A SZOCIOLÓGUSOK TANÁCSA: 10 EGYSZERŰ DOLOG, AMIT A GAZDAGOK MÁSKÉPPEN CSINÁLNAK. NEM IS TŰNIK OLYAN NEHÉZNEK…

Sokszor úgy érezhetjük, hogy a gazdagság csupán véletlen szerencse eredménye, vagy egyenesen csak a bűnözők számára elérhető! Azonban a szociológiai kutatások során összeszedtek jó pár olyan szokást, amelyek szinte minden olyan emberre jellemzőek, akik saját erejükből gazdagodtak meg!

Bár azt hihetnénk, hogy ezekhez különleges képzettség kell, de ebben is tévedünk! Ezek a szokások nem is annyira bonyolultak. Ráadásul, ha mi is elsajátítjuk őket, még ha nem is lesz belőlünk rögtön Bill Gates, nagy biztonsággal javíthatunk anyagi helyzetünkön!

A szociológusok szerint tehát ezeket teszik azok az emberek, akiknek sikerült önerőből meggazdagodniuk:

1.) Leírják az anyagi célkitűzéseiket

Önmagában az, hogy leírjuk és meghatározzuk pénzügyi célkitűzéseinket (amiket aztán visszaellenőrizhetünk), már rendkívül sokat segít abban, hogy anyagi téren célokat térjünk el. Nem baj, ha ezek az elején csak igen kis célok: kezdjük el bátran!

2.) Hónapról hónapra pénzt tesznek félre

Persze, mondhatjuk, hogy a hónap végén már csak zsíros kenyérre futja… Na ezért, már a hónap elején tegyünk félre némi pénzt. Nem baj, ha ez egészen kevés pénz is, de szokjuk meg, hogy egy kisebb összeget hónapról-hónapra félreteszünk. Egy idő után már rendelkezni fogunk egy kis tartalékkal, amihez nyúlhatunk, ha igazán nehéz idők jönnének.

3.) Hosszú távon gondolkoznak

Minden folyamat, amely a pénzügyekről szól, magában rejti a hosszú távú következményeit is. Bár ezt nem szabad rövidtávon megítélnünk, de egy hónapról hónapra veszteséges folyamat nyilván hosszú távon még nagyobb veszteséget fog termelni.. Tehát érdemes elgondolkozni, mert muszáj változtatnunk!

4.) Nem költekeznek túl

Ezek az emberek szinte sosem költekeznek túl.. Inkább félretesznek, minthogy szórják a pénzt. Persze ez nem jelenti azt, hogy sanyarú körülmények között nyomorognának, azonban arra mindig vigyáznak, hogy ne szaladjon el velük a ló, és ne éljék fel a jövőjüket.

5.) Számon tartják azt hogy mennyi pénzt keresnek órabérre, illetve éves bérre átszámítva

Hogy ez miért hasznos? Elsősorban azért, mert így minden önáltatás nélkül látjuk, hogy hosszabb távon milyen anyagi erőforrások állnak rendelkezésünkre, és így nem élünk máról holnapra.

6.) Sosem adják fel

Enélkül az értékes személyiségjegy nélkül még soha senki nem tudott saját erőből meggazdagodni. Nem várhatjuk, hogy rötön az első próbálkozásunk, az első ötletünk sikeres lesz. Mindig alternatív megoldásokat kell keresnünk, és ezért csak azok az emberek képesek sokra vinni, akik mindig új új dolgokat képesek kitalálni és kipróbálni.

7.) Nem félnek a kudarctól

Ez összefügg az előző szokással. Ha nem félünk a kudarctól, új és új megoldásokat próbálhatunk ki, amelyek egyike végül eredményes és sikeres lesz!

8.) A szenvedélyükre koncentrálnak

Azzal foglalkoznak, amit nagyon szeretnek, és ami motiválja őket. Persze, mondhatod, hogy nem lehet megélni abból, ami Téged érdekel. Való igaz, hogy alkalmazottként sokszor a legunalmasabb dolgokkal lehet a legtöbb pénzt keresni… A kutatások mégis azt bizonyítják, hogy hosszú távon a jól motivált emberek, akik azzal foglalkoztak, amit szerettek, sokkal többre vitték minden tekintetben.

9.) Magukhoz hasonló emberekkel veszik körül magukat

Sajnos sokan elkövetjük azt a hibát, hogy energiavámpírokkal, megalkuvó, és mindig másokra mutogató, visszahúzó emberekkel vesszük körül magunkat. Ezzel szemben a sikeres emberek olyanokkal töltik a szabadidejüket, akik osztoznak a céljaiban, a szenvedélyben, és mindabban, amit célul kitűzték.

10.) A pénzre nem úgy tekintenek, mint valami rossz dologra

A pénzre nem életük céljaként, de nem is szükséges rosszként tekintenek. Egyfajta hasznos eszköz ez a számukra, amely segít számszerűsíteni a sikereket, és megteremteni az életük biztonságos anyagi hátterét.

forrás: internet

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL