, vagy intim képünket internetes reklámokban látjuk viszont.


FORRÁS:https://www.blikk.hu/eletmod/tech/jobb-lesz-vigyazni-az-uj-orulettel-lopkodhatja-fotoinkat-az-oregitos-applikacio/0vk69f6


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL