Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

A Kossuth téren először felvonják, majd félárbócra eresztik a zászlót az olaszországi buszbaleset áldozatainak emlékére. Több helyen lesznek megemlékezések.

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarország lobogóját hétfőn reggel nyolc órakor vonják fel, majd eresztik félárbocra a budapesti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

A kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt felvonják, majd félárbocra eresztik. Egyes középületeken gyászlobogót függesztenek ki, valamint Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra eresztik. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezéseket tartanak. A nyilvános szórakozóhelyeken a zene- és műsorszolgáltatás korlátozható.

A szombat hajnali veronai tragédia miatt kegyeleti okokból nem sugározza A Dal válogatót és A Dal Kulisszát a közmédia. Pótlására egy későbbi időpontban kerül sor.

innen: MTI, szeretlekmagyarorszag.hu

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/