Légy hálás, tapasztald meg a hálaadás csodáját!

Tényleg olyan sok mindenért hálásak lehetnénk.. de mégsem tesszük. Megfosztjuk magunkat a hála nyitott, boldog érzésétől. Mert azt gondoljuk, hogy nincs miért hálásak lennünk. Ez a pillanat nem pontosan olyan, mint amilyennek szeretném.

”Majd hálás leszek, ha sikerül az életemet pályára állítanom! Majd hálás leszek, ha béremelést kapok! Majd.., majd.., valamikor.. hálás leszek, ha az életkörülményeim ilyenek és amolyanok lesznek.” Soha nem leszel elégedett és így: hálás sem..

Ha eléred azt a célt, amelyet kitűztél magadnak, akkor röpke időre talán egyet jót bulizol… De lehet, hogy mindezt csak konszolidáltabban teszed: hazamész, sört iszol, megnézel egy focimeccset – miközben eltelten hátradőlsz és élvezed a siker zamatát, ami a jelenben történik : „De jó. Elértem ezt. Megnyugodtam. Köszönöm, hogy sikerült!”

Aztán nem telik el sok idő s az elméd megint zakatolni kezd: „Annyi tennivalód van még. Nem érsz rá most, hogy élvezd a jelen pillanatot. Itt egy új cél, ezért kell hajtanod!” – s talál is magának jövőbe kivetített, elérendő célt, ebben biztos lehetsz. „Majd akkor leszek hálás, ha ez is sikerül!”

Amikor örültél a sikerednek, amikor hálás voltál, akkor belül ellazultságot éreztél („Ez is sikerült, most pihenhetek egy kicsit!”), átengedted magad a jelen pillanatnak: a madarak szebben csicseregtek, az égen még melegebben sütött a nap, a virágok még káprázatosabbak voltak, sőt.. még a máskor kiállhatatlan szomszédod is kedvesebbnek, „emberibbnek” tűnt. Ellazultan, békésen, nyugodtan és befogadással átadtad magad a jelen pillanatnak. Megnyíltál előtte, hogy befogadhasd annak teljességét, szépségét. A jelen pillanat varázsában éltél.

És akkor jött az elme az elérendő céllal s – bumm! – ripityára zúzta szét a kellemes-boldog jelenlét szépségét. Újra lázasan tervezel, pörög az agyad, fáj bele a fejed, feszült vagy és szenvedsz.

Tapasztald meg a hálaadás csodáját!

Lazítsd el magad, tárd szét a karjaidat, szívd magadba a levegőt és sóhajts egyet:

„Óh.. köszönöm! Köszönöm, hogy élhetek. Hálás vagyok!”– és sorold fel mindazt, amiért hálásnak érzed (vagy érezhetnéd) magad.

S amint a hálaadás gyakorlatát végzed, valami csoda történik: a feszültséged feloldódik, a korábban kicsire zsugorodott, aggódó és féltő generális (ego) elhalványodott, akár tova is tűnt. Megnyíltál, befogadtad és magadévá tetted a világot, teljes szépségében – úgy, ahogy van. Nyitott, békés, boldog szemlélődőként ébredsz fel az elme álmából. Nem harcolsz az Univerzummal, hanem magadhoz öleled és ekkortól a Mindenség segít téged: apró csodákkal, örömökkel – amelyekért újra hálás lehetsz.

Mosolyogj most! Tárd ki a karjaidat, szívd be magadba a levegőt, s egyúttal öleld magadhoz a jelen pillanatát. Sóhajts egy nagyot: „Köszönöm. Mindent köszönök!”

(Részlet Kery Ervin most megjelent  “Éber tudatosság” (Ugorj fejest önmagadba!) c.  könyvéből)

Forrás: http://ervinkery.blogspot.hu/


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL