Napkitörés: ezért voltál extra ramatyul az elmúlt napokban

Jó, azt be kell vallanom, hogy igencsak hipochonder vagyok, ráadásul a teljesen hülye fajta – de legalább titkolom. Például Férjnek fogalma sincs arról, hogy én egy év alatt a komplett Orvosi Nagylexikonokban szereplő összes tünetet vélem magamon felfedezni, hogy aztán a gondolatot jól elhessegessem magamtól. Ilyenkor lehülyézem én is saját magamat, mert amúgy nincs tünetem, meg nincs semmi bajom, csak meg vagyok zakkanva attól többek között, hogy ha felcsapom az internetet, már dől belőle minden, ami a betegségekről szól.

Nyugodtan nevessetek ki, de legutóbb volt egy piros bigyó az alkaromon, úgyhogy már lelki szemeim előtt láttam, hogy gyennyes agyhártyagyulladásom van, amikor a szél lefújta azt a szöszmöszt a karomról. Igen, tudom, menthetetlen agybaj vagyok. Ne beszéljünk erről többet.

Viszont az elmúlt napokban a környezetemben szinte mindenki beszálmolt nekem fejfájásról, ingerlékenységről, ingadozó vérnyomásról, éjjel, indok nélkül zokogva felébredő kisbabákról, ami nem lehet véletlen.

Nem is az. Napkitörés volt..

“Az elmúlt napokban hatalmas napkitörést észlelt a NASA, amelynek bolygónkra nézve is vannak következményei: a napszél hamarosan eléri a Földet is.

A tudósok húsz órán keresztül figyelték meg az eseményt, a NASA szerint ez volt az elmúlt évek leglátványosabb naptevékenysége.” (24.hu)

Ahogyan a webbeteg.hu oldalon olvasom:

Még nem ismerjük pontosan a napkitörések hatására emberi szervezetben lezajló folyamatokat, a megbízható tudományos kutatások egyelőre hiányoznak. Az erős mágneses viharok egyes kutatások szerint hatással vannak a skizofréniában és depresszióban szenvedő páciensekre, mivel a napkitörések az agy potenciálját és aktivitását is befolyásolják. Az agyi potenciál mérése alapján kimutatták, hogy a napszél, a napkitörés és az erős napfelszíni aktivitás megzavarhatja az agy elektromos tevékenységét, ami migrénhez vezethet. Emellett egyéb műszeres mérési eredmények azt mutatják, hogy a homlok, a nyak és a vállak területén megváltozik az izmok feszülése, valamint módosulhat az észlelési- és koncentrációs képesség is.

Kapcsolódó bejegyzések, a címükre kattints:

Dr Lenkei a tévesen titulált betegségnek titulált vérnyomásproblémákról

Gyógynövények magas vérnyomásra

Így néz ki a ludas, íme a 2017. áprilisában a NASA által felvett napkitörés:

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod. Ha tovább olvasgatnád, nézd meg a bejegyzés alatti cikkajánlót, hátha ott is találsz valamit, ami felkelti a figyelmedet.

Továbbiakat a blog facebook oldalán találsz, jó a társaság, gyere oda is: IDE kattintva.

forrás: http://bouvet.cafeblog.hu

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
SPIRITUÁLIS GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL