A pont kezelése 41 betegség esetén hatásos

A pont kezelése 41 betegség esetén hatásos

szb7

A pont neve: Daling (a nagy domb)
Meridián:Szb7 (szívburok meridián)
Elhelyezkedése a testen: a csuklóhajlat közepén.
Hatása: heves szívdobogásérzés, bordaközi idegfájdalom, szívtájéki fájdalom, mellkasi fájdalom, görcsök, izzadás nélküli láz, depresszió, fáradtság, gyomorbántalmak, gyomorfájás, ekcéma, pattanás, csuklóízületi fájdalmak, izgulás, mandulagyulladás, fekélyesedő vastagbélgyulladás, vakbélgyulladás, gyomorhurut, hányás, kötőhártya-gyulladás, mánia, hisztéria, álmatlanság, sarokfájdalom, lelki összeomlás, kóma, fulladás, ájulás, napszúrás, önkívület, gyenge emlékezet, rémület, magas vagy alacsony vérnyomás, beszédzavar, nyelvduzzanat, nyelvfájdalom, lázgörcs, stroke, ingerlékenység, mániás pszichózis, Febrile-szindróma.

Masszázstechnika:simítás 30 másodpercig.
A pont szedatív pont (kezelése csökkenti az adott meridián és a hozzákapcsolódó szervek energiáját) és „forráspont” (kezelésével hatékonyan mobilizálható a Yang és Yin energia, mert ezen pont közvetlenül kapcsolódik a test központi energiaraktáraihoz).
A bal oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek: uralkodási hajlam, vacillálás, becsvágy hiánya, szenvedélyfüggőség, partnerrel szembeni elégedetlenség, túlzott kedvetlenség, tudatalatti félelem az eladósodástól, túlzott ellenséges indulat, kompromittáló tett miatti szorongás, túlzott szánakozás, beteljesületlen vágy miatti szorongás, elfojtott erős szexuális étvágy, hosszantartó sikertelenség miatti szorongás, elfojtott érzések miatti szorongás, félelem miatti rossz közérzet, hűtlenség miatti bűntudat, nézeteltérés miatti szenvedés, testi hiba miatti negatív jövőkép.
A jobb oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek: érzelmi feszültség miatti szorongás, állandó bizonyításvágy miatti szorongás, gátlás miatti élet elől bezárkózás, önkény, túlzott tekintélyféltés, félelem a kielégületlenségtől, mártíromkodás, valótlanságérzés dolgokkal kapcsolatban, túlzott magatehetetlenség, gazság, uralkodási mánia, félelem a létszámleépítéstől, unatkozás, elfojtott anyagi ragaszkodás.
A bal oldali pontnál – a marmapunktúra hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: muzikalitás, szellemi tisztánlátás, hibabelátási készség, magasra törés, mentális öröm.
A jobb oldali pontnál – a marmapunktúra hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: természet felett érzett öröm, önállóságra törekvés, egyetemes felelősségtudat miatti segítőszándék, lelki tisztaság vágya.

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is. A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így az SZb7 pont is).
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.
Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

szivburok-7
Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület.
A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját.
A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak.
A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet.
Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.
A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.
Masszázstechnika: A hüvelyk- vagy mutatóujj begyével masszírozunk, míg a többi ujj a kezet alátámasztja.
(szembe fogás). A hüvelykujj ujjbegye körkörös mozgást végez a kezelendő pont felett. Tonizálás balról jobbra, szedálás jobbról balra végzendő!
A kezelés időtartama: 30 másodperc.
Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Kezdoktor_Egeszseg_kezi_vezerlessel&id=276781&type=22


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT