Kapcsolat-kompatibilitás – 10 döntő jel, hogy megtaláltad az igazit

Biztosan sokat gondolkodtál már a kapcsolatotokon a közelmúltban… de legalábbis ott lappang a téma a hátsó gondolataidban. „Vajon kompatibilis vagyok a párommal a kapcsolatunkban? Vagy csupán az időmet pazarolom és mindez felesleges erőfeszítés?” Lehet, hogy mélyen legbelül ezt kérdezed magadtól!

Ez a téma nyomaszt legbelül, és felkavar, bűntudattal és rettegéssel tölt el, ugyanakkor izgalommal és kíváncsisággal is. Végtére is, a lélek mindig törekszik arra, hogy fejlődjön, akár tetszik, akár nem, és bár ez olykor a kapcsolatotok végét is jelentheti, mindig van mögötte egy olyan érzés is, hogy boldog legyél és szabad. Gondolkodtál már a kapcsolatod kompatibilitásáról? Gondoltál már arra, hogy talán nem is érdemes fenntartani a jelenlegi kapcsolatodat? Ha igen, olvass tovább.

Hogyan tudhatod, hogy valóban összeilletek-e a pároddal? Figyeld az alábbi 10 jelet!

Kevés olyan tragikus dolog van, mint eltörölni valami szépet. Amikor valami igazán jó dolog van az életedben, sokszor nehéz értékelni, vagy akár észrevenni a létezését, mielőtt túl késő lenne. Az, hogy ennyire rövidlátó vagy ez ügyben, az nagyrészt a mai kor, a stressz eredménye, hiszen tele vagy téveszmékkel, vagy éppen mély sebekkel.

Most próbáld meg egy másfajta szemszögből vizsgálni a párodat és magadat. Ahelyett viszont, hogy ítélkeznél, legyél csöndes megfigyelő, aki az érem mindkét oldalát vizsgálja. Ezt szem előtt tartva, nézzük meg, mik a jellemzői a jótékony, egészséges és tudatos kapcsolatnak.

Van itt számodra 10 csalhatatlan jel, hogy megtaláltad az Igazit!

1.    Mindketten egyenrangú partnerek vagytok

Még akkor is, ha olykor felül, vagy épp alul érzed magad, akkor is egyenrangú vagy a partnereddel. Nem érzed jobbnak magadtól a párodat, és a párod sem érzi így. Mindketten egyenlő félként vagytok a kapcsolatban, még ha olykor vitáztok vagy fájdalmat is okoztok egymásnak.

2. Hajlandó vagy egészséges kompromisszumokra

Nem csupán az egyikőtök hoz áldozatot és szorítja háttérbe olykor a vágyait a kapcsolatotokban; mind a ketten hajlandóak vagytok kompromisszumokat meghozni egészséges mértékben.

3. Meg is ért a párod, nem csupán meghallgat

Van-e különbség hallás és hallgatás között? A hallás az a folyamat, amikor a partnered nem csupán meghallgatja, amit mondasz, de érzelmileg is jelen van és bekapcsolódik a témába, ezzel szemben a hallgatás azt jelenti, hogy bár fizikailag jelen van a partnered, de nem tudsz vele számodra fontos dolgokról kommunikálni. Amikor te, vagy épp a partnered hallgat, akkor kölcsönös tisztelet van közöttetek. Amikor azonban csak az egyikőtök hallgatja meg a másikat, a másik fél pedig csak csöndben ül (vagy éppen mindketten hallgattok, és nem szóltok egymáshoz semmit), óriási egyenlőtlenséget és veszteséget jelez számodra.

4. Mindketten megpróbáljátok helyesen rendezni a konfliktusokat

Bár lehet, hogy nem mindig tökéletes a köztetek lévő kommunikáció, de mindig megpróbálod a lehető legjobban kezelni a krízishelyzeteket – akárcsak a párod. Lehet, hogy kiabáltok vagy kígyót-békát mondatok egymásra, de a nap végére ezek a különbségek rendeződnek, és egyetértetek abban, hogy nem értettetek egyet. Azonban az egyik mérgező tünet egy kompatibilisnek tűnő kapcsolatban az, ha múltbeli konfliktusok jönnek fel. Amikor a régi sérelmeket hozod fel a partnereddel együtt, akkor az intő jelnek minősül. Ez ugyanis annak a jele, hogy a partneredben vagy épp benned van még keserűség a múlt miatt, és ez a megbocsátás hiányából fakad. Ha azonban ezeket nem beszélitek át, mély haragot szülhet közöttetek.

5. Örültök egymás sikereinek

Ha sikeres vagy valamiben, a partnered egyből és szívből gratulál ehhez, és osztozik örömödben – ugyanez persze fordítva is igaz. Azonban egyik jele annak, hogy mégsem vagy kompatibilis kapcsolatban, hogy ha a partnered ahelyett, hogy örülne az elért sikereidnek, lekicsinylően nyilatkozik róluk, és a lelkesedést megtöri benned. Ha ezt tapasztalod, az egy intő jel.

6. Önzetlen szeretet van közöttetek

A kapcsolatban mindketten spontán vagytok benne. A szeretetet nem adagoljátok, és nem is alku tárgya (azaz, szeretkezek veled, ha ezt és ezt megteszed értem), vagy más módon sem manipuláljátok egymást. A vonzalom, amit éreztek egymás iránt, egyfajta „ragasztóanyag” kettőtök között.

7. Őszinte lehetsz a partnereddel

Nem félsz a párodtól, és ő sem tart tőled; ehelyett mindketten jól érzitek magatokat annyira, hogy őszinték legyetek egymással és nyitottak. Annak ellenére, hogy a párod dühös rád, vagy éppen te őrá, mégis nyíltan kimondjátok az igazat. Ha a párod hallgatással büntet, vagy érzelmileg zsarol, netán fizikai fájdalmat okoz neked, mind-mind intő jel számodra. Emellett a titoktatás is egy igen jellemző tünete az inkompatibilis kapcsolatnak.

8. Mindketten hitelesek vagytok a kapcsolatban

Mindketten valódiak és hitelesek vagytok ebben a kapcsolatban, és megteheted mindazt, amit szeretsz, nyíltan. Ha úgy érzed, hogy sok területen fejlődsz azáltal, hogy kapcsolatban vagytok, az jó jel. Ha azonban megfojtanak, ellenőriznek, és nem teheted, amit szeretnél, az bizony intő jel számodra.

9. Folyamatosan fejlődsz és változol

Bár mindketten vállaljátok a hibáitokat és gyengeségeiteket, mindketten fejlődtök emberileg, és a lehető legjobbat hozzátok ki magatokból. Ha azonban te vagy a partnered nem akar fejlődni, ez egy egészségtelen jel. Továbbá, ha épp a partnered kényszerít görcsösen arra, hogy megváltozz, szintén figyelmeztető jel a számodra.

10. Ugyanaz az életcélotok és az értékrendetek

Vajon mennyire áll szilárd talapzaton a kapcsolatotok? Felületességre épül, mint például, ki mit szeret, vagy épp hogy néz ki a másik? Netán ennél mélyebb alapokon nyugszik, úgymint közös értékek, célok és hit? Az erre adott válasz határozza meg azt, hogy mennyire mély a közöttetek lévő kapcsolat, és mennyire lehetséges hosszú távon a fejlődés.

Mit gondolsz most?

Vajon hány pozitív vagy épp intő jelet vettél észre a cikkben, ami rád is igaz? Mennyire vagy jelenleg kompatibilis kapcsolatban? Talán miközben ezt a cikket olvastad, aggódni kezdtél és elbizonytalanodtál, vagy épp ellenkezőleg, megkönnyebbülten felsóhajtottál. Bárhogy is volt, vizsgáld meg az érzelmeidet. Ne rejtsd el őket magad előtt, hagyj teret nekik, és meglesz a válasz számodra.

innen: noiportal.hu

 


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL