Válassz egy bejáratot, amelytől igazán kiráz a hideg – személyiségteszt a lelked mélyébe, egyenesen a félelmeidbe.

Bökj rá arra a bejáratra, ahová a legkevésbé sem mernél belépni. Ne gondolkodj sokat, az első megérzés a fontos.

Mottó: Az ajtó, amelytől belépni félsz, a lelked kincseit rejti. (Joseph Campbell, író)

További személyiségi teszteket IDE kattintva találsz, klikkelj rá nyugodtan, új ablakban nyílik meg.

caves-600x1041

 

Megvagy? Akkor jöjjön sorban:

Egyes számú bejárat

Ha félsz belépni ebbe a jégbarlangba, a lelked ezekben a pillanatokban kétségbeesetten keresi a melegséget. Félsz a magánytól, a boldogtalanságtól és a frusztrációtól.

Ettől függetlenül, ha ettől a bejárattól félsz igazán, az hordoz magában pozitív érzelmeket is. Mert miközben titkon félsz a fentiektől, te már pontosan tudod, hol van a helyed az életben és tudod: semmi nem olyan rossz, mint ahogyan elsőre látszik. Az önbizalmad tehát megvan ahhoz, hogy igazán éld az életed: ismerkedj, barátkozz, szeress és a félelmeid alaptalanok maradnak!

Ha nincs háziállatod, gondolkozz el egy cicán vagy kutyuson!

cave1

Második bejárat

Ha ez a hátborzongató, piszkos alagút okoz libabőrt, itt az idő, hogy elindulj egy érzelmi útra: a sáros víz nem jó jel. Talán túl sok jelenleg az aggódni valód, az érzelmi vagy anyagi életben olyan problémákkal küszködj, amelyekről néha úgy érzed: felőrölnek téged.

Egy megtisztulásra van szükséged. Ülj le beszélgetni azokkal, akikkel konfliktusban vagy és próbálj meg szembenézni a problémáiddal. Segíthet az, ha kilépsz a jól megszokott komfortzónádból és elkezdesz valami újat. Akár egy új hobbi, akár egy új kapcsolat, vagy új munkahely, ezt neked kell tudnod. A lényeg, hogy ki legyél zökkentve abból, hogy a mindennapjaidat feleméssze az aggódás és a sötét jövőn való félelem.

cabe2

Harmadik bejárat

Ez egy elhagyatott, omladozó ház bejárata. Ha ettől félsz igazán, a választásod azt jelenti: te egy magabiztos, sikeres és sikerorientált személy vagy, aki sikereket tud felmutatni a munkájában (vezető beosztásban lehet). Mivel az életszínvonalad, anyagi helyzeted is megalapozott és stabil lábakon áll, te pont attól félsz, mi lesz, ha egyszer véget ér ez a jó széria, ráadásul szenvedsz a sikeres emberek legnagyobb félelmétől: a magánytól vagy attól, hogy nem azért szeretnek, aki vagy. Pedig teljesen jó helyen áll az életed, ne pont te akard tönkretenni azzal, hogy a jövőtől félsz!

Csak saját magad győzheted le a bensőd vívódását: nyiss! Nyisd meg a lelked másod felé, barátkozz, ismerkedj, találj új életközösségeket, ahol jól érzed magad.

cave3

Negyedik bejárat

Ez egy elhagyatott, kísérteties ház – ez az, amitől rémálmaid vannak és soha, semmilyen körülmények között nem mernél belépni?

Pedig nézd csak meg: olyan a formája, mint egy szívnek. Nem látod? Nézd meg még egyszer! Te vagy az az ember, aki a szívével lát, aki nagyvonalú, gondoskodó, aki mindenki felé szeretettel fordul. Merj belépni ebbe a házba, mert ez a ház is te vagy: ha beléptél, lásd meg a régi bútorok dicsőségét, a tapéta valaha volt színeit, a ház melegségét. Ebben a házban valaha éltek, szerettek, sírtak és nevettek. Ne félj tőle! A legnagyobb félelmed elveszíteni a szeretteidet, félsz, hogy kicsúszik a talaj a lábad alól, de ezektől a jelenben nem kell tartanod.

cave4

Ötödik bejárat

Ha ezt a mély kutat vagy odút választod, te egy igazán világi, társaságkedvelő, pörgő egyéniség van, akinek egyetlen egy félelme van: az unalom. Ha bejutnál ebbe a kútba, azonnal a falakat éreznéd magad körül, félsz, hogy megfojt az egyedüllét, a tanácstalanság, hogy hogyan tovább. Félsz, hogy segítséget kell kérned, miközben te mindig annyira önálló voltál és vagy. És félsz attól, hogy ebben a bezártságban halálra unod magad, aminél szörnyűbb elképzelés nincs a számodra.

Ha meglátod a kiutat, a fényt az alagút végén megnyugszol, mert számodra ez maga az élet, amelyet csupa nagybetűvel írva ÉLSZ meg.

cave5

Hatodik bejárat

Egy nyúl odújától félsz ott a fa alatt? Annyit jelent, attól félsz, vajon mire bukkansz odabent. Miközben állati kíváncsi vagy, mi is van odalent. Legszívesebben odamennél, bekukucskálnál, pedig minden idegszálad tiltakozik ellene.

Olyan ember vagy, akinek óriási a komfortérzete: jól érzed magad a családodban, a munkádban, a barátaid körében, minden tip-top és meleg, de te mégis, titokban valami többre vágysz. Olyan vagy, mint Alíz Csodaországban: miközben mindened megvan, téged mégis hajt a vágy, valami újat felfedezni.

Vegyél egy darab papírt és írd rá a kérdést: “Mire vágyom igazán?” – és próbáld meg megválaszolni. Talán megtalálod életed azon rését, amelyet keresel, hogy még inkább kiteljesedhess.

cave6

Hetedik bejárat

Ha ez az elhagyatott lépcső okozza a legnagyobb félelmet, akkor a te félelmed nagyon mély gyökerű. Leginkább a haláltól félsz, az elmúlástól, az éhségtől, a háborútól, a nincstelenségtől és a betegségektől. Az ember legnagyobb félelmei vannak a lelked mélyén.

Mivel ezeket a félelmeket te generálod saját magadnak, csakis te tudsz ezeken felülkerekedni. Változtass az életeden: ne olvass annyi hírt, ne nézd állandóan a híradót, ne bújd az internetet a betegségekkel kapcsolatban! Étkezz egészségesebben, kezdj sportolni, mozogni – akár úgy is, hogy esténként sétálsz egy fél órát.

cave7

Nyolcadik bejárat

Te egy igazi, polgári eszméket valló és kicsit régimódi felfogású ember vagy, akinek elvei vannak és határozott véleménye. Lazíts! Ahogy az angol nyelv mondja “take it easy!”. Ne erőltesd rá az elveidet másokra, mert te is látod: nem fogadják jól. A kék kapu egy börtön felé vezet, az a te börtönöd, ahová félsz, hogy egyszer becsuknak, mert bizony vannak ám konfliktusaid a meglátásaid miatt. Ne légy ennyire kemény és szigorú, mert te is látod: sokan eltávolodnak tőled emiatt.

cave8

forrás: littlethings.com

fordította: Bouvet (szerzői jogok, tudod)

képek: Thinstock


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL