Jobbak, mint a futás: 5 zsírgyilkos kardió mozgásforma, amivel 20 perc alatt végzel

A kardiózás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy olyan változtatással pörgesd fel a zsírégetést, amely nem kapcsolódik az étrendedhez. A kardió lényege, hogy olyan mozgásformát végezz, mely megemeli a pulzusszámodat, sőt, az tartósan magas is marad. Ezt legtöbbször olyan monoton mozgásokkal ér el, mint a futás, mely már lassú tempóban is 20 perc alatt nagyjából 200 kalóriát éget el. Akadnak azonban hasonlóan hatékony, ám kissé változatosabb sportok is. Nézd meg, mit érdemes kipróbálnod, ha a futást nem neked találták ki, mégis kardióznál!

Ugrókötelezés közben 20 perc alatt 250 kalóriától szabadulsz, ráadásul ehhez a sporthoz tényleg nem kell semmilyen felszerelés sem, csak egy kötél. Az ugrálást gyorsan megtanulhatod izgalmas elemekkel kombinálni, így az edzés sokat veszít monoton jellegéből.

Ha nem szeretnél sok időt futással tölteni, akkor az edzést lerövidítheted, ha növeled az intenzitás, ehhez pedig tökéletes a lépcsőzés. Ha lépcsőn futsz felfelé, azzal 20 perc alatt 366 kalóriát égetsz, míg ha ugrálással és más gyakorlatokkal kombinálod a mozgást, akár ennél is feljebb tornázhatod az elégetett kalóriamennyiséget.

Ha szívesen járnál edzőterembe, akkor érdemes kezdésként egy könnyebb, rövidebb táncos órára beiratkozni, mely nagyon sok izomcsoportot megmozgat, formálja az alakod, és minden tíz percben 70-100 kalóriát éget el. Amennyiben nem szívesen mozogsz csoportban, online is találhatsz táncos – például zumba – edzéseket, melyekkel vidám formában indíthatod be a zsírégetést.

A konditermekben számos remek, kardiózásra alkalmas gép áll rendelkezésre. Az elliptikus tréner, a szobabicikli és a futópad mellett azonban érdemes kipróbálni az evezőgépet is, melynek intenzív használatával 220 kalóriát égetsz el 20 perc alatt, sőt, a testtartásod javításában és mélyizmok fejlesztésében is segít az eszköz.

Az egyik leghatékonyabb módja a kardiózásnak, ha különböző inervallumokon keresztül váltakozó intenzitású edzést végzel. Ez a H.I.I.T. edzés, mely nagyon erőteljesen felpörgeti az anyagcserét. Ilyen típusú edzésnek számít például, ha 30 másodpercen keresztül közepes-lassú tempóban végzed a gyakorlatokat, majd egy percen keresztül mindent beleadsz, hogy aztán ismét lassíts egy kicsit.

femina.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL