A pont kezelése 32 betegség esetén hatásos

A pont kezelése 32 betegség esetén hatásos

A pont neve:Taichong(a legnagyobb tapintási felület)

maj-3
Meridián:M3 (máj meridián)
Elhelyezkedése a testen:a lábháton, az első és második lábközépcsont között 1,5 cm távolságra az ujjtő ízületek felett.
Hatása:rossz alvás, bőrkiütések, nyelőcsőgörcs, fülzúgás, epebetegség, májgyulladás, sárgaság, lágyéksérv, májfunkciós zavarok, kolerikus rohamok, premenstruációs szindróma, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, csuklás, álmatlanság, émelygés, hányás, melltályog, vérszéklet, zöldhályog, szemvörösség, háromosztatú ideg zsábája, szédülés, fejfájás, temporomandibularis ízület fájdalma, emlőgyulladás, húgycsőgyulladás, szoptatási nehézségek, alsó végtagok fájdalma, magas vérnyomás, lumbágó.
A „forráspont” kezelésével hatékonyan mobilizálható a Yang és Yin energia, mert ezen pont közvetlenül kapcsolódik a test központi energiaraktáraihoz.

liv3

Masszázstechnika:eloszlatás 30 másodpercig.

A bal oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek:félelem a magunkra maradástól, belső diszharmónia, kötözködés, lelki-szellemi kiegyenlítetlenség, tudatalatti pusztító illuzórikus gondolatok, elfojtott félelem a nyilvános beszédtől, szerelmi befolyásoltság miatti szenvedés, tekintélyvesztés miatti félelem, érzelmi elengedés miatti szenvedés, önpusztító tévhitek, tudatalatti önsorsrontás, tudatalatti öngyűlölet, túlzott érdektelenség, szokatlan kihívások miatti szorongás, kudarcérzet miatti gátlás.

A jobb oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek:megtépázott önbiza-lom,szellemi tévelygés, megdorgálás, belső harc, dühös dac, fizikai bántalmazás miatti félelem, válaszút miatti szorongás, visszataszító viselkedés, szűkmarkúság, léhaság miatti szorongás, kitörni akarás vágya, időpocsékolás miatti bűntudat, negatív gondolkodás miatti ártószándék.
A bal oldali pontnál – a marmapunktúra hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak:tudati előre-haladás, szellemi impulzusok kontrollja, szellemi örömök, spirituális fejlődés.
A jobb oldali pontnál – a marmapunktúra hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak:kecsesség, korlátlanság, más megsajnálása, mindennel szembeni megelégedettség, szellemi igyekezet, teljes józanság.

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is.A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így az M3 pont is).
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van.Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatóka kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.
Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület.
A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük,úgy,hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját.

A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük,de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak.
A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet.

Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.
Masszázstechnika:Az ujjhegy vagy az ujjbegy ritmikus nyomása és felengedése az adott ponton (nyomó masszázs).

A kezelés időtartama:30másodperc.

Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Kezdoktor_Egeszseg_kezi_vezerlessel&id=276781&type=22


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT