Lélekerősítés 16 pontban

Azzal, hogy ezeket a mondatokat, szavakat beleszövöd a mindennapi beszélgetéseidbe, elősegítheted kapcsolataid fejlődését, más látásmódra ösztönözhetsz, szeretetet, önbecsülést önthetsz másokba, és pozitív irányba terelheted a környezetedet, mind a munkahelyen, mind a családi életben.

1. Tőled szép az életem.

Mindig megszépülve érezzük magunkat, ha valakinek az ajkait elhagyja ez a mondat. Egyszerűen csodálatosnak látjuk a világot. Ha szeretsz adni, add ezt a mondatot kedvesednek, vagy gyermekednek. Többször mondd ki amit érzel, mert a szeretetet nem lehet elégszer hangsúlyozni.

 2. Ne haragudj rám!

Sokak nem szeretnek, vagy éppen nem tudnak bocsánatot kérni, még akkor sem, ha érzik azt, hogy ők a hibásak. Esendőek vagyunk és követünk el baklövéseket, de a mi felelősségünk ezt helyrehozni. Ne félj megtenni az első lépést, higgy benne, hogy jobb lesz a lelked ezáltal is. A legfontosabb, hogy magadnak bocsáss meg először, és utána jöhet mindenki más.

 3. Szeretlek!

Manapság ez a szó kissé közhelyes lett. Úgy dobálják az emberek, mintha csak köszönnének egymásnak. „Szia” vagy „szeretlek”, nem mindegy. Csak akkor mondd, ha tényleg megértetted a jelentését. Van akinek ez a szó a legszebb ajándék a világon, és olyan is akad, aki túlmisztifikált semmiségnek látja. Szóval merd használni, de csak mértékkel, hogy legyen értéke.

 4. Te vagy a legjobb anya a világon. 

Számtalanszor gondoljunk meg minden bántó szót mely a szánkra fut, nehogy vérig sértsünk valakit. Főleg ne a szüleinket. Ha már nem lesznek velünk, nem pótolhatjuk az elvesztegetett időt, hát értékeljük és használjuk ki a közös jelent! Anya csak egy van! Tiszteld, becsüld, ne félj elmondani neki mit érzel, még akkor se, ha ő nem úgy viszonozza, ahogy várnád. Ne ítéld el emiatt, hisz nem tudhatod, hogy az ő “szeretetcsomagja”, amit szüleitől kapott, mivel volt tele…

 5. Hogy érzed magad? (Fontos, hogy ne vesszen el a valódi tartalom)

Általában azt a kérdést tesszük fel egymásnak hogy: “Hogy vagy?”, pedig a helyes kérdés az, hogy: “Hogy érzed magad?”. Miért? Mert, akkor érződik a kérdésen is, hogy a mögöttes tartalom érdekel minket, és nem csak annyit várunk válaszként, hogy “jól, köszi”, hanem érdekel a másik ember lelki világa is.

 6. Átérzem, megértelek = figyelek rád!

Valóban megérthetjük egymást. Ha megtanulunk igazán figyelni, ha nem csak nézünk ki a fejünkből, miközben a másik beszél hozzánk, és nem csak a saját problémánkon őrlődünk. Akkor, igazán érző lelkek lehetünk. Figyelj oda arra hogyan fogalmazol! Könnyű észrevenni azokat a dolgokat melyek negatívan hatnak az életedre.

 7. Igen! – Igenember módjára.

Igen! Igen! Igen! Többször mondd ezt ki, mint a nemet. Hogy miért? Mert a lehetőség mindenhol ott van, valami jobbra, szebbre. Ha „nemember” maradsz, leszel, akkor bezárulnak az ajtók előtted, amik boldoggá tehetnek. Az igenek bevonzzák magukkal a lehetőségeidet, amiket mindig is akartál.

 8. Nagyszerű gyerek vagy!

Te vagy az én “szemem fénye”. Nem is lehetsz más, mint egy fantasztikus kisfiú, vagy egy tündéri kislány. Minden gyermek megérdemli, hogy átélje szülei büszkeségét, de nem elég rá a szó, éreztetni is kell.

9. Szeretem, ahogy inspirálsz.

Motivál valaki? Ismered az érzést, amikor a másik kisugárzása mély benyomást tesz rád? Szinte erőre kapsz, amikor a környezetedben van. Próbálj meg kreatív lenni, inspirálni magadat valamire, még akkor is ha ez eleinte nehéz próbálkozás, és vonj be másokat is, alkossatok együtt mosolyogva.

Miért? Mert mit ér az élet, ha nem fejlődik a lélek. Ha előrébb akarunk jutni, akkor nyitottnak kell lennünk, s látókörünket újra és újra fel kell frissítenünk. Sokszor nem a szép, kecsegtető, könnyebb dolgok építik fel jellemedet, néha a küzdelem, az alázat formál át olyasvalakivé, aki mindig is szerettél volna lenni.

10. Boldog vagyok veled, de elengedlek, ha menned kell.

El kell engednünk a múltat, hogy a jelennek élhessünk. Nem szabad birtokból ragaszkodnunk olyasvalakihez, akit szeretünk, mert megfojthatjuk a rajongásunkkal. Bárhogy is szeretnénk, hogy jobb legyen, akkor is úgy lesz minden, ahogy lennie kell. Higgyünk abban, hogy egy új “leosztásban” boldogok lehetünk.

11. Te vagy a legjobb barátom.

Jó érzés, ha az embernek vannak barátai, és itt közel sem a mennyiség, hanem a minőség számít. Ha valakinek kimondjuk ezt a mondatot, akkor csak azért, mert ő az akivel mindent meg tudunk osztani. Barátkozni jó dolog, de két ember kapcsolatánál csak akkor beszélhetünk barátságról, ha nincs feltétele a köztetek lévő bizalommegosztásnak. Ha meg tudsz szelídíteni egy szívet, akkor a saját szívedet is vele együtt szelídíted. Ha pedig olvastad Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című könyvét, akkor tudnod kell azt is, hogy: “jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan… “

12. Szeretem azt, aki voltam. Szeretem azt, aki vagyok. Szeretni fogom azt, aki leszek. 

Ez a három mondat neked szól, Kedves Olvasó! Állj be a tükörbe néha, és mond magadnak: szeretem azt, aki vagyok.  Hogy miért: – mert ha te nem szereted magadat, akkor hogyan várhatod el azt, hogy mások szeressenek téged. Ahhoz, hogy bármit elérj az életben szeretet kell, és nemcsak mások irányába, hanem önmagunk felé is.

 Tedd a szívedre a kezed, és kérdezd meg magadtól: képes vagy csendben, egyedül eltölteni egy napot? Ha igen, akkor azt jelenti, hogy szereted azt, ami te vagy, és nem másoktól várod a boldogság érzetét. Szeress, hogy szeressenek.

13. Míg a halál el nem választ!

Állni az oltár előtt, egy szertartásban kedvesünkkel, mennyei érzés, de nem maga a templom miatt, nem a ruha miatt, nem azért mert 200 vendég eljött. Ott lenni és látni, ahogy szerelmünkhöz közeledünk lassú léptekkel, az a felemelő. Összekötni valakivel az életünket, akit mindig is vártunk. Ne házasodj csak azért, mert “kapuzárási” pánikod van. Tanulj meg türelmesen várni, hiszen minden “zsák” megtalálja a “foltját” egyszer.

14. A végén csak az számít, hogy szerettél!

Sokszor közhelyek szólnak arról, hogy ne a múltban próbáljunk meg élni, hanem a jelenben, és ne foglalkozzunk a jövővel, csak az adott pillanatokkal. A végén az élettel teli pillanatok maradnak csak meg és gyönyörű emlékeink tesznek majd boldoggá.

 Akkor már nem fog számítani semmi sem. Az sem, mennyire rossz döntéseket hoztunk meg, az sem, hogy beletörődtünk abba, amihez nincs erőnk. Nem lesz fontos, kit hagytunk el, hogy ki hagyott el minket, és az sem, hogy az álmaink nem úgy teljesültek, ahogy akartuk volna. A végén csak az számít majd, hogy szerettünk, s minket is szerettek.

15. Nincs probléma, csak  megoldandó feladat!

Néha az élet egyszerre több problémát hárít rád. Ilyenkor kell a szemléletváltás, hogy ez nem probléma, ez egy feladat, mely megoldásra vár. Ha odamegy hozzád valaki panaszkodni, mennyi a gondja, hívd fel a figyelmét arra, hogy az élet csupa választási lehetőség, és tele van szépséggel. Választhat mindenki, hogy vagy a szenvedő alanya lesz saját életének, vagy tanul a hibákból, és elfogadja az építő jellegű kritikát.

16. Mostantól minden más lesz!

Ne feledd, az optimista emberek a dolgok jó oldalát próbálják nézni, és ezeket összekapcsolják jövőbeli terveikkel is. Határozott céljaid legyenek, és élj úgy, hogy a terveidet siker koronázza. Lásd tisztán, hogy ki akarsz lenni, és változtass eképpen magadon, ha szükség van rá.

forrás:nepbetegségek.hu

10 perces energia feltöltés! Ez a zene 10 perc alatt megszabadít a negatív blokkoktól és feltölt pozitív energiával!

https://youtu.be/F_pc0xH_Y-0

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Egy órás csakra hangoló és gyógyító zene, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

Egy órás nyugtató hangfürdő

Ez a zene 20 perc alatt feltölt pozitív energiával és levezeti a nap során felgyülemlett stresszt. Tökéletes elalvást segítő tenger hullámzással.


Nyugtató, 15 perces csakra hangoló meditáció, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

A Tibeti hangtál rezgései megszabadítanak Téged és az otthonodat a negatív energiáktól és feltölt pozitív energiával ?


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL