A tarkó energiapontjának kezelése 12 betegség esetén hatásos

A tarkó energiapontjának kezelése 12 betegség esetén hatásos

Hólyag10
A pont neve:Tianzhu (Mennyei Oszlop)

Meridián:H10 (hólyag meridián)

Elhelyezkedése a testen:a természetes hajhatár felettkb. 1 cm-re a nyakszirten, kb. 2 ujjnyira a gerincoszlop két oldalán.

„Ég ablaka” pont:anyakon és tarkón (illetve ezek ujjterületein) elhelyezkedő pontok kezelése akadályozott – alulról felfelé történő – energiaáramlás esetén hatásos.

Masszázstechnika:gyengéd körkörös, simító mozdulat (belülről kifelé)

kb.fél-1 percig.

Hatása:nyakszirti fejfájás, nyakfájdalom, nyakmerevség, szédülés, epilepszia, szembetegségek, torokgyulladás, orrdugulás, végtagok gyengesége és összerendezetlen mozgása, ideggyengeség, láz, influenza.

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is.A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így a H10 pont is).

H10

Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van.Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatóka kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.

Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük,de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak. 

A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet. Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

Valójában mindkét kéz külön-külön is leképezi a teljes testet, így elegendő lehetne csak az egyik kéz masszázsa (bármely oldalon lévő szerv esetében). Egy adott pontot azonban mindig mindkét kézen stimuláljon (ne csak a beteg testrész elhelyezkedésének megfelelő kéz pontjait, különben új energetikai egyensúlyzavar jöhet létre)!

A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.

Masszázstechnika:A mutatóujja vagy a hüvelykujja körmével nyomja meg a kezelendő pont feletti bőrterületet! (csipkedés). Alkalmazhatja az ütögetés technikát is:hüvelyk-, vagy mutatóujjal ütögető, kopogtató mozdulat a ponton.

A kezelés időtartama:30másodperc.

Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Kezdoktor_Egeszseg_kezi_vezerlessel&id=276781&type=22

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/