Szilveszteri babonák, amiket tarts be!

Szilveszteri babonák, amiket tarts be!

Még akkor is, ha az ember nem tartja magát babonásnak, vannak olyan helyzetek, vagy lelkiállapotok, amikor azt mondja magában, „Na, megteszem, hát ezen ne múljon”.

A legtöbb hiedelemre az év vége közeledtével figyelünk a legjobban. Hamarosan szilveszter? Jön az újév? Szeretnéd, ha a következő év jobb lenne, mint az előző? Megemlítünk most pár babonát, amit ha gondolod, megfogadhatsz. Tudod, nehogy ezen múljon…

Pénz, az a mocskos pénz… de biztosabb, ha minél több van

Mindenki szeretne megfelelő anyagi biztonságban élni, főleg a mai nehezebb világban. Ezért fontos, hogy szilveszter napján, legyen nálad egy vagy minél több nagy címletű bankjegy, vagy bankkártya (amin van persze pénz is), mert ez az anyagiak terén sikereket hozhat neked az új évben. Miért fontos ez? Mert a babona szerint az új esztendőben soha nem lesz kevesebb pénzed, mint amennyi a szilveszter napján nálad van.

Az újév első napján egyél lencsét, babot, vagy egyéb apró szemű növényből készült ételt. A hiedelem szerint ez gazdagságot hoz majd neked az új évben. Emellett jó ha meg töltöd január első napján a konyhában a cukor-, a só-, és a kávétartót, mert ezek is segítenek, hogy elkerüld az anyagi problémákat.

Folyóparti településen élsz? Nem? Akkor ne egyél szilveszter és újév napján halat. Miért, mert a hallal együtt elúszik a pénzed is. Ha folyóparti vidéken laksz, akkor viszont fogyassz el egy halat, lehetőleg jó pikkelyeset, mert ahány pikkelye van a halnak, annyi pénz áll majd a házhoz.

Jobb, ha nem pusztítasz el mindent a szilveszteri buliban a hűtőből, mert a babona szerint, ha hagysz némi ételt és italt a hűtőben (kamrában), akkor az új esztendőben sem fogsz hiányt szenvedni semmiből.

Fontos, hogy bármilyen jó barátod is kér kölcsön, ne adj neki pénzt az újév napján, mert a hiedelem szerint, ezzel anyagi gondokat idézel elő magadnak az egész esztendőre. Várj egy pár napot, és akkor adj kölcsön inkább.

Szerelem, szerelem, sötét verem… de nélküle nem ér semmit az egész

Kedveseddel fogjátok meg egymás kezét és öntsetek egy kevés pezsgőt a földre, még az éjféli koccintás előtt. A hagyomány szerint igencsak jót tesz a párkapcsolatnak, és egész évben boldogság vár majd rátok. Biztosan hallottál már az újévi csókról. Természetesen a legjobb, ha szíved választottjával csókoljátok meg egymást, hiszen a babona szerint ezáltal rengeteg csodás pillanatot fogtok megélni az új évben.

Amire viszont nagyon figyelj, hogy semmiképpen se veszekedj az év legelső napján a pároddal, mert Te is tudod, hogy amit az újév első napján teszel, az ismétlődik majd egész évben. Ezen a napon a legjobb, ha csakis boldog pillanatokat szereztek egymásnak, ezzel is megalapozzátok szerelmetek tartósságát az elkövetkező esztendőre.

Az az átkozott szerencse… néha azért nekünk is lehet

A hagyomány szerint feltétlenül enned kell a malacsültből, hogy miért? Mert azt tartják az jószágról, hogy mivel befele túr, a szerencsét is behozza a házba. Szeretnéd, hogy egy kicsit szerencsésebb lennél? Akkor egyél a szilveszteri malacpecsenyéből.

Ha nem is rajongsz kifejezetten a szilveszteri trombitálásért, dudálásért, vagy kürtölésért, akkor is vegyél részt benne. A hiedelem szerint a zajkeltések elűzik a rossz szellemeket, és ezáltal sokkal vidámabb és szerencsésebb lesz az előtted álló esztendő.

Ahogy fontos, hogy egyél disznóhúst, úgy az is fontos, hogy kerüld a pulykahúst a tányérodon. Hogy miért? Mert, mint Te is tudod, hogy milyen mérges állat a pulyka, és ha ezt eszel az év utolsó, vagy az első napján, akkor egész újévben méreg és szerencsétlenség vár rád és az egész házra. Csirkét se egyél, mert csak elkaparja a szerencsédet.

Kerüld január első napján a házimunkát. Egyszerűen csak pihenj. Ha söprögetsz, akkor kisepred, ha pedig leviszed (kiviszed) a szemetet, akkor pedig kiteszed a házból a szerencsédet. Az asszonyt se hagyd vasalni, mert egyszerűen kilapítja a szerencsét.

Egészség… a megfizethetetlen kincs

Akármennyire is ellene vagy, állj be a zuhany alá és hideg vízzel mosakodj meg, így kezd az új év első napját. Ez garantálja a hagyomány szerint, hogy szerencsés és egészséges leszel egész évben.

Ha jól sikerült a szilveszteri buli, és emiatt széthasad a fejed, akkor se fordulj orvoshoz, mert a babona szerint ezáltal egész évben betegeskedni fogsz.


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL