Mostantól így kezdd a reggelt!

Mondok neked két szituációt és gondolkodj el rajta. Ha valaha mondtál olyan szólásokat, hogy “a baj nem jár egyedül”, meg “csöbörből vödörbe”, akkor pláne olvass most figyelmesen.

Felébredsz reggel, beütöd a lábad ujját az ajtófélfába. Káromkodsz, anyázol, jajongsz, majd kilötykölöd a kávédat a fehér blúzodra és szinte pillanatok alatt elönti az agyadat a trutyi. Bemész a munkahelyedre, addigra már minden rossz, mert a buszon radarszerűen azzal foglalkozol, miért érzed a melletted álló hónaljszagát, felháborodsz, ha a kereszteződésnél pirosat kapsz, nem kapsz a pékségben tökmagos pogácsát, pedig te arra vágytál és legszívesebben hazamennél, magadra húzni a takarót. A munkahelyeden is kész vagy, az ügyfelekkel nem bírsz, a főnököd szerinted tök hülye aznap, a kollégák is szintúgy “micsoda idióta bagázs”, lassan már a fű sem nő. Aztán hazamész és nincs türelmed a gyerekeidhez, a párodhoz, a tévében is szar az adás, ciccegve nyomkodod a távirányítót. És extra korán, már kilenckor aludni mész, mert úgy érzed, mintha lefutottad volna a marathoni távot. Iszonyat fáradt vagy és azon gondolkodsz: nem is érted, miért. Bevonszolod magad az ágyba és elalszol.

A másik történet:

Felébredsz reggel, beütöd a lábad ujját az ajtófélfába. Nevetsz, hogy ez is csak veled történhet meg, majd Murphyt emlegeted, mert lekávéztad a fehér blúzod. A buszon átadod a helyed egy néninek és közben beszédbe elegyedsz a gyereked volt óvónénijével, akit nem láttál már tíz éve, de ő is annál a megállónál száll majd le, mint te. Még van időtök pár szót váltani, elköszönni akkor is, amikor leszálltatok a buszról, mert épp pirosra vált a lámpa. A pékségben nem kapsz tökmagos pogácsát, de elfogadod az eladó javaslatát, hogy kipróbáld bevezető áron az új sajtkrémeset. A munkahelyeden egy újabb kávéval indítod a napod és elmeséled a kollégáidnak, miért kellett ma átöltöznöd. Az a fránya kávé, hogy mindig akkor lötyög a ruhádra, ha fehéret veszel fel. Az ügyfelekre mosolyogsz, visszamosolyognak, jókedvű mindenki, hatékonyan és sikeresen dolgozol, a főnököd megdicsér. Úgy érzed magad, mint akivel madarat lehetne fogatni. Hazamész, vacsorát főzöl, beszélgetsz a gyerekeiddel, a pároddal, este összebújtok és még tízkor végigsétálod a gyerekeid szobáit, hogy betakargasd őket. Olvasol elalvás előtt.

Miért van több energiád a másik sztori alatt? Hisz pontról pontra ugyanaz történt veled mindkét szituációban? Miért van az, hogy az elsőnél le vagy taglózva, minden idegszálad sztrájkol, míg a másiknál legszívesebben körbeölelnéd a világot?

Vágod, mennyivel több energiát használtál fel, amikor mindent rossznak láttál? Hogy a nap végére úgy érezted magad, mint egy magatehetetlen kupac szerencsétlenség, jártányi erő híján? Kinek ártottál vele vajon? Az ajtófélfának? A kávénak? A kollégáidnak, akiknek beszóltál és akik közül van, aki haragszik is rád ezért? Nem……..magadnak ártottál. Kizárólag magadnak.

És vajon a másik történetben miért érzed azt a nap végén is, hogy szinte kicsattansz az erőtől? Miért állsz neki még mosogatni, betakargatni, másnapra főzőcskézni, könyvet olvasni, szeretkezni? Miért érzed, hogy akár el tudnál tolni a kisujjaddal egy hegyet is?

A megoldás csupán ennyi: ha negatív vagy, a negatív energiát engeded magadba, amivel önmagadnak ártasz és még inkább betemet a negatív erő.

Ha pozitív vagy, a pozitivitás pozitív energiát szül, erőt ad, élet ad, lendületet ad, sikereket ad. 

És ez a lényeg. Értesz, ugye?

szerző: Bouvet


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL