Jótett helyében jót várj – jó hatással van a karmádra is!

Az adakozás fogalma egyidős az emberiséggel, hisz valamennyi társadalomban megtalálható. A jótékonyság, az adakozás a Bibliában is számos helyen fellelhető. Ne feledkezzünk el ezekről, hisz az ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten – írja a Szentírás. Segíteni a rászorulókon amellett, hogy példás cselekedet, hasznos is, hogy ez által nemcsak másokon, hanem önmagunkon is segítünk.

Kutatások szerint ugyanis valahányszor adunk, különféle folyamatok indulnak el az agy, érzelmekért felelős részeiben. Ilyenkor önbizalmunk és önbecsülésünk növekvő tendenciát kezd el mutatni, ez jó érzéssel tölt el minket, melytől jobb és értékesebb embernek érezzük magunkat.

A hasznosság érzete javítja a teljesítőképességet, optimizmust, lendületet és motiváltságot biztosít. Továbbá fejlődnek a kommunikációs és szociális készségek is. Könnyebben kialakul az empátia, mely tovább építi az érzelmi intelligenciánkat.

A fejlett érzelmi intelligencia ugyanakkor csökkenti a stresszt, nyitottabbá tesz, ennek köszönhetően könnyebbé válik a kommunikáció és a nagyobb tömegek előtt zajló beszéd is. Továbbá rugalmasságot is kölcsönöz, ez által könnyebbnek tűnnek a kihívások, magabiztosabban lehet venni a ránk váró akadályokat. Ezek ismeretében tehát az adakozás a belső világunkat, egészségünket és lehetőségeinket is gazdagítja.

Forrás: internet


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL